Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Laczkó Dorottya: Búcsú
A csillagok még fent voltak az égen, mikor a kikötőbe értek. A fenséges vitorlás menetre készen várakozott. Néhány matróz a vitorlát, a köteleket és az ellátmányt ellenőrizte, a kapitány egy kupa bort kortyolt a kormánykerék körül járkálva. A sétányon csak néhány kapatos ficsúr és lengén öltözött kurtizán lézengett. Senki sem törődött velük.

A búcsú percei voltak. A menekülésé. A reményé.

Tudták, el kell válniuk, hogy egy napon újra együtt lehessenek. Mikor már semmi és senki nem állhat közéjük, ismét összefonódik majd sorsuk. Egy előítéletekkel és társadalmi különbségekkel terhelt világban viszont egyelőre nem lehetnek egymáséi.

Az utolsó csók hosszú, forró és sós volt, a tengeri levegő és a könnyek adták a zamatát.

Mikor felhangzott az indulást jelző kürtszó, utoljára mélyen a másik szemébe néztek, szavak nélkül vallottak szerelmet és tettek ígéretet. Egy napon ismét... Majd az ifjú rabszolga a fedélzetre lépett.

Miután a hajó vitorlát bontott a pirkadatban, a kisasszony hosszan nézte, ahogy távolodik a parttól sirályok kíséretében. Nem mozdult, míg el nem tűnt a horizontról, csak azt követően indult vissza a kastélyba, hogy újabb kérőket kosarazzon ki.
6542
ritatothne - 2020. augusztus 13. 14:36:33

Szeretettel: RitaRose

6838
onodymagdolna - 2020. augusztus 08. 09:24:37

Sok ilyen megható búcsúzás volt még a múlt században is. Akik 1956-ban indultak világgá, azok legközelebb 1963-ban jutottak volna az ország közelébe, Ausztriába, 1968-ban haza. Magdolna

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.