Drgács Gabriella: Csirkehússal töltött kellevél

Csirkehússal töltött kellevél
Hozzávalók:
Személyenként két kelkáposzta levél
(a többi káposztából főzelék, frankfurti leves és egyéb készülhet),
két közepes nagyságú sárgarépa,
kb. 40dkg csirkemellfilé,
egy darab tyúkhúsleves kocka,
ízlés szerinti ketchup,
só, fehérbors, kakukkfű, csipetnyi őrölt köménymag
annyi szál újhagymaszár, ahány batyu lesz

A kelleveleket megmosom, ha kell a vastag torzsát kicsit elvékonyítom, a répákat megtisztítom és lereszelem, majd mindkettőt félreteszem.
A csirkehúst csíkokra vágom, hozzákeverem a répát, a ketchupöt és a fűszereket.
Egy nagy tűzálló tálban felforralok úgy 2-3 deci vizet, feloldom benne a leveskockát.
A húsos tölteléket a kellevelekre halmozom, és mint a töltött káposztánál, összehajtogatom. A biztonság, és a könnyebb kezelhetőség, kedvéért átkötöm az újhagymaszárral.
Beleteszem a tyúkhúslevesbe, és addig párolom, amíg a tűpróba azt nem mutatja, hogy a hús megfőtt.
Ekkor óvatosan kiveszem és párolt rizs kíséretében tálalom.
Ínyenceknek ajánlom, szórják meg némi reszelt - ha lehet füstölt - sajttal.
5987
kevelinkiss - 2019. május 15. 18:39:00

Ez újdonság számomra ki fogom próbálni .Talán jègsaláta levèllel is lehet. Èrdekes csirkehús sárgarèpával.Sajnos a rizst nem ehetem.Kösz a receptet.Kevelin

2135
mami - 2014. május 23. 19:44:42

Ez a csirkehússal töltött kellevél nagyon finom és könnyű ebéd lehet, vagy vacsora. Rose /mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.