Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Révész Márton: Cirkusz
Vége volt az esti előadásnak, ilyenkor mindig együtt iszogattak -, Carrasco az erőművész és Öcsi a bohóc. Mindketten benne voltak már a korban, és egész életüket különböző cirkuszoknál töltötték. Most épp a Silver Mundoval járták a világot, immáron hetedik éve.
Carrasco lakókocsijának kis kályhájában otthonosan parázslott a tűz, miközben kint ólomszín felhőket kergetett a viharos szél. Öcsi felemelte az üveget:
- Még egy kört?
- Jöhet. Kösz! - ismét töltött Carrasconak és magának a finom vörösborból.
Komótosan iszogattak, miközben mindketten a tűzbe bámultak, mintha a ki nem mondott kérdéseikre ott lelnék meg a választ. Öcsi arcán még rajta volt a festék -, nem mosta le, csak göndör zöld parókáját hajította a kanapéra. A rőt lángok félig megvilágították kopasz fejüket és ráncos arcukat. Carrasco fázósan feljebb húzta a cipzárat kopott kék melegítő felsőjén.
Barátok voltak, ismerék egymás élettörténetét, gondolatait, sok mindenről beszélgettek már a hosszú évek alatt. Most mindketten hallgattak, úgy érezték szavak nélkül is megértik egymást.
Végül Carrasco törte meg a csendet.
- Öcsi! Mondj egy viccet kérlek.
Öcsi hosszasan tűnődött, majd annyit mondott: Az Élet.
6901
n13 - 2020. július 05. 20:41:41

Köszönöm Péter ! - nyilván nem, de jólesik Smile Egyébként nagy kedvencem, pont a tömör lényegre törő fogalmazás miatt.

6997
drszix - 2020. július 05. 10:22:57

Örkényi rangú "egyperces" ! Gratulálok !

6901
n13 - 2020. július 03. 19:08:38

Köszönöm Smile

6782
Vaszily - 2020. július 03. 13:15:35

Amilyen rövid, olyan frappáns történet, lényegében felöleli az egész élet értelmét. Gratulálok, Zsuzsa! In Love

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.