Vilhelem Margareta: Márciuska----Mese 1 része[2 részes]
Marika nagyon régóta lakik a nagymamájával és nagypapájával falun egy aprócska helyen pont a Maros vízhez közel.
A falut körülveszi az erdő minden szépségével.
Nem ismer más vidéket, és nem is vágyik máshova ,annyira boldog.
Alig volt két éves amikor elvesztette szüleit egy autóbalesetben, így más lehetősége nem volt, mint a falusi élet ,ahol a nagyszülei laktak.Az édesanyjának a szülei--ahogy szólítja őket :Bözsi mama és Laci tata.
Szép takaros házban laknak ,nagy kerttel ,az ablakokban muskátlik díszelegnek ,a kertjükben pedig mindenfajta zöldség terem ,sok gyümölcsfákkal és virágokkal.
Tavasszal a virágba borult fák megtöltötték a rétet aromákkal,amiket csak Marika és barátai ismertek. Most már a tizedik évét töltette és már régóta elfelejtette a szüleit.Szinte nem is emlékezett rájuk. Legnagyobb gondja, hogy kint legyen a zöld réten ahol annyi barátja volt :lepkék,bogarak, apró kis állatkák ,a mérges vakondok ,meg nyuszi sereg ,akik mind Marika körül lábatlankodnak és a sok virágok,méhek
,darazsak ,katicabogarak,verebek, galambok és még sok állatfajok amik a zöld réten mindig találhatók.
Egy nap séta közben Marika rátalált egy kis nyuszikára ,aki a bokrokban volt elbújva mióta a kutyák megkergették és elveszítette az egyik lábát.Éppen eledel után készült menni ,de egy láb nélkül nagyon nehéz volt ,A kis zacsakját szorítva lapult egy bokorban amikor Marika rátalált.
Ma viszont nagyon fájt a lába ,ezért vigyázva lassan járkált ,hogy a kutyák nehogy meglássák.
Volt neki háza is ,szépen berendezve ,de most éppen étel után indult .Az összes állatok madarak mindenki Balog-nak szolította,mivel ilyen szomorú sorsra jutott ,a legfontosabb foglalkozása a horgolás volt.
Különben is hallott már Marikáról a jószívű kislányról.Alig várta ,hogy találkozzanak.

Hamar az ölebe kapta és haza vitte a nagyihoz aki azonnal segített a nyuszikán ,hogy helyre jöjjön majd amikor távozott megrakta a kis zsákocskáját eledellel és még egy szép gyapjútakarót is adott neki ,hogy ne fázzon meg majd ha jön a tél. Balog nagyon hálás volt Marikának ,aki állandóan a segítségére volt.
A rét tele volt számtalan színes virágokkal színes lepkékkel, mindenki boldog, vidám, volt különösen ha ez tavasszal történik.Ha sütött a napsugara körülötte zöld szőnyeg borított mindent, margaréták, sárga pitypang virágok illatos ibolyák.. Minden ember élvezi a meleg tavaszt és egy pillangó, méh, rovar, vagy egy virág sem tudja másképp elképzelni, mert anélkül nincs eledelük. Néha Marika haja színes szalagokkal volt befonva ,és úgy nezett ki mint egy színes pillangó ,akár egy kis tündérlány.
A méhek, akik a zigzagban keringtek a feje felett ,megkostolták a virágokat majd visszarepültek a kaptárhoz, de egyszer megálltak Marika elött és kellemes napot kivántak neki.Marika megcsókolta őket, jó útat kívánva. A dolgozó méhek amikor visszafele jöttek lábaik súlyosak voltak a nektártól. Marikának mindig hoztak finom havasi mézet hogy szépen fejlődjön a teste és a lelke.
Néha a réten táncmulatságot rendeztek.
Marikával táncoltak a virágok is, de Balog nem bírta a versenyt, nem könnyű táncolni, ha egy lábad hiányzik ,ezalatt a nyuszi csak ült, nézte a táncosokat, és valószínűleg emlékezett a szörnyű pillanatokra, amikor a kutyák megkergették..Hogy az emlékei ne zavarják rengeteg színes cérnát gyűjtött össze és egész este horgolt. Ez volt az ő nagy szenvedélye. Mindent meghorgolt amit látott - virágokat, szörnyeket, lepkéket sárgarépát,állatokat, embereket. A sárgarépa színe a kedvenc színe. Mind a kökények, mind a pitypang ,napraforgó fekete áfonya,szeder szinte minden gyümölcs,állat ember narancssárga lett.

De egy kis fehér selyem táskában tartotta a fehér selyem cérnát ,amivel csak hóvirágokat horgolt.
Horgolás közben igy énekelt:
" A hóvirág nem virág
csak egy hópehely, amit
csak a nap varázslata
amíg pehelyt virágzott."
[ Folytatom]
5548
babumargareta - 2019. május 22. 17:44:53

Drága Társaim:Katinka,Etelka,Klárika,Magdolna!
Nagyon szépen köszönöm Mindannyiótoknak kedves soraitokat.
Szeretettel....BabuSmile

6191
Magdolna43 - 2019. május 22. 15:39:10

Kedves Babu!
Kíváncsivá tettél meséddel, kedvesen szépen írod le a Marikát kirűlvevő világot
Szeretettel gratulálok,
Magdi

6081
varonklari - 2019. május 22. 12:46:34

Drága Babu!
Szerencsés egy kislány Marika, akinek a szülei a Maros melletti aprócska kis faluban éltek.
Aranyos, jó pofa kis történetbe kezdtél, érdeklődéssel várom a folytatást.
Szeretettel gratulálok: KláriRose

5816
motoz - 2019. május 22. 09:12:33

Kedves Babu!

Örömmel olvastam ezt a kedves szép mesét és várom a folytatást, szeretettel: Etelka Rose

6266
Katinkakata - 2019. május 21. 21:01:54

Kedves Babu!

Elvarázsoltál színes, állatos, madaras, lepkés, méhecskés meséddel. A horgolgató nyusziról még nem hallottam, de a mesében semmi sem lehetetlen. Várom a folytatást! Szeretettel gratulálokRoseKata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.