Putterer Magdolna Léna: Kényszerzubbony
A napok óta tartó hőség, az éjszakai nemalvások miatti kimerültségem ellenére a kora hajnali órákban sikerült felébrednem az óracsörgésére. Tudniillik, előtte napokban elhatároztam, a 21 héten át tartó betegségemre kiírt vérvételt, injekciókúrát megejtem. Gondoltam éppen ideje mindennek, ha meg akarok gyógyulni. Én, ha nem foglalkozom önmagammal, egészségemmel, más úgysem fog. Szomorú tapasztalat, viszont megtapasztaltam ember addig ér valamit, ameddig dolgozni tud. Ezen gondolatokkal a fejemben, nyakamba vettem nagy nehezen a lábaimat, majd a fájdalomtól sántikálva, útnak indultam.

Az orvosi rendelőhöz érve amikor kinyitottam a bejárati ajtót, még soha nem érzett nagy boldogságot éreztem önmagamon amikor megláttam nincs nagy tömeg, mint az általában ilyenkor, a hétfői napokon szokott lenni. Sőt senki nincs. Teljesen üres a váróterem. Szinte szárnyaltam örömömben, azonban a boldogságszárnyamat hamar eltörte az ott épp tevékenykedő asszisztens aki hirtelen elém toppanva, kérdését mellemnek szegezi:

- Hova ? Hova?
- Szép jó reggelt. Vérvételre jöttem, mi több, injekcióra. - feleltem szokásomhoz híven kedvesem, mosolyogva.
- Ma? - kérdezett vissza, miközben a döbbenettől kidülledtek az amúgy szép barna szemei, míg a kérdését követően tátva maradt meggypiros szájjal várta a válaszom:
- Igen! Végre ideértem! Borzasztóan örülök nem kell sokat várakoznom, mivel ahogy így elnézem, én vagyok az első.
- Vasárnap van! Én is csak teljesen véletlenül vagyok itt.
- V - a - s - á - r - n - a - p? - úgy elhúztam ezt a szót , mintha rétest nyújtanék, mialatt próbáltam informálódni kissé kitörve önmagamból a temperamentumomnak köszönhetően. - Nem mondja komolyan? Potyára jöttem pont most, amikor végre rászántam magam erre az egészre? Tudja milyen nagy fájdalmam van ami miatt nehezen járok, sántikálok ? Most cammoghatok haza teljesen letörve, véremet meghagyva, injekciós ampullával, vizeletmintával a táskámban. Ezt nem hiszem el! Ilyen nincs, csak a mesében! Tényleg vasárnap van ? Ezek szerint a naptáram előre lett lapozva. Valakinek elmondom, hogy jártam, azt hiszi megbolondultam.

Mi tagadás, az ápolónőn látszott nem mondtam neki újat , ő szintén ezt képzeli rólam.

Rövid ideig dühös voltam elsősorban önmagamra , másodsorban a felesleges utam miatt, ám a következő pillanatban megfékezhetetlenül kitört belőlem a nevetés. Orcámat két kezembe temetve hangosan kacagtam, nevetőgörcsöt kaptam amit nem tudtam abbahagyni. Kacarászva folytattam a beszélgetést:

- Úristen! Jézusmária! Hogy lehetek ilyen csacsi? A végén még el kell ismerjem egy kedves ismerősömnek igaza van. Ő ugyanis egy hasonló alakításom alkalmával ugyan viccesen, de megjegyezte:- "Mindez a szingliség mellékhatása, ártalma! " - Úgy gondolom mielőtt nagyobb bajom lesz a hosszú évek óta tartó remete életem miatt, hazának az első férfit karom fogom, azon nyomban elveszem férjül, nehogy neki jobb sorsa legyen, mint a többi férjnek az asszonyuk mellett.

Nevetgélve elköszöntem és még mielőtt magam után becsuktam volna az ajtót, visszatekintve megláttam a nővérke arcát aki nyitott ajakkal,elképedve nézett utánam. Elképzelhető valami hasonló képzet járt az okos, szép kobakjában:
- Ennek a nőnek nem injekciókúrára van szüksége, hanem kényszerzubbonyra!

Szemein át a gondolatkönyve lapozgatása után az jár az eszemben, jaj de jó, hogy betiltották!


2019. június 16.

/ Szerző: Putterer Magdolna Léna /
5548
babumargareta - 2019. június 23. 21:48:11

Kedves Magdolna ! Wink
Ez nagy ütés volt!
Jót kacagtam mert nem csak Te jártál így ,mások is !
Amikor az ember sorozatosan otthon ül és nincs különösebb.
problémája bizony megesik az ilyesmi is.
Sok szeretettel olvastalak.......BabuHeart

6191
Magdolna43 - 2019. június 19. 18:54:58

Kedves Magdolna!
Mosolyogva olvastam kedves történetedet, néha tévedünk, de addig jó amig a fájdalom ellenére is tudunk rajt nevetni.
Szeretettel gratulálok,
Magdi

6482
rozsa koncz - 2019. június 18. 16:42:18

Kedves Magdi!
Így kell kezelni tévedéseinket! In Love
Ha megy akkor nincs aggodalomra ok!
Írásodhoz gratulálok RózsaRose

6452
Szaipne Kiss Maria - 2019. június 18. 15:43:18

HeartRose

6452
Szaipne Kiss Maria - 2019. június 18. 15:43:02

Draga Magdolna! Megmosolyogtam. Minap hasonlot irtam
a blogomon. Szeretettel kivanok minden jot, gyogyulast.
Mikor az embernek nagyon faj valamije, bizony meg a napokat is
eltevesztheti.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.