Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: ÚJÉV KÖSZÖNTŐ

Mivel nyitott szemmel járok és van véleményem, úgy gondoltam, elmondom nektek ebben az évben is. Hátha lesznek még néhányan, akik úgy gondolkodnak, ahogyan én, úgy szeretnek, és úgy cselekednek, ahogyan én. És hátha egyre többen leszünk, akik picit lelassítjuk ezt az esztelenkedést, ami körülöttünk a világban folyik. Sokan most talán azt kérdezik: Ki ez a csodabogár? Hol élt ez a fickó eddig? Mire ez az optimizmus? Erre én csak azt tudom mondani, hogy: Miért is ne lennék optimista?
Tudom, hogy sokan nem azok és történnek a világban nehéz, szerencsétlen és szörnyű dolgok. Ezeket én is látom, és nem megyek el mellettük, nem hagyom figyelmen kívül, csak egyszerűen védekezem. Sokan próbálkoznak ártani másoknak, néha nekem is. Én azonban nem csatlakozom hozzájuk. Magamban és a családomban keresek kapaszkodót.
Az a véleményem, hogy elkeseredni és feladni valamit, az annyi, mintha behódolnánk az ellenségeinknek, megadnánk magunkat és csendesen a földön kucorogva, arra kérnénk őket, hogy rúgjanak még belénk nyugodtan. Ez számomra nem elfogadható.
Nem vagyok hittérítő, nem vagyok lökött, vagy naiv, csak egy nyugodt hang, aki küzd azért, hogy egyszer valami jobb legyen, jobb lehessen. Ha csak egy kicsit is sikerül ezt teljesítenem, akkor már én győztem.
Szóval a következő évben is igyekszem megírni a véleményemet arról, amit látok, és amit gondolok. Lehet szeretni, lehet butaságnak tartani, amit írni fogok, de minden vélemény fontos! Ha olvasol, látsz, vagy érzel valamit, akkor már valaki vagy! Ha van véleményed, akkor van egyéniséged is, és ez jó!
Tehát csapjunk bele a lecsóba, ahogyan mondani szokták. Aki kíváncsi rá, hogy mit gondolok, tartson velem 2009-ben is, olvassa el azt, amit írok. Aki nem, az, pedig azért olvasson, hogy hátha meggyőzöm arról, az ő világán kívül is élnek még emberek, akadnak még jó gondolatok.
Írásaim amolyan életképek. Mozzanatok a napjainkból. Szép dolgok, szürke foltok, vagy éppen sötét dolgokról szóló vélemények. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a legrosszabb dolgok után is láthatunk szivárványt életünk egén, ami tele van reménnyel, szépséggel! Tartsatok velem a gondolati utazásomban a következő 365 napon is!

Bakos József
230
Torma Zsuzsanna - 2009. január 06. 12:43:36

Köszönöm a magam nevében az Újévi köszöntődet, kedves Józsi!
Én is hasonló jókat kívánok magamnak, Neked, és Mindenkinek.
S azt, hogy írja meg véleményét mindenről, ami foglalkoztatja, s úgy, ahogy eddig is tette.
Írásaid komolyak, elgondolkodtatóak, nem hiábavalók!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
SmileSmileSmileSmile

298
keni - 2009. január 02. 19:49:52

Kedves Józsi !

Minden úgy jó, ahogy érzed és látod - a dolgaink már csak ilyenek, de azért változók is, ami időnként sokmindentől függ.
Idézném tőled a leglényegesebbet, a nyomaték kedvéért - kiemelvén mások számára még inkábbi - jenentőségét:

*Ha olvasol, látsz, vagy érzel valamit, akkor már valaki vagy..---
Ha van véleményed, akkor van egyéniséged is, és ez jó !*

Írj hát éleképeket, amik talán nekünk is sikerülni fog, és akkor már több ezer vers és írás követi egymást, mint könyvtárban a könyvek szép sorjában... - ezen a HOLNAP - (is Honlapon) - MAGAZINON - 2009 vége felé...

Mindenkinek sok sikert ehhez, és köszönjük bátorításodat.
Tisztelettel !
keni

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.