Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Koncz Rózsa: Karantén
Fáj a szemem az olvasástól, nem tudok egész nap a laptop előtt ülni.
Minden híradót megnéztem, és borsóztam a valóságtól. Magam sokkoltam a hírekkel. Fájt a fejem, reszkettem, nem tudtam aludni. Már a depresszió határán voltam, amikor, elhatároztam, hogy tartalmassá, széppé teszem napjaim. Megszoktam, hogy minden este tervezem a következő napot. Végiggondoltam mit csinálok holnap. Kis órarendet készítettem.
8-kor torna, fürdőszoba 9 óra, 10 órától konyha. Mert imádok főzni, unokám minden nap nálam ebédel. Kizárólag nagyon finomakat készítek. Ebéd után séta helyett pihi, aztán a „nem tudom, mit csináljak” következik.
Tanácstalanul ültem, aztán körülnéztem, mit is hanyagoltam el az elmúlt években? Rájöttem, a zenét!
Nagyon szívesen hallgattam régen klasszikusokat, operákat. Elkezdtem kutatni régi lemezeim között. Hihetetlen vágy fogott el, kedvenceim előkereséséhez. Sok lemez közül, mégis ami a legjobban szívemhez nőtt. Bánk Bán, Hunyadi László, Pillangó kisasszony, ezeket választottam.
Leültem kedvenc fotelomba, elindítottam a zenét. Kezemben egy kicsi pohár, őszibarack lével, becsukott szemmel, hallgattam a csodálatos opera slágereket.
Bánk Bánt, Katona József 24-évesen írta. Először írásban, később színházban, jelent meg, majd Erkel Ferenc operájával rukkolt elő. Rengeteg bonyodalom, szerelmi viszony, halál, kivégzések. Simándi József csodálatos hangjától peregtek könnyeim. Újra átéltem a történetet.
Aztán következett Verdi Trubadúr című operája, szerintem nincs olyan ember, aki ne hallgatta volna meg a híres cigány kórust. Lenyűgözött dallamossága.
Harmadik a Pillangó kisasszony. Nagyon nagy hatással volt rám Cso-Csoszán boldogsága, majd utána drámai élete.
Észre sem vettem, hogy elrepült az idő, már sötétedett, amikor kinyitottam szemem. Nagyon kellemesen töltöttem el a délutánt.
Ezt a kedvemre való kikapcsolódást minden nap meg fogom ismételni. A zene beleivódott zsigerimbe, dallamait estig megőrzöm, vissza-visszatér agyamba a szépség, a tartalom, a híres zeneszerzők és a szereplők szenzációs, csodálatos hangja. Felfedeztem, hogy viselkedésem megváltozott már az első nap. Éneklésem nulla, de mivel más nem hallotta, dudorásztam, amit nem tettem hosszú évek óta.

Ma Jazz-hez van kedvem. Szülőhazája Amerika, azaz New Orleans. Úgy hírlik a legnehezebben játszható zene. Nekem örömzene jut róla eszembe. Szenvedélyes, megigézi az embert. Ma is a kedvencekkel kezdem.
Louis Armstrong. St. Louis Blues hallgatom, majdnem könnyezek, ez a rekedt hang magával ragad, aztán Glenn Miller. Moonlight Serenade, valami fantasztikus érzés hallgatni, a hangszerek, mintha szerelmesek lennének egymásba, repülök velük együtt. Látom magam előtt a zenekart, akik egymás szemébe nézve játszanak, úgy tűnik, a hangszereiken keresztül beszélgetnek egymással.
Holnapra előkészítettem Berry White, Cool Song című lemezét, ha tudok várni holnapig, meghallgatásával. Ugyanis Ő az egyik nagy kedvencem.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zenét, hogy szánjanak rá egy kis időt, hallgassanak zenét! Mindegy, hogy milyen, lényeg az, hogy szívesen hallgassák.
Nekem bejött.
6482
rozsa koncz - 2020. április 03. 15:40:19

Drága Babu!
Ma is megtettem, hallgatom a gyönyörű zenét.Maurice Ravel, Boléro-ját. Csodaszép. Köszönöm hogy nálam jártál RózsaRose

5548
babumargareta - 2020. április 01. 17:27:48

Szia Rózsa!In Love
Köszönjük szépen hogy megosztottad velünk is a gondjaidat!
Jo dolgot találtál ki magadnak.
Most mindenki azt csinálhat, amit nagyon szeretett régebb ,de nem volt ideje rá.Sad
En például el kezdtem újra kötni az unokáimnak.
Rózsa kedves gratulálok szeretettel,írásodhoz!
Vigyázz magadra !....BabuHeart

6482
rozsa koncz - 2020. március 31. 16:04:26

Kedves Marika,Rita, Kata, Magdi!
Köszönöm szépen, hogy nálam jártatok, és hogy szívesen hallgattok zenét. Tarsatok velem.
Szeretettel Rózsa.HeartRose

5555
Maria HS - 2020. március 31. 09:56:38

Remek elfoglaltság s a hangoskönyv hallgatása is kellemes időtöltés, gratulálok írásodhoz: MariaHS

6542
ritatothne - 2020. március 31. 09:04:30

Kedves Rózsa!

Szeretem az ilyen optimista írásokat. Igen, nem riogatni kell, hanem jó szándékkal tanácsolni, bíztatni.

Szeretettel: RitaRose

6266
Katinkakata - 2020. március 30. 23:10:33

Jó ötletet adtál Rózsám. Rengeteg kazettánk van a szekrényfiókba száműzve. Holnap előveszem őket. Gratulálok írásodhozRoseKata

6191
Magdolna43 - 2020. március 30. 23:02:19

Szia Rózsa!

Ezt kell tenni! A zene gyógyít.A zene megnyugtat, ha bármi bajom volt, mindig a zenéhez menekültem.
Sok szeretettel gratulálok,
Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.