Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Örök kedvenceink...


Vannak filmek, amiket egyszer megnézünk és néhány óra, vagy egy-két nap után, már nem is emlékszünk rájuk. Ami tulajdonképpen nem baj, mert kikapcsolódtunk, nevettünk, vagy talán sírtunk egy kicsit. Bár a felejtős filmeknél egyik sem túl valószínű. Inkább csak elütöttük az időt és léptünk tovább az élet útján, a következő nap kihívásait keresve, álmokat dédelgetve, vágyakat kergetve, örülni a boldog perceknek és szomorkodni, ha valami rossz történt velünk. Egyszóval: Élni az életünket tovább.
Most azonban nem amiatt ültem le a billentyűk elé, hogy bepötyögjem ezt a néhány gondolatot, hanem azért, hogy azokról a történetekről meséljek, amiket nem ununk meg.
Szóval vannak olyan filmek is, amiket megnézünk, először egyszer. Valahogy megragadnak bennünk a mondatok, helyszínek, szereplők, mosolygós, vagy komoly pillanatok… és megnézzük mégegyszer… Aztán harmadszor… negyedszer… és még ki tudja hányszor életünk során.
Hogy miért? Hát nézzük csak sorjában a lehetőségeket!
A sablon válasz: Jók a szereplők, izgalmas, látványos, jó a sztori, stb.
A valóságban – mondhatja bárki nyugodtan, hogy szentimentális vagyok, nem bánom – a lelkünket fogják meg, emberiek, értékeket hordoznak, és igazi élményt adnak ebben az idióta, felgyorsult, kissé elkorcsosult, hajszolt világban. Jó néha megtorpanni, leengedni a redőnyt, becsukni a szobaajtót, lekuporodni a kedvenc fotelünkbe, és elkalandozni, álmodni, belebújni valaki másnak a bőrébe. Máséba, akit szerethetünk, azonosulhatunk vele, izgulhatunk az életéért, boldogságáért, győzelméért, vagy együtt sírhatunk vele, ha elbukik, hiszen nem lehet minden történetnek happy end a vége.
Egy valami azonban mindegyik történetben és filmben közös: EMBERI történetek!
Talán nem divat ma ilyen filmeket készíteni, ezért sem láthatunk belőlük sokat. És nem divat bevallani mások előtt azt sem, ha egy-egy történet könnyeket csalt a szemünkbe és szívesen nézzük meg újra és újra és újra és újra. Pláne nem, ha pasik vagyunk! Nem ezt várja el tőlünk a külvilág. Hogy miért? Mondhatnám azt, hogy a férfi a teremtés koronája és mindig keménynek kell lennie, de ez a legnagyobb baromság amit életemben hallottam.
Tudom, hogy ezt „követeli” meg a világ tőlünk, de tudni kell kikapcsolni, a ránk kényszerített sablonokat és tudni kell igazán kikapcsolódni és lazítani. Otthon úgysem lát senki!
Személyes kedvenceim között vannak jó akciófilmek, sci-fi történetek, egy-két horror film is, de akad bőven közöttük „limcsi amcsi” film – amelyek mellesleg sokkal több értéket képviselnek, mint sok más elismert és sikeres, sztárokkal teletömött „szuper produkció”, amelyeket kritikusok emelnek a láthatatlan dobogó legfelső fokára és hihetetlen pénzbevételt hozva döntögetik a rekordokat. – Na, ezeknek a filmeknek a nagy része – tisztelet a kivételeknek – a filmipar felejthető hulladékai közé tartozik.
A kedvenceim közül néhány cím vegyesen, mivel kedvelem a jó, izgalmas filmeket is és az érzelmes, romantikus, családi filmeket is: Csodabogár, Forest Gump, Terminál, Armageddon, Sötét zsaruk 1-2, Halálos fegyver 1-4, Csillagközi invázió, Alien 1-4, My Girl 1-2, Aludj csak én álmodom, Idétlen időkig, Szívek szállodája, Everwood (családi sorozatok), Életképek (Magyar sorozat).
Vegyes lista, igazi szomorkás, vidám és izgalmas filmek, amelyek szereplői jól megformált karakterek, a történetek pedig bennünk maradnak, gondolkodásra késztetnek. Igen, még a horror és sci-fi történetek is, mivel mi emberek, azt hisszük magunkról, hogy miénk az egész Világ. Pedig ez nem így van!
Van egy mondás, ami ide illik: „Mi csak kölcsön kaptuk ezt a Földet az őseinktől, hogy megőrizzük az unokáinknak.”
Hát, dolgozunk ezen keményen, de nem a pozitív irányban!
Kósza gondolattömegnek tűnhet ez a cikk, lehet, hogy az is. Miért írtam meg? Azért, hogy feltegyük magunknak a kérdést, mi a fontos számunkra? A filmek segítségével értékeljük át a gondolatainkat, tegyük rendbe a fejünkben az életünket. Nem mindig az a fontos, amit a globalizált társadalom jónak tart. Az egyéniség fontosabb, csak merni kell felvállalni is…
És merni kell szeretni, érezni, sírni, nevetni és nemet mondani arra, ami nem tetszik. Így lehetünk azok, akik igazán vagyunk és így élhetünk úgy, ahogyan igazán jól érezzük magunkat. Persze vannak ún. társadalmi kötelezettségek, de ne hurcoljuk magunkkal ezt napi 24 órában!
Ha ma körülnézünk barátaink, ismerőseink, munkatársaink körében és figyelünk is rájuk, sajnos megláthatjuk azt, ami fölött hajlamosak vagyunk általában szemet hunyni. Álmok és jövőkép nélküli, befelé forduló világban élnek sokan és ezt úgy ellensúlyozzák, hogy belemarnak másokba, kihasználják, megalázzák a másikat. Leginkább azokat, akik nem így élnek.
Hogy ennek mi köze van a filmekhez? Nos, csak annyi, hogy az igazán jó film kinyitja azokat a kis kapukat bennünk, amelyek mögött az igazi értékeket őrizzük. Nem vagyok sem hittérítő, sem más közösség tagja és nem is leszek soha sem!
Miben hiszek leginkább? Talán nagyképűen hangzik, de szerintem ez a legfontosabb mindenki számára: leginkább önmagamban hiszek. Ha ezt valaki nem érzi, akkor van igazán gubanc, mert ahhoz, hogy az életünket saját magunk alakítsuk, erre szükség van. Előre megírt sors nincsen!
Tehát távkapcsolót a kézbe és keressük az igazi értékeket adó filmeket. Kezdjük el már a gyerekeknél, akik ma konzervdoboz harcosok és mutáns szörnyek csatáit nézik rajzfilmen, pedig igazi meséket is nézhetnének. Poroljuk le a régi kazettákat és hajrá! Nyugodtabb napok várnak ránk, ha megtaláljuk az egyensúlyt. Próbáljátok csak ki és írjátok meg hogy sikerült és milyen érzés!

