Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Könyvbemutatók: Sepsi Sándor: Álmok útján


Sepsi Sándor: Álmok útján c. könyvének bemutatói:

November 15. -16.30. - Nyíregyháza, Móricz Zsigmond városi és megyei könyvtár.
November 23. -16.00. - Nyíregyháza, Városmajori Művelődési központ.


Sepsi Sándor verseiben megtalálhatja minden olvasó azokat az érzéseket, amelyek foglalkoztatnak minket életünk során. Hazaszeretet, fájdalom, kétség, gyötrődés, vívódás, vágy, remény, szeretet és hit abban, hogy ha rossz történik velünk, abból van kiút.
Párhuzamosan megjelennek verssoraiban a megújuló természet képei is, jelezve nekünk, hogy mindig, minden változik körülöttünk, és ezzel együtt formálódunk mi magunk is.
Hangulatos költői képekkel mutatja be az egyszerű, hétköznapi pillanatokat éppúgy, mint a legszebb, vagy legfájdalmasabb érzéseinket. Ennek köszönhető, hogy a versek olvasása közben azonosulni tudunk a szerző gondolatvilágával. Mintha rólunk is szólnának a rímekbe szedett sorok.
Megfogalmazza azt is, ami mindannyiunk vágya, hogy a rohanó világban jó lenne megállni néha és átélni igazán azokat a pillanatokat, amelyek szebbé teszik az életünket. A költő erőteljesen érzékelteti verseiben a XXI. Századról alkotott kritikáját is.
Igazi klasszikus lírai értékeket felvonultató kötetet tart kezében az olvasó, amelyben Sepsi Sándor nem riad vissza attól, hogy őszintén írjon saját érzéseiről, gondolatairól, kitárulkozzon olvasói előtt. A kötetet olvasva pedig mindannyiunkban megfogalmazódik az a remény, hogy a sok fájdalom mellett annyi szépséggel találkozhatunk a világban, hogy feledtetheti velünk a keserű napokat. Igaz, ezért mi magunknak is sokat kell tennünk. Legfőképpen nyitott szemmel járni és felismerni a pillanatok szépségét és az igazi értékeket. El kell szakadni a ránk erőltetett szürkeségtől és élni az életünket, nem csak sodródni a hétköznapok tengerében.
A kötet Végén egy fiatal költőnő Szele Eszter versei is olvashatók. Ebben a tíz versben is visszaköszön a kötet alap motívuma, az útkeresés. Fájdalmakon, megélt élményeken keresztül találjuk meg önmagunkat és ez érződik Eszter verseiben is, aki letisztult, egyértelmű képsoraival érzékelteti mindezt az olvasók számára.
A kötet így alkot egységes egészet. Hozzánk szól, igazi élményt ad nekünk olvasás közben.

Bakos József

A könyvről további információk:
Álmok útján kötet
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.