Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fehérvári Zsófia: A szegedi könyvbemutató margójára


A képen balról jobbra:
Császi Zsüliet, Hajdúné Kovács Margit, Bakos József, Fehérvári Zsófia, Dett Liliána, Jártó Róza

Sarkad és Szeged között nem nagy a távolság, mégis autóbusszal három óráig tartott.
Egész úton arra gondoltam, milyen lesz a találkozó, kikkel fogok találkozni. Szerencsésen megérkeztem. Volt időm bőven. Legelőször egy üdítő árushoz mentem, de sajnos fizetni nem tudtam, mert a táskámat a buszon felejtettem. Többek között benne a mobilom, igazolványom, pénztárcám stb.
Irány az információ!
Az informátor körbetelefonált a békéscsabai Volán-hoz, ők a busz sofőrjéhez és ahogyan az angol mondaná – ’it was a magic ’- az egy varázslat volt. Láss csodát, meglett a táskám. A Volán vállalat alkalmazottja bebizonyította, hogy lám, itt nincsenek láthatatlan falak.
Még útbaigazítást is kaptam tőle milyen irányba induljak a belváros felé, de előbb még a piacra szegedi suvenir-t vásárolni.
Gondoltam veszek olyan piros hegyes paprikát amit fel lehet fűzni. Bejártam az egész területet, de sehol sem találtam. No, azért nem estem kétségbe. Eddig még nem ütköztem láthatatlan falba és ezután sem fogok!
Vettem húsz dekagramm apró fehér színű makói hagymát. Elvégre az is lehet szuvenír. No, meg Makó nincs messzebb Szegedtől, mint Jeruzsálemtől.
Útbaigazítás szerint folytattam utamat a belváros felé és közben eltűnődtem azon, hogy valamikor Juhász Gyula, Tömörkény István is járt ezen a vidéken. A szőke Tisza is eszembe jutott, meg az Anna versek. Tűnődésemből felébredve rátaláltam utam céljának a végére.
Izgalmas találkozásban volt részem. Mint régi ismerőst, barátot, úgy üdvözöltük egymást Bakos József főszerkesztővel, akivel ez volt az első személyes találkozásunk.
Jártó Rózával már korábban találkoztam Fóton, ezért boldogan öleltük egymást.
A bemutató elkezdődött. A látogató vendégek az elhangzott művek sorrendjében megismerhették Jártó Róza, Dett Liliana, Fehérvári Zsófia, Bakos József, Hajdúné Kovács Margit és Császi Zsüliet szerzők alkotásait. A műveket jól felkészült Szini tanoda növendékek
előadásában hallottuk. A képzelet már valósággá szelídült, a szavakban beteljesült a gondolat, itt már nem voltak falak.

Fehérvári Zsófia


Köszönjük Szeged!

Mintegy 40 fő gyűlt össze a Szegedi bibliotéka otthonos termében, ahol körülvett ismét minket az irodalom és a könyvek alkotta falak. Jó érzés volt újra visszatérni, immáron harmadszor.
Régi ismerősök és új arcok köszöntöttek, már egy órával a rendezvény előtt.
Ismét bebizonyosodott, hogy van miért dolgoznunk itt a magazinnál.
Köszönet minden munkatársamnak, nektek, akik itt vagytok a magazin oldalán és írásaitokat megosztjátok velünk és köszönet a szervezésben nyújtott segítségért a Bibliotékának, Nedelkovic Istvánnak, aki vendégül látta csapatunkat szeretettel, meleg pogácsával, továbbá Forgách Ilonának, aki a színi tanoda növendékeinek segítségével életre keltette írásainkat.
A 1,5-2 óra műsor és beszélgetés gyorsan telt és távozáskor mindannyian úgy köszöntünk el egymástól:
"Jövőre, újra ugyanitt!"
Bízom benne, hogy 2014 őszén még többen eljönnek majd, hogy egy délutánra a kultúra, az irodalom szeretete kerüljön a középpontba, megismerve az alkotókat is.
Várunk mindenkit addig is a Holnap Magazin rendezvényein.
Végül néhány kép a szegedi rendezvényről, amelyről hang és video felvétel sajnos nem készült.

Bakos József


--- Képgaléria elérhető itt! ---
2952
bruxinelli - 2015. október 14. 18:42:04

Igen , igen, drága Ica, igazad van, mindig csak pozitívan. akkor nem volt időm gondolkodni, nem állhatott meg az idő, minden perc számított, és a stopper a megtalálástól mérte az örömömet. Most már visszatekintve apró kis örömnek tűnik, de az ilyenek teszik tartalmassá a múltra emlékezést.
Puszillak sok szeretettel, Zsófi.

3649
Oroszlan08 - 2015. október 12. 14:28:24

Zsófikám. Jól kezdődött a visszakapott értékeiddel és jól is folytatódott a rendezvény. Szeretettel gratulálok: Ica

2952
bruxinelli - 2015. október 12. 09:57:56

Nem volt az olyan egyszerű drága Rózsikám. Azt hittem akkor, hogy búcsúzhatok minden személyes iratomtól , a pénzemtől is , de kellemesen csalódtam, sokan vannak még rendes emberek és szerencsém volt, hogy ilyenekkel hozott össze a sors.
Puszillak, Zsófi

2952
bruxinelli - 2014. február 03. 08:29:02

Üzenem mindenkinek, hogy a szegedi képgaléria az alkotásaim között található
Üdvözlettel, Zsófi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.