Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Brém Zsuzsanna: Négysugaras pizza


Mérete: 30x30 cm /általános tűzhely-tepsi méretű/

Hozzávalók /a pizzatésztához/:
- 40 dkg liszt /én finomlisztet használok/
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- pici só /ízléstől függően/
- víz /kb. 2,5-3 dl, amennyi szükséges az összedolgozáshoz, hogy kalácssűrűségű tésztát kapjunk/

Elkészítés:
- A cukrozott, langyosra melegített tejben a szétmorzsolt élesztőt felfuttatjuk
- Hozzáadjuk a liszthez /amihez pici sót adtunk/, és annyi hideg vizet öntünk hozzá, hogy összedolgozás közben kalácstésztát kapjunk /akkor lesz jó, ha már a tészta könnyen elválik az edény falától/
- Cipó alakúra formáljuk, és kb. fél órát letakarva, huzatmentes helyen pihentetjük
- A tésztát gyúródeszkára borítjuk, előtte kis lisztet szórunk alá és a tetejére is, majd közepes ujjnyi vastagra kinyújtjuk
- A tepsit kibéleljük zsírpapírral, és beletesszük a kinyújtott tésztát. Késsel vékonyan bemetszve a tetejét, 4 egyenlő részre osztjuk.

A 4 részre különböző dolgokat tehetünk: kinek mi van otthon, de előre kigondolva vásárolhatunk is, kinek mihez van ízlése, kedve.

1. részre:
bacon, lilahagyma, párizsi, reszelt sajt

2. részre:
paradicsom, sonka, gomba, reszelt sajt

3. részre:
paradicsom, paprika, lángolt kolbászkarikák, kukorica /dobozos/, reszelt sajt

4. részre:
paradicsom, darált hús, főtt tojás, reszelt sajt

Kb. 20-25 perc a sütési idő /akkor sült meg, ha a tészta széle pirospozsgás lesz/.
A kész pizzát kivesszük a sütőből, és kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
Ekkor 4 részre vágjuk az előzőleg bevágott részeknél, aljáról leszedjük a zsírpapírt.
Ha túl nagy így az adag, akkor egy részt félbevágunk, így 8 részt kapunk.
Ki-ki ízlés szerint tehet rá édes vagy csípős ketchupot v. majonézt, esetleg mustárt.

Második fogásként tálalható, de önálló fogásként is megállja a helyét. Vendégvárónak is készíthetjük: ekkor mindenből dupla adagot használunk. Ha kiemeltük a tepsiből az első pizzánkat, egy új zsírpapírt behelyezve már süthetjük is a másodikat. Így 8 nagy adagot, vagy 16 db kis adagot készíthetünk.

Finom, ízletes és kb. 1 óra alatt elkészíthető, nem is beszélve az anyagiakról.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

2013. augusztus 12.

Brém Zsuzsanna

Megj.: A képet nem én készítettem, hanem a www.otletkonyha.hu weboldalról származik. Kolbászos pizza - http://www.otletkonyha.hu/receptek/eloetelek-koretek-es-reggelik/kenyerek-palacsintak-pizzak/kolbaszos-pizza/169/126/2922/
1548
bzsuzsanna - 2013. augusztus 17. 08:06:29

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, és örülök, hogy mindketten kifogjátok a jövőben próbálni! Smile Valóban nagyon finom, itthon már többször csináltunk, és kb. 1/3 árból kijön! Wink

Üdvözlettel:

Zsuzsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.