Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: In Memoriam Bajor Imre (1957 - 2014)


Nagyon nehéz szívvel írja az ember a sorokat, amikor egy olyan egyéniségtől búcsúzunk, aki évtizedeken keresztül életünk része volt. A héten ismét megváltozott körülöttünk a Világ. Hosszú betegség után szerda reggel elment közülünk egy olyan ember, aki mindenki számára vidámságot, örömöt hozott, még akkor is, amikor a legtöbben már feladták volna. Az utolsó napokig játszott, szórakoztatott élvezte az életet, annyit, amennyit a sors adott neki.
57 évesen elköltözött az égi színházba Bajor Imre, akit sokan Oli úrként, vagy Kicsihuszár néven ismernek. Színész, humorista volt ő, egy olyan egyéniség, aki pótolhatatlan űrt hagyott maga után.
Nem szeretnék lexikális adatok sorával emlékezni rá, ezt bárki megtalálja az interneten.
Ebben az összeállításban búcsúzunk egy olyan embertől, színésztől, aki igazán élte az életet, szerette a munkáját, családját, a nyugalmat és nem hordta fent az orrát ismert színészként sem. Nem luxus palotában lakott, hanem egy kis Balaton melletti faluban, szerényen, boldogan, barátokkal körülvéve.
Ez ma ebben a társadalomban sajnos nem természetes, de ez egy másik cikk témája lehetne.
Bajor Imre része volt a hétköznapjainknak. Játszott a rádiókabaréban, televízióban, színházban. Nevettetett, de játszott Shakespeare darabokban is.
Környezetében mindenkinek mosolyt csal az arcára, szórakoztatott, de határozott véleménye volt a világról, amelyet az ATV interjúban Rónai Egonnal osztott meg. Két lábbal állt a földön, nem sodródott el a közönségtől, nem emelt falakat maga köré, nem voltak sztárképzetei. Emberként élt közöttünk, igazi, egyszerű, boldog emberkent, aki számtalan élményt adott mindenkinek.
Sajnos nem mindenki becsülte annyira, hogy az ország gyászában megemlékezzen róla, hiszen a Magyar Televízió meg sem említette, hogy elveszítettük őt.
Magam és a Holnap Magazin nevében, ezzel az összeállítással búcsúzunk Bajor Imrétől.

Kollégái így emlékeznek rá, búcsúznak tőle:

http://www.origo.hu/teve/20140807-szaz-evet-elt-valojaban-adomak-bajor-imrerol.html

PARÓDIA:SZOMSZÉDOK – OLI ÚRATV RÓNAI EGON HÚZÓS c műsor interjú:
Ha egyszer búcsúzom c dal:
„Az élet megy tovább, vígan pörögve. Legyetek boldogok, szívből kívánom” – énekelte dalában és az élet valóban megy tovább, csak fáj, hogy már nélküle.

Nyugodjék békében, soha sem felejtjük el!

Bakos József
1543
Mab Tee - 2014. augusztus 09. 16:35:54

Most már az égi színházban nevetteti meg az embereket. Antal Imrével és Hofi Gézával biztosan nagyokat kacagnak.
Nyugodjék békében.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.