Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

HM Közös: HM Magazin Találkozó 2012. június 9.2012. június 9-én szombaton a XIX. kerületi Könyvtár előtt ismerős és még ismeretlen arcok vártak, amikor megérkeztem. Kíváncsi, fürkésző tekintetek, kézfogások, bemutatkozások.
Új ismeretségek köttettek.
Ismét eltelt egy év és újra együtt voltunk. Sokan eljöttek, vártuk már ezt a napot. Berendezkedtünk a teremben és kezdetét vette egy nagyon jó szombat délután.
Dögei Éva és Holl Nándor előadásában hallhattuk a Holnap Magazin alkotóinak írásait.
A megálmodott szereplők, történetek, életre keltek és szemünk előtt megelevenedtek a leírt sorok.
50 szerző verse, rövid prózai alkotása fért bele a műsorba, így sokan kimaradtak.
Igyekeztünk a rendezvényen részt vevő szerzők írásaiból megszólaltatni műsorunkban, de azokat az alkotókat sem hagyhattuk ki, akik nem tudtak eljönni Budapestre. Nekik is igyekeztünk biztosítani azt az élményt, hogy a színészek hangján szólaljanak meg írásaik.
A magazin alkotói jelenleg 900-an, így lehetetlen mindenkitől egy-egy írást beszerkeszteni műsorunkba.
Az 50 perces műsorrész után bemutatásra került az Évszakok kötet, majd Winczheim Tibor Guinness könyvsorozatának első kötete is.
Végül a szerzők közül, akik jelezték nekünk, saját maguk is előadhatták egy-egy írásukat, így jobban megismerhettük őket személyesen is.
Sajnos a késő délután miatt a vidékről érkezőknek ezután el kellett indulniuk, így csak néhányan beszélgettünk még egy kicsit.
Újabb kellemes délután élményével térhettünk haza.
A rendezvényen készült fényképekből készült összeállítást nézve feleleveníthetjük ezeket a pillanatokat. Nemsokára felkerül a videó és a hanganyag is.
Az újabb találkozásig azonban nem kell egy évet várnunk!
A most készülő 2012-es Antológia három helyszínen is bemutatásra kerül Szeptember és Október hónapban. Találkozunk Szegeden, Budapesten és Székesfehérváron is!
Várjuk írásaitokat az Antológiába!
A könyvbemutatókon a kötet írásaiból állítjuk össze a műsort.
Szívesen tartunk könyvbemutatót más városokban is, ha van köztetek, aki elvállalja a helyi szervezést. Így még többen tudunk találkozni személyesen is.
Köszönjük mindenkinek, aki eljött rendezvényünkre Június 9.-én, és köszönjük a könyvtár dolgozóinak a szervezésben nyújtott segítséget, Dögei Évának és Holl Nándornak pedig a nagyon jó hangulatú délutánt, amelyet előadásukkal adtak nekünk.

--- Képgaléria elérhető itt! ---
2603
orkutya - 2012. július 07. 18:04:12

Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit. Sajnos, csak most van pár percem, hogy hozzá szóljak a könyv bemutatóhoz, de ami késik... Nos: meglepődtem, milyen sokan voltunk, igazán jól esett, hogy ennyire figyelünk a másikra, kíváncsiak vagyunk, ki, mit írt, és, ha még kötete is jelent meg egyikünknek-másikunknak, akkor anyagi lehetőségünkhöz mérten igenis! a zsebünkbe nyúltunk.
Profi volt a szervezés, profik adták elő a műveinket, és őszintén szólva, nagyon jól éreztem magam.
Sokan örültek a másiknak, és úgy vettem ki egyik-másik hozzá szólásból, hogy szívesen jönne össze egy csomó ember, hogy kötetlenül beszélgessenek egymással, ismerkedjenek a még ismeretlen író/költő-társsal, eszmét cseréljenek, vagy egyszerűen csak megváltsák a világot...
Már gondoltam arra, ha sikerül a beígért 7 könyvet kiadni, jövő tavasszal szívesen szerveznék egy HM-es találkozót a fóti kis tanyámon Nektek. Egy olyan összejövetelt, ahol mindenki önállóan felolvashatná költeményét, novelláját, nem kellene "viselkedni", lazán, valóban egymásnak örülve töltenénk el egy teljes napot.
A városból (Újpest) fél óránként járnak a távolsági buszok, és a menetidő is csak 40 perc.
Lehetőség lenne vagy bográcsban együtt főzni, vagy grillezni.
Ha jónak tartjátok az ötletemet, kérném a véleményeket: mikor találkozzunk, hogy már ne legyen hideg, de ez a rekkenő hőség se, és mit csináljunk (grill-party-t, vagy bográcsozást)?
Várom javaslatotokat, mindenkinek további jó nyaralást, sziasztok: Tibor Pfft

499
magyareszter - 2012. június 29. 18:42:16

Kedves Józsi és Mindenki!

A találkozó örök emlék marad azoknak, akik ott tudtak lenni. Külön örülök, hogy Kispesten, szűkebb hazámban ilyen jól sikerült ezt megvalósítani. Köszönet a színészeknek a közreműködésért, s mindenkinek a munkájáért, akinek ebben része volt.
Sok szeretettel Eszter

1160
Kokesz - 2012. június 26. 13:56:10

Kedves Józsi!
Gratulálok a Találkozóhoz! Örültem, hogy ott lehettem.
Ezek szerint nagyon éhes lehetettem, mert majdnem bekaptam a mikrofont.

Szerető üdv Mészáros Ildikó(Kokesz)

3300
kandracs roza - 2012. június 25. 21:38:32

Kedves Józsi!!köszönöm ,hogy láthatom a találkozó részvevőit.szeretettel....Róza/Lexi

490
kismehi - Libricz Maja - 2012. június 25. 20:22:49

Tök jó, hogy látom a képeimet... Smile

277
farkas viola - 2012. június 25. 20:10:27

GRATULÁLOK KEDVES JÓZSI!
Nem lehet eléggé megköszönni a munkátokat!

Örömmel éltem át azt a forró hangulatú Találkozót ismét.
Az eddigiek is jók voltak, de ez? MAGASAN A LEGJOBB.

Szeretettel gondolok Mindnyájatokra: Viola SmilePfftSmile

48
Edwin Chat - 2012. június 25. 20:10:27

Jó sok kép. Most látom csak igazán, mennyi jó mufti jött el. De a legcsinibb mellettem ült. Smile

Üdv: Edwin.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.