Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

HM Közös: HM Magazin Találkozó 2012. június 9.2012. június 9-én szombaton a XIX. kerületi Könyvtár előtt ismerős és még ismeretlen arcok vártak, amikor megérkeztem. Kíváncsi, fürkésző tekintetek, kézfogások, bemutatkozások.
Új ismeretségek köttettek.
Ismét eltelt egy év és újra együtt voltunk. Sokan eljöttek, vártuk már ezt a napot. Berendezkedtünk a teremben és kezdetét vette egy nagyon jó szombat délután.
Dögei Éva és Holl Nándor előadásában hallhattuk a Holnap Magazin alkotóinak írásait.
A megálmodott szereplők, történetek, életre keltek és szemünk előtt megelevenedtek a leírt sorok.
50 szerző verse, rövid prózai alkotása fért bele a műsorba, így sokan kimaradtak.
Igyekeztünk a rendezvényen részt vevő szerzők írásaiból megszólaltatni műsorunkban, de azokat az alkotókat sem hagyhattuk ki, akik nem tudtak eljönni Budapestre. Nekik is igyekeztünk biztosítani azt az élményt, hogy a színészek hangján szólaljanak meg írásaik.
A magazin alkotói jelenleg 900-an, így lehetetlen mindenkitől egy-egy írást beszerkeszteni műsorunkba.
Az 50 perces műsorrész után bemutatásra került az Évszakok kötet, majd Winczheim Tibor Guinness könyvsorozatának első kötete is.
Végül a szerzők közül, akik jelezték nekünk, saját maguk is előadhatták egy-egy írásukat, így jobban megismerhettük őket személyesen is.
Sajnos a késő délután miatt a vidékről érkezőknek ezután el kellett indulniuk, így csak néhányan beszélgettünk még egy kicsit.
Újabb kellemes délután élményével térhettünk haza.
A rendezvényen készült fényképekből készült összeállítást nézve feleleveníthetjük ezeket a pillanatokat. Nemsokára felkerül a videó és a hanganyag is.
Az újabb találkozásig azonban nem kell egy évet várnunk!
A most készülő 2012-es Antológia három helyszínen is bemutatásra kerül Szeptember és Október hónapban. Találkozunk Szegeden, Budapesten és Székesfehérváron is!
Várjuk írásaitokat az Antológiába!
A könyvbemutatókon a kötet írásaiból állítjuk össze a műsort.
Szívesen tartunk könyvbemutatót más városokban is, ha van köztetek, aki elvállalja a helyi szervezést. Így még többen tudunk találkozni személyesen is.
Köszönjük mindenkinek, aki eljött rendezvényünkre Június 9.-én, és köszönjük a könyvtár dolgozóinak a szervezésben nyújtott segítséget, Dögei Évának és Holl Nándornak pedig a nagyon jó hangulatú délutánt, amelyet előadásukkal adtak nekünk.

--- Képgaléria elérhető itt! ---
2603
orkutya - 2012. július 10. 12:26:38

Kedves Róza & Zsuzsa!

Kérésetek számomra parancs! Jöjjünk össze akkor SZEPTEMBER 15.-én, szombaton, és GRILLEZZÜNK!
(Ettől függetlenül, ha valaki inkább nyársalna, semmi probléma, vannak nyársak, és tűzifa is, csak a rávalót hozzátok).
Faszén is van, ne koszoljátok össze magatokat fölöslegesen.
Katalinka! Írd meg léccci, honnan jönnél, és mivel jönnél. Megpróbálok egy használható útleírást összeállítani, nehogy már ez legyen a gond! Mindenki más is jelezheti, ha nehézsége támadt volna, nem mindenki volt kiscserkész...

Mami! Mivel Te messziről jössz, és éjjel nincs vonat, itt alszol, és reggelizés után indulsz haza. Oké?
(És mindenki más, aki eleve úgy tervezte, hogy maradni szeretne).

Várom további kérdéseiteket, javaslataitokat: Tibor.

