Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Vilhelem Margareta: A Varázstó ajándéka--mese[1 része]
Régen, egy királyság szélén, amelyen a Jó Császár uralkodott, ritka szépséggé nőtte ki magát egy csodálatos liget. A liget közepén egy friss és kristályos víz tükröződött- csillogása túlhaladta a nap csillogását.Senki sem sejtette, hogy milyen varázsereje van a tó vizének.
A Császár tudott a Ligetről ,viszont azt nem tudta ,hogy a csillogó Tónak varázslatos ereje van.Így csak tudomást vett ,hogy létezík egy csodálatos erdő ,virágok mindenféle változatban és minden színekben a legszebb Liget amit valaha lehetett látni.
Persze ahova sokan jártak a királyságából.
Egy nap az Erdei Tündér jött a császárhoz:
- Hatalmas Császár - mondta - Meghajolok Felséged előtt , de hallgass rám, mert nagy kéréssel jöttem Feléd.
- Mondja - felelte kedvesen a Császár.
- Eladja-e nekem a királyság szélén lévő tölgyfa ligetet?Bájos hely lesz, ahol minden ember szeretettel fog majd oda járni, mert képes megnyugtatni testet és lelket.Csodás pihenő helyet varázsolok belőle ahova ,majd szívvel lélekkel fognak jönni az emberek a gyerekeikkel.
-Így a Te hatalmad is csak gyarapodni fog-mondta az Erdei Tündér.
Először a Császár elutasította, majd egy kis gondolkodás után úgy döntött, hogy a ligetet eladja az Erdei Tündérnek.
Ilyen volt a Nagy Császár - egy jó és lelkes ember. Miután ő lett a trónörökös a királysága gazdagodott és nagyon erős lett. A szomszédok megrémültek, és gyakran próbálkoztak ártani neki és ki akarták találni, honnan van annyi ereje. Mert minden császárnak volt egy válasza:

- Az én hatalmam az én királyságom gyermekeiben van.
- Sajnos a császárnak nem volt gyermeke. Neki a gyerekei királyságában lakó gyermekek voltak akiket szemmel tartott,segített rajtuk örvendett ha boldogok és vidámak voltak.
Sokat gondolkoztak az ellenségei ,hogyan tudnák megfélemlíteni a Nagy Császárt,
de nem találtak semmi kifogást ellene.
Az idő haladt előre. Minden csak gyarapodott és fejlődött a császár területén A gazdagsága és hatalma szaporodott, csak egy dolog miatt volt bánatosabb: ő és a császárné már őszes volt a hajuk de Isten még nem áldotta meg őket örökössel.

A Császár gyakran szomorú volt. De a szomorúság eltűnt, amikor eszébe jutott az ország kisgyermekei. Mindegyik gyerekre vigyázott nagy szeretettel mintha saját gyermekeik lennének. A fennmaradó árvákat az udvarra vitték. A Császár és a Császárnő annyira jó szándékot mutatott nekik, hogy a szegények elfelejtették , hogy egyedül vannak a világon.
Közben az Erdők Tündére betartotta a szavát.Kedves, szép helyet varázsolt a Ligetből, ahol hatalmas kúszónövények tekeredtek a fák között, és magas és selymes fűvel végződtek. A kikericsek, az ibolyák és a gyöngyvirágok egész év folyamán virágzottak , mintha mindig tavasz lett volna. A fehér nyulak,bolyhos rókák, szarvasok és kecses bikák büszkén sétáltak a tölgyek között, mert egyetlen ragadozó sem ment át a liget határán. A tó annyira tiszta volt, hogy az alján egy kavicsot, homokot megláthatta mindenki. A tiszta vízben elhalványultak a színes halak, és a holdfényes éjszakákban a hattyú párok helyhez kötött hajóknak tűntek. A tó partjait arany homok borította ahol csodálatos madarak sétáltak egész nap .Hosszú lábú gémek,gólyák ,pávák több színes madarak kedvükre sétálhattak.

Senki nem bántotta őket!

Az egész Világból csodájára jártak az emberek,hogy lássa ezt a csodát. Egyszerű emberek észrevették, hogy a tóból vízzel fröccsent csecsemők egészségesek lettek egész évben, fürdés után csendesen aludtak. A királyság ügyeivel elfoglalt, Jó Császár nem talált pillanatot, hogy meglátogassa a Ligetet. Ehelyett az ellenségei, amint meghallották a történetet, megdöbbentek és tátott szájjal maradtak.
- Te jó ég -mekkora hatalma van ennek a császárnak Ereje biztos a varázstó vízében rejlik.
- Találjunk valahol egy boszorkányt,hogy megsemitsük a császá hatalmát ,aki a varázslatos vizet közönséges vízzé varázsolja,így legyőzhetjük a hatalmas Császárt -suttogták az ellenségei.
A császár ellenségei gondolkodás nélkül elkezdték keresni a boszorkányt. A földet hosszában és széltében átjárták ahhoz hogy végre találtak egy förtelmes ronda boszorkányt, aki örömmel hallotta, hogy mi a helyzet. A dolog az volt, hogy a boszorkánynak hét csúnya lánya volt. Megpróbálta a világ minden varázsát, hogy széppé varázsolja őket,de nem sikerült.Egy éjszaka azt álmodta csak akkor kapnak szépségért és bájt ha a Jó Császár vizében megfürödnek.. Megkérdezte az egész világ boszorkányait hogy hol van eme császár. Senki sem tudta,de a szerencse egyedül jött hozzá!
Annak érdekében, hogy ne veszítsék el az időt, a boszorkány, a lányai és a király ellenségei hosszú utat tettek meg ,hogy elérjenek a megadott helyez és a tóhoz,a csodát képező vízzel.
Egy egész szekérsor felpántlikázva indult útra!
Ebben az időben, minden gyanú nélkül a császár jólét mellett vezette az országát.

Az Isten látván hogy a szívét is odaadná a Császár ,országáért és a benne élő gyerekekért megajándékozta őket egy csodálatos fiú
örökössel.
Olyan gyönyörű volt a szőke göndör hajával és a nagy kék szemeivel ,hogy csak gyönyörködni
lehetett benne.
Az egész ország három napig ünnepelték az örököst A Császár nem tudott elmenni a kisfiú ágya mellől annyira féltette.Mellette ült ,állt és állandóan figyelte nehogy valami baja essen.
Amikor a gyermek nagyobb lett a császár a fiát betette a hintóba és sétált a királyságán.. Az emberek üdvözölték őket kiabálással és éljenzéssel, de a jó császár, aki eddig nem vette észre feltűnt ,hogy milyen sok ,sovány ,sápadt gyermek van az országában.{vége az 1 }részének
5548
babumargareta - 2019. június 12. 19:54:56

Kedves Társaim:
Katinka
Bige Szabolcs
Magdolna
Mindannyiótoknak köszönöm szépen! Feltettem a 2. és egyben
az utolsó részét!
Sok szeretettel....BabuSmile

6191
Magdolna43 - 2019. június 12. 11:03:59

Kedves Babu!
Szép meséd folytatását szeretettel várom
Gratulalok,
Magdi

2720
bigeszab - 2019. június 11. 11:09:56

Kedves Babu!
Én is alig vágom a folytatást!
Szabolcs

6266
Katinkakata - 2019. június 10. 22:03:58

Kedves Babu!

Örömmel olvastam szép mesédet. Bízom benne, a boszorkánynak és a császár ellenségeinek nem sikerül a gonosz terve. Kíváncsian várom a folytatást. SzeretettelRoseKata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.