Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Siposné Marica: Megkésett szeretet
Hajnalban indulok elvadult szőlőnkbe dolgozni, addig, amíg a nap sugarai szolidabbak, nem bántják a szemet, s a kényes fehér bőrt.
A gyom szinte derékig ér, alig bírok vele, szálanként húzogatom.
Pici, fekete bogár is hajnalban kél, s úgy csíp, nem is csíp, szinte harap. A csípés helye iszonyúan viszket, környéke pirosra vált, s feldagad.
Tehát: szenvedek
Sokáig küszködöm a gazzal, már a nap is ontja sugarát, nagy a szárazság, a homokos talaj iszonyúan porzik, tele van vele szemem és a szám.
Haza kell mennem.
Borzasztóan koszos vagyok, a kocsiban nem látja senki, majd otthon megmosakszom.
Így indultam el, közben eszembe jutott barátunk, akinek a szeretetmorzsát szántam.
Későn érkeztem.
Beállítok hozzá kócosan, piszkosan, s a levegőben a szeretet leheletét érzem.
Két angyalt leltem ott, mert ők angyalok voltak, gyönyörű szép, fiú és egy lány!
Éreztétek már, hogy valakiből árad a szeretet?
Így történt, hogy későn érkeztem, nem volt szükség az én szeretetmorzsámra, tőlük vékával kapott.

2015. július. 21.

5396
Kitti - 2019. október 14. 11:24:58

Kedves Marica!
Semmiféle összefüggést nem találtam a bogárcsípés és a leírt látogatás között. Kissé összefüggéstelennek hat ez az írás, csupán, mint hangulatot tudom értékelni. A munka és csípés utáni gyors látogatást, ami érzelmileg fennakad két ott lévő személyén. Ha ez a cél, mármint a szeretetet megfogalmazása, hát egyet kell értenem Rózsával. Ha mást akartál kifejezni, akkor azt nem találtam meg. Bár, lehetséges, hogy a hiba bennem van...
kit

3933
vadvirag47 - 2019. október 12. 19:41:53

...nekem furcsa a történet vége, hisz szeretetből sosem elég - annak az átadásáról - semmilyen ok miatt - nem lehet lekésni.
Ezért, nem írhatom,hogy tetszéssel olvastalak. Ajánlom, gondolkozz el ezen! Üdvözlettel. VV.Rózsa

6482
rozsa koncz - 2019. október 10. 23:05:54

Kedves Marica!
A szeretet nagy kincs, Líriai írásod megfogott és nagyon tetszett. Gyom helyett virág nő, szeretet kísérjen Rose utadon, amit
szívemből kívánok.
Gratulálok Rózsa

6578
nagyagnes - 2019. október 10. 21:36:12

Kedves Marica!

Lírai zsongás az írásodban.
A szeretetről írsz, arról a szeretetről, ahol többféle virágokként el kéne férjen az igazi szeretet, akárcsak kertben együtt, egyik szeretetvirág csodálná a másikat, a másik szeretetvirág is csodálná, örvendene virágtestvéreinek s így együtt, többen, erősebb illatuk, mégszebbek, igazi szeretetszirmuk csak akkor volna, ha örvendenének az új virágillatnak is, mely közéjük érkezett s dalként kéne körülöleljék, üdvözöljék, igaziak, igaz szeretetvirágok csak akkor volnának, akkor zengne az igazi szeretet, a valódi. Ez csak árnyék volt, amit láttál, a fény árnyéka, mely hamis, mert hamis fényt álmodva árnyékoskodtak alatta azok, akikhez érkeztél, hiszen, akik az új virágillatot be nem fogadják, azok egymást se tudják igazán szeretni, a valódi szeretet egészen más...

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.