Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bubrik Zseraldina: A golyó süvítő hangja (2019. szeptember)
Abban a pillanatban, amikor megláttam a puskát a kezében, hirtelen lefagytam. Ha valaki azt mondja, állj arrébb egy kicsit, biztos nem tudtam volna megtenni. A gáztűzhely a hátam mögött, előttem az asztal, de kést nem látok sehol, vagy épp a klopfoló, hol van? Péter! A férjem! Nincs itthon, elszaladt a boltba. Még nem ért haza? Én meg itt állok, a szemem egyenesen a betörő szemébe néz. Olyan ismerős. De nem tudom hova tenni. Tulajdonképpen ebben a helyzetben nem is lényeges. Még mindig itt áll előttem, a puskát egyenesen felém tartja. A fejemre céloz. Ilyenkor azt mondják, az ember előtt lepereg az egész élete. Nekem nem. Most üres. Semmire nem gondolok. Múlt, jelen, jövő? Számomra ebben a pillanatban teljesen lényegtelen.
Csend. Csend. Csend...
Ez egy szép szó. Néha értékelem is, a mostani rohanó világban. De most itt, ebben helyzetben nem. Hangokat akarok... szólalj már meg!
Csend. Csend. Csend...
Pár másodperc sem telik el, amikor a kinti ajtó becsukódik. Ketten vannak? Akkor nekem nincs menekvés. De mi van, ha közben Péter jött meg? Nem tudok neki kiabálni. Majd megint jön a hosszú csend.
A betörő nem mozdul. Nem mond semmit. Aztán meghallom, mintha valaki lőtt volna. Hol? Kint, az előszobában? Vagy itt, aki velem szemben áll? Én nem mozdulok, még néha a szememet sem merem lecsukni. Attól félek, éppen akkor fog rám lőni. Az ajtó megint becsapódott. Te jó szagú ég! Hányan vannak? Mi történik? Nem vagyunk gazdagok, van egy házunk, két kocsink. Gyerekünk még nincs. De szeretnénk. Gondolatom már megint a jövőn van. Pedig a jelennel kellene foglalkozni. Itt állok, levegőt is alig tudok venni. Péter? Hol vagy? Gyere, kérlek! Ne, inkább ne gyere haza. Ha valakinek meg kell halnia, akkor az én legyek.
Megmozdult. Közelebb jött. Én még mindig itt állok. A puska egyre közelebb kerül hozzám. Majd halkan, szinte jajveszélkelve meghallom Pétert:
- Lotti...
Ennyi. Más nem jön ki a száján. A puska már a homlokom előtt pár centire van. Nem merek megszólalni. A betörő végig a szemembe néz, majd elkezd hátrafelé lépkedni. Pár méterrel odébb megáll.
Csend. Csend. Csend...
Belefáradtam ebbe a várakozásba. Ha nem lenne ilyen nagydarab, akkor, amikor közel volt hozzám, ráugrottam volna. Ütöttem volna, vertem volna. Volna, volna, volna. De most itt vagyunk, nem csináltam semmit. Én ezzel le akarom zárni. Órák óta itt állok. Elzsibbadtam. Lesz, ami lesz. Nem érdekel. Megkérdezem, mit akar.
Csend. Csend. Csend...
Nem kérdezek semmit. Nem érdekel.
Aztán meghallottam a második golyó süvítő hangját. A szemem még mindig nyitva van.
1867
Zseraldina19 - 2019. szeptember 28. 21:39:42

Kedves Marika!
Köszönöm a kedves szavakat!
Puszi!
Zsera

4264
Marcsi mama - 2019. szeptember 28. 10:48:13

Kedves Zseraldina!

Én úgy gondolom ez csak egy rossz álom. Kinyitja Lotti a szemét , kávé illat csapja meg az orrát. Péter átöleli!

gratulálok érdekes írásodhoz!

Marcsi mama

1867
Zseraldina19 - 2019. szeptember 05. 15:58:50

Kedves Rózsa!
Köszönöm kedves szavaidat. Igen, a legtöbb novellámat nyitva hagyom. Szeretem, ha nem csak én szerkesztem, írom őket, az olvasó fantáziájának is adok helyet.
Üdvözlettel:
Zseraldina

6482
rozsa koncz - 2019. szeptember 05. 14:44:02

Kedves Zsera!
Először azt gondoltam kár,hogy az olvasók fantáziájára hagytad a végét. De ez így érdekes, egy cinkos kitekintés az olvasóra!
Köszönöm, hogy olvashattam. Gratulálok . Üdv. Rózsa HeartRose

1867
Zseraldina19 - 2019. szeptember 03. 17:33:54

Kedves Rita!
Sajnos ezt már nem folytatom. Az olvasó dönti el, hogy meghalt, vagy csak elment mellette a golyó. Köszönöm!
Puszi!
Zseraldina

6542
ritatothne - 2019. szeptember 03. 16:18:39

Kedves Zsera!

Ez nem ér! Nem jött meg a feloldozó, "aztán felébredtem". Itt hagytál kétségek között. Remélem, hogy folytatod.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.