Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Szabóné Orosz Katalin: Tavasz tündér (2020. február)
Pici kutya és Monti cica nagyon szerették a telet, imádtak a hóban játszani. Most viszont úgy érezték, mintha sokkal tovább tartana, mint máskor. El is mentek Tél apókához, mi lehet ennek az oka. Tél apóka kint ült a háza előtt, látszott rajta, hogy nagyon el van fáradva.
- Tél apóka, neked nem kellene már pihenned? Ilyenkor már régen a tavasznak kellene jönnie! - kérdezte tőle Monti cica.
- Bizony gyermekeim, már régen szabadságon lennék, de Tavasz tündér még nem jelentkezett. Máskor mindig eljön látogatóba, onnan tudom, hogy mehetek pihenni.
- Talán valami történt a Tavasz tündérrel? - kérdezte aggodalommal a hangjában Pici kutya.
- Én sem értem mi jöhetett közbe! - sóhajtott nagyot Tél apóka. - Viszont az én öreg lábaim már nem bírják, hogy meglátogassam. Bár találnék két olyan barátot, akik megteszik helyettem. - miközben rájuk nézett, mosoly bujkált a szemében.
Monti cica és Pici kutya egymásra nézett.
- Hiszen itt vagyunk mi! Szívesen meglátogatjuk. Minket is érdekel mi történhetett vele.
Tél apóka pontosan elmagyarázta merre találják a Tavasz tündér házát. El is indultak nyomban, mert hosszú út állt előttük.
Ahogy mentek, mendegéltek egyszer csak egy vékonyka hangot hallottak meg.
- Ó, de fázom! Jaj j, de nagyon fázom!
Mikor közelebb léptek, a hóban észrevették, hogy apró, zöld levelek bújtak ki a földből.
- Hát, te ki vagy? - kérdezték tőle kíváncsian.
- Én vagyok a hóvirág. Éppen azon gondolkodtam, hogy kibújok, de alig dugtam ki a leveleim végét, mert nagyon hideg van. Máskor ilyenkor, már szépen melegített a napocska. Azt hiszem, hogy a Tavasz tündér már nem szeret engem! - válaszolta, miközben kissé sírós volt a hangja.
- Mi éppen azért megyünk, hogy megnézzük, hol késik!
Haladtak tovább, mikor az egyik ház ereszénél egy halk, csipogó hangot hallottak meg.
- Mindjárt megfagyok! Nagyon fázom!
- Te ki vagy? - kérdezték, miközben benéztek a fészekbe.
- Én a fecske vagyok. Most érkeztem vissza külföldről. Mindig ilyen tájban érkezem, de máskor már jó meleg van. Szerintem, a Tavasz tündér már nem szeret engem! - csipogta kissé lehangoltan.
- Ne aggódj, éppen hozzá igyekszünk! Megnézzük mi történhetett.
Nem sokára odaértek a Tavasz tündér házához. Sokáig kopogtattak, míg végül ajtót nyitottak nekik. A tündér nyitott ajtót. Még most is köntösben volt, és kisírt szemén látszott, hogy valami baj van.
- Hozzád jöttünk tündérke. Mindenki téged vár! Miért késlekedsz? A hóvirág és a fecske azt hiszik, hogy már nem szereted őket. Mi is úgy gondoljuk elfelejtkeztél rólunk.
- Gyertek beljebb! Sajnos nagy az én bánatom! Nem találom a varázspálcámat. Nélküle pedig nem tudom elhozni nektek a tavaszt.
Monti cica és Pici kutya bementek a házba, hogy segítsenek megkeresni a varázspálcát. Csodálkozva néztek körül, mert nagy rendetlenség fogadta őket. A ruhák és a játékok szétdobálva a földön. A könyvek az asztalon tornyosultak.
- Tudom nagy a rendetlenség! - szipogott a Tavasz tündér is. - Nem pakoltam össze, mielőtt lefeküdtem. Most viszont elaludtam, és nem találom a varázspálcám.
Mind a hárman neki álltak a rendrakásnak. Végül az egyik játék kupac legalján megtalálták a varázspálcát. A Tavasz tündér táncolt örömében. Felöltözött és kimentek az udvarra. Ahogyan forgott körbe-körbe, egyre melegebb lett, virágok nyíltak ki. Kicsit távolabb a hóvirág boldogan dugta ki a hófehér fejecskéjét. A fecske is boldogan kelt szárnyra fészkéből a melengető napsütésben. Tél apóka pedig megnyugodva ment aludni.
Tavasz tündér köszönetet mondott Pici kutyának és Monti cicának a segítségért. Megértette milyen fontos a rend. Így bármikor könnyen megtalálja a neki kedves dolgokat, és azoknak is örömet tud szerezni, akiket szeret.
6452
Szaipne Kiss Maria - 2020. március 31. 23:28:09

Tanulságos mesédhez szeretettel gratulálok.
MáriaRose

6763
katka69 - 2020. február 02. 20:09:03

Köszönöm szépen Tibor!

2603
orkutya - 2020. február 02. 19:12:50

Tanulságos kis mese volt, jó volt olvasni! Tibor Cool

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.