Deák Mária: Baljós álom
Álmomban valamiféle sötét-ködös alagútban jártam. Hason csúsztam, mert nem tudtam felegyenesedni. Valaki követett...az agyamban egyetlen cél vezérelt - kijutni innen, minél előbb. A legfélelmetesebb a csend volt, a zajok nélküli ködös homály.

Az egyetlen hang saját félelmem zakatolása a fejemben. Meg kell szólalnom...gondoltam és dúdolni kezdtem "Üdv rád és házad népére..."

Csak az első strófát dúdoltam bőszen, sokszor egymás után. A csúszás abbamaradt, mert közben egy barlanghoz értem, ahol fel tudtam egyenesedni és a ködben egy lobogó gyertyalángot véltem felfedezni. Aki követett nem jött utánam, vagyis itt nem éreztem a jelenlétét, ennek ellenére először négykézlábra álltam, majd felemelkedve futásnak eredtem. Verejtékben ébredtem...

Elkezdődött a napi rutin - nem emlékszem, hogyan jutottam az aluljáróba, nem érzékeltem a körülöttem lévőket, a mozgólépcsőn dúdolni kezdtem: "Üdv rád és házad népére..." - kíváncsi, értetlen tekintetek szegődtek rám, de főleg elfordították a fejüket az emberek. Kezdek megbolondulni?

2015 - blogbejegyzés
6097
Rezeda - 2020. január 18. 13:39:02

Az álmok, sokszor igen sötétek tudnak lenni. Jó felébredni ilyenkor. Sokszor a belső szorongás jelenik meg benne. Szeretettel: Éva

6542
ritatothne - 2019. szeptember 24. 14:28:22

Üdv rád és házad népére, te jól szántó-vető, te mindig szívesen fogadsz, miként a nyári idő.....

Nagyszerű gondolat. Egyébként az én álmaim is többnyire nagyon bizarrak, jó felébredni belőlük.

Szeretettel: RitaRose

6482
rozsa koncz - 2019. szeptember 24. 10:11:36

Szia Marika!
"Üdv. rád és házad népre". Álmaink meghatározzák egész napunk
hangulatát. Tetszett írásod
Gratulálok RózsaHeartRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.