Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Elég néha egy jó szó is...


Segíteni valakinek alapvető emberi érték… lenne.
Sajnos nem mindenki számára az, pedig sokszor egy-egy szó, egy ölelés, egy perc figyelem is fontos lehet. Nem kell pénz, anyagi érték ahhoz, hogy a szürkülő, monoton, kissé már-már embertelen, lélekölő hétköznapokat szebbé tegyük.
Ma a facebook-on az egyik ismerősöm által találtam rá egy mindössze alig 2 perces videóra, amely e néhány sor leírására késztetett.
Írásom talán nem is cikk, csak egy kósza gondolat, amely azért született, hogy megálljunk néha a rohanásban és lassítva meglássuk az élet igazi értelmét, lehetőségeit és éljunk igazán emberi életet, ne csak utólag töprengjünk azon, mi lett volna ha?
Ha pedig úgy érezzük valami nem jó, valami fáj, jusson eszünkbe ez a videó.
Van, akinek minden nap jobban fáj mint nekünk, mert itt él közöttünk és nem lehet részese mindannak, ami nekünk hétköznapi, megszokott dolog.
Számukra hihetetlen és elérhetetlen csoda... sajnos.

Ajánlom mindenki figyelmébe a rövid filmet, hogy átérezhessük azt, milyen szerencsések is vagyunk és sokan cserélnének a mi életünkkel, amit nehéznek találhatunk esetenként és panaszra nyitjuk a szánkat.
Várom a véleményeteket!

Bakos József

A video:

2
Jozsi-foszerkeszto - 2013. április 09. 20:47:04

Kedves Lambrozett és Erzsike!

Köszönöm, hogy olvastatok. Amikor megláttam ezt a videót úgy éreztem, hogy fontos sok emberrel megosztanom.

Kedves Katalin!
A cikkem azért született, hogy arra hívjam fel a figyelmet, hogy sok ember számára a "szürke" hétköznapok kis boldog pillanatai elsikkadnak. Sokan vélt problémákon kattognak, amíg másoknak tényleg segítségre van szükségük. Tudom, hogy sok más gond is létezik az életben. A vakok helyzete csak egy a sok közül.A cikkem üzenete szándékom szerint ennél több, amit a videó is éreztet. Egy kis segítséggel és odafigyeléssel a környezetünkben élők életét is jobbá tehetjük.

Józsi

2175
hzsike - 2013. április 09. 19:35:20

...a szavak embere vagyok, mégsem tudok most megszólalni. Bocsánat érte! Beleborzongtam. Kicsit magamba szállok én is, azt hiszem...
Köszönöm, hogy láthattam, olvashattam, kedves Józsi.
Ölelésem:Zsike

3392
lambrozett - 2013. április 09. 19:07:51

Szia Józsi. Smile Igen, van ebben valami, bár...a videó nem nálunk készült. A magyar ember (úgy összességében) kevésbé nyílik meg egy-egy szívfacsaróbb feliratra, szóra. Látok én is épp elég hasonlót jöttömben-mentemben. Sad Természetesen ebben az is közrejátszik, hogy mennyi hamisság-turpisság derül ki a kéregetőkkel kapcsolatban. Ám álljunk hozzá emberségesen. Smile Tehát: én is úgy vélem, hogy mindenki napját meg lehet színesíteni mosollyal, odafigyeléssel, empatikus hozzáállással.
Néha képesek páran ezt is letörni azokban, akik így viszonyulnak. Sajnos eléggé szomorú az össznépi ön-válságkezelés...nekem ez a tapasztalatom. De ne adjuk fel! Mindig akadnak partnerek ebben. Smile Éva

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.