Filmek, amelyek a kedvenceim és itt is megnézheted őket:

A CSODABOGÁR:


ÉN A ROBOT:


MY GIRL - 1:


MY GIRL -2:


Kellemes kikapcsolódást!

Bakos József
2
Jozsi-foszerkeszto - 2012. augusztus 19. 16:55:01

Kedves Ida!

Örülök, hogy olvastad a cikkemet. Kellemes kikapcsolódást a filmekhez.
Jó lenne, ha még többen értékelnék azokat a filmeket, amelyek adnak is valamit a nézőnek, nem csak az értelmetlen gyilkolásról szólnak és arról, hogyan alázzuk meg a másik embert.
Sok jó film van még.
További kedvenc színészem pl.: Morgan Freeman, Jack Nicholson.
Jó filmek még:
Lesz ez még így se (2 oszkár díjas)
50 első randi
Bakancslista

Szeretettel
Józsi

2678
Emperor - 2012. augusztus 18. 22:19:15

Kedves Józsi!
Örülök, hogy időt szakítottam a cikked olvasására. Megérte. Ráadásul, filmekkel is kényeztetsz bennünket. A magam részéről megköszönöm, mert még egyiket sem láttam a négy közül, s a felsorolásodból kiderül, hogy nem áll távol az ízlésünk egymástól, úgyhogy az ünnepek alatt megnézek párat közülük.
Nagyon szeretem Robin Williams-et, láttam már többször is a Good Will Hunting-ot, és a Holt költők társaságát is. A Forest Gump-ot, és az Aludj csak, én álmodom című filmeket akár négyszer-ötször is megnéztem. Szerettem a Szívek szállodáját, és az Életképeket is. Örülök a filmajánlónak, az ünnepek alatt már nem fogok unatkozni. Köszönöm.
Szeretettel
Ida

1142
Amarilla - 2012. augusztus 18. 14:01:13

Szervusztok!

Én az alábbi filmeket ajánlom a hosszú hétvégére megtekintésre Smile :

Holt költők társasága
http://www.youtub...KPQh8WFrMs

Illatszertár
http://www.youtub...wV2WYiwmhE

Nap, széna, eper
http://www.youtub...oSzbMziyhQ

Karosszék
http://www.youtub...Y4UN0dLUm4

Szeretettel: Heni

2
Jozsi-foszerkeszto - 2012. augusztus 18. 13:50:09

Kedves Katalin!
Ezen a linken meg is tudod nézni a filmet:

http://www.youtub...QPl0iHsW5M

Itt pedig a Kétszáz éves ember c. filmjét:

http://www.youtub...re=related

Szeretettel
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2012. augusztus 18. 09:40:55

Sziasztok!

Tegnap újra megnéztem a Good Will Hunting-ot is.
Robin Williams az egyik kedvenc színészem.
Ajánlom mindenkinek a filmjeit.

Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2012. augusztus 14. 20:29:33

Kedves Katalin!
A régi filmeket is szeretem, gyerekkoromban én is láttam mindegyiket. Névtelen vár, Egri csillagok, Abigél, Tenkes kapitány. Gyerekként a Mazsola, Rumcájsz, Futrinka utca.
Sok jó mese és film. Kár, hogy sokan ezeket nem ismerik.
Azért ma is születnek jó mesék és jó filmek.

Szeretettel
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2012. augusztus 13. 18:27:35

Kedves Katalin!
Köszönöm, hogy olvastad a cikkemet, gondolatmenetemet. Sajnos nagyon sok értéktelen filmet néznek, akik tévét néznek, videóznak. A régi filmek között nagyon sok jó van, de azért ma is születnek jó filmek, csak meg kell őket találni. Érdemes kicsit kutakodni.
A filmeket nem kell a gépedre letölteni. Itt a középső kis nyílra kattintva megnézheted.

Kedves Róza!
Örülök, hogy olvastad az írásomat. Ez a négy film nagyon jó, de tiszta szívvel ajánlom a cikkben található többit is. A teljesség igénye nélkül írtam a címeket. Van még sokkal több jó film. Smile
Ezt a négyet itt meg tudod nézni.

Szeretettel
Józsi

3300
kandracs roza - 2012. augusztus 13. 18:19:00

Kedves Józsi!!! megtaláltam s bizony a tökéletes igazságot írtad le.Gratulálok...Megnézzem a filmjeidet s a gyerekeknek is megmutatom...köszönjük.Lexirózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.