3362
zsubanya - 2012. július 10. 10:33:04

Bocsi, túlbuzgó kezem! /talápán/, no mondhatom: szép, tehát talpán!

3362
zsubanya - 2012. július 10. 10:31:19

Kedves Tibor!

Ember legyen a talápán, aki egy ilyen szeretős, "jóízű" invitálásnak ellen tud állni. Magam előtt látom a sokadalmat, kik közt nagy a tolongás, - te ne nyúlj hozzá, inkább tölts; no mutasd mit rejt a szatyrod; hé valami ég, nem érzed? És még sorolhatnám egy igazán kerti parti hangulatot árasztó "idill" minden csodáját és varázsát. Bár én a "világ másik végében" lakom Fóthoz képest, de szívesen sertepertélnék Veletek. Valóban a 12.-után, az nagy jelentőséggel bír nálam is. És akkor lehetnénk együtt "szeptember végén", mikor még nyílnak a kerti virágok, de már nem kapunk guttmannt.
Szóval! szívesen mennék, elvinném a "sütnivalómat" is, salátával körítve!
Szeretettel: Zsuzsa

2603
orkutya - 2012. július 09. 22:02:06

Rendben, Róza, ha grillezünk, megleplek Benneteket. mexikói csirkeszárnnyal, ha szeretitek. (mézes-csípős paprikás kechup-ös husi). Ha mégis főznénk, egy diabetikus gulyáslevest rittyentek össze, nektek, ha nem utáljátok.
Ha valaki hoz magával sátrat, a szomszédom telkén (ahol a fű is zöldebCool, felverheti. Két-három kislánynak pedig szerény ágyikót tudok biztosítani.
A srácok pedig (ha van legalább egy háló-zsákjuk), sátor nélkül elférnének az eresz alatt, csak ne essen!
A tábortűz pedig hajnalig éghet, kivágtam már a környező fa-villanypóznákat.

Ennyit tudok bevállalni, várom a többiek jelentkezését is. Sziasztok: Tibor Pfft

2135
mami - 2012. július 09. 21:21:23

Ha még úgy 12-e után is lesz akkor nem kizárt hogy én is tudok menni. Legfeljebb mindenki ad egy-egy falat ételt a sajátjából, hogy ne innen cipeljem!!!! Puszi Róza

490
kismehi - Libricz Maja - 2012. július 09. 17:59:50

Tibor!

Benne vagyokSmile))
grillezzünkSmile

Puszi Maja

2
Jozsi-foszerkeszto - 2012. július 09. 17:16:40

Tibor!
Rám is számíthatsz! Smile

Józsi

2603
orkutya - 2012. július 09. 15:17:29

Kedves Író-társaim!
Ha valóban megmozgatta fantáziátokat egy kötetlen, baráti összejövetel, azt mondom, ne is várjunk jövőig, üssük nyélbe szeptemberben, amikor már elviselhető a meleg, de a monszun még nem jött el. Adjatok tippet, mi legyen: grillezés, vagy főzés, vagy batyu-bál? (Mindenki hozza a maga kis hamuban sült pogácsáját, maga készítette salátáját, sültjét, forrás-vízét, vagy a hegy levét, azt, és annyit, amit, és amennyit megeszik-megiszik).
Adjátok tovább ezt a lehetőséget a legkedvesebb barátaitoknak, ezzel levéve vállamról a szervezés egy részét. Eddig tehát 3-an vagyunk. KI CSATLAKOZIK MÉG? Jelentkezzetek! Sziasztok: Tibor

230
Torma Zsuzsanna - 2012. július 08. 15:38:27

Kedves Józsi!

Köszönet utólag is a találkozó megszervezéséért.
Én is jól éreztem magam. Tibor javaslatával én is egyet tudok érteni. Egy kötetlenebb találkozón még jobban éreznénk magunkat!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

2135
mami - 2012. július 07. 18:56:05

Kedves Tibor!

Az ötlet jó, és addig van idő a buksit törni!!!!!

Szióka: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.