Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Vas József: A visszaváltozás
Bogár Antal egy szép szerdai reggel arra ébredt, hogy egy bajszos emberré változott. Pánikolva elkezdte lábait és kezeit egyaránt zihálva és érthetetlenül lengetni. Tehetetlenségében nem tudott mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy nem fog tudni többet földet túrni vagy esetleg leveleken mászni. A reggeli napsütés fénye erőteljesen rávilágított a frissességtől csillogó paplanjára. Gondolatai elmerültek a lábai figyelése közben és elcsodálkozva emelte fel a kezét, melyet a napsütéssel szemben állított be az ablak elé. A szoba sarkából még az ezer éves szocializmusból megmaradt rossz lakkozással beborított szekrény is ámulva figyelte az átváltozás utáni Antalt. A Sony típusú digitális képkeret, amelyet Antalon kívül soha az életben nem vett meg senki, egyszerre húsz képet mutatott másodpercenként a kopott pókhálókkal teli falon a varázslatos pillanatok kereszttüzében. Azonban ezek a mennyei pillanatok nem tarthattak sokáig. Antal fejében világítótorony szerűen bevillant a statikus élet változásával járó hatalmas nagy problémák áradata. Az eddigi gyönyörű élete, ami percről percre, pontról pontra meg volt tervezve, most összedőlt.
-Te jó ég! Mi lesz, ha mérnökként kell dolgoznom egy gyárban?
Riadtan és feszültséggel telve kapálózni kezdett ismét az ágy közepén. Kevesen tudták, de az emberek, melyek körbevették a felső tízezer közé tartoztak. A családja, melyhez nagyon is ragaszkodott a gyom és a kártevők kiirtására esküdött fel. Az édesapja mindig azt szokta mondani: - "mi irtó nagycsalád vagyunk". Ezek a dolgok gyerekkorától kezdve fontos szerepet töltöttek be a kis Antal életében. Mikor a kamaszkorba lépett az édesanyja mindig óva intette a sörrel kapcsolatban. - "Ne igyál annyi Kőbányait édes lelkem, mert az méreg!" - így próbálta nevelgetni és óvni a frissen bebábozódott fiacskáját.
-Ki lesz mostantól a tesztalany? Ki fogja kipróbálni a szereket?
Gondolta magában Antal, miközben a feje kékessé változott a fal színébe beleolvadva. A probléma megoldása érdekében bevetette nem szűkölködő elméjét, és az ágy melletti asztali számítógéphez vonszolta magát. Bekapcsolta a gépet, majd a keresőbe beírta a keresésre szánt problémát. A számítógép csodálatos segítsége által kiderült, hogy Antalnak csak pár perc maradt hátra, ugyanis a tünetek minden bizonnyal halálosak.
-Antal! Antika! Gyere, légy oly szíves! Megérkeztek a legújabb hernyóirtó szerek!
Kiabálta testvére, aki szintén a családi bizniszben gyakorolt nagy hatást. Klára igazgató helyettes és pénzügyi tanácsadó volt.
-Mindjárt megyek!
Kiabálta Antal, és keserves kínok között kinyitotta a régi szekrényét, melyben megtalálta a régi farsangkor hordott méhecske jelmezét. Felvette majd a járást tanulgatva lesétált a földszinti ebédlőbe megnézni a friss árut.
-Tegnap még nem szöcske voltál?- kérdezte az apa érthetetlenül.
-Változó korba van - felelte az édesanya.
Miután a csevegés véget ért, Klára Antal felé nyújtotta a kipróbálandó anyagot, melyet apja receptje szerint készítettek a gyárban. Mikor megfogta a dobozt a címkén látható volt egy kis rajz, amely arról adott tanúbizonyságot, hogy a terméket emberek nem fogyaszthatják. Nem törődve a következményekkel az utolsó cseppig megitta a kis üvegecskében lévő folyadékot. Pár másodperc után Antal holtan terült le a földre. A családja meredve nézte, ahogy kiszáll az utolsó léleklehelet is a testéből. Az édesapa kétségbeesve futott a telefonhoz segítséget hívni, de már késő volt. A temetésen szomorúan beszéltek az esetről, de legbelül mindenki tudta, hogy ez nem egy szomorú pillanat, sőt a sikerrel egyenlő, ugyanis csak most sikerült először működő képes és jó hatásfokú szert kifejleszteni a cég alapítása óta, melyet pozitív jövővel és szorgalmas változással ünnepeltek meg a rokonok és az ismerősök a temetés után.

Vége
5396
Kitti - 2020. június 08. 13:36:06

Abszurd írásod kaffkai mélységekbe és magaslatokba vitt. Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.