Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Csillagainkban a hiba


Nagyon kemény, romantikus, szomorú, vicces, őszinte, egyedi és még sorolhatnám a jelzőket, amelyek eszembe jutnak a film után. Sokan talán fanyalognak erre a mondatra, azt gondolva, hogy megint valami amcsi limonádét ajánlok a figyelmükbe. Tévednek! A Csillagainkban a hiba című romantikus dráma: A FILM! Csupa nagy betűkkel, mert így kell egy igazi jó filmet elkészíteni.
A John Green regényéből készült történet főszereplője Hazel, egy 16 éves kamaszlány, aki rákos beteg. Szülei unszolására részt vesz egy önsegítő csoport terápiás foglalkozásain, ahol megismerkedik Augustus-sal, a nála két évvel idősebb fiúval. Mindketten azt szeretnék, ha nem sajnálnák őket, féltenék mindentől, hanem teljes életet élhetnének, már amennyi adatott nekik.
Hazel állandó társa egy kis kocsi, amely oxigén palackját rejti, ezzel közlekedik mindenhová, míg Augustus egyik lábát amputálták.
A jól felépített történet humora végig kíséri a filmet, miközben folyamatosan váltakoznak bennünk az érzések. Könnyes szemmel mosolygunk a két kamasz barátságán, amely egy váratlan fordulat után viharos szerelembe fordul.
De mi lehet a jövője két súlyos beteg tinédzsernek, akik hétköznapjai cseppet sem átlagosak? Hogyan segíti át őket a nehéz pillanatokon sajátos humoruk és őszinte, egymás iránt érzett szerelműk?
A 2014-ben készült 125 perces film kényes témát boncolgat, de egészen másképp, mint a hasonló alkotások. Nem depressziós hangulatú, nem azzal a céllal készült, hogy elborzadjunk, vagy minden pillanatban sajnáljuk a szereplőket. A cselekmény kibontakozása közben azért szurkolunk, hogy egymásra találjanak és boldogok legyenek arra az időre, amíg megtehetik.
A jól kiválasztott szereplők remek alakítása, a karakterek megformálása, a tökéletes cselekményvezetés és a kilátástalan pillanatokban is felbukkanó humor sajátságos keveréke egyedi légkört kölcsönöz a néző számára, akik örökre szívükbe zárják ezt a történetet. Ha osztályozni kellene 10-ből 10 pont.
A film forgatókönyvét Scott Neustadter és Michael H. Weber készítette, a filmet pedig a fiatal rendező Josh Boone vitte vászonra.

Szereplők: Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley), Augustus Waters (Ansel Elgort), Nat Wolff (Isaac), William Dafoe (Peter Van Houten), Laura Dern (Mrs. Lancester), Lotte Verbeek (Lidewij Vliegenthart), Sam Trammel (Mr. Lancester), Mike Birbiglia (patrick).

A teljes film itt nézhető meg:

2
Jozsi-foszerkeszto - 2014. október 26. 23:55:39

Kedves Etel!

Itt a cikken belül a video közepére kattintva elindul a film automatikusan.
Ha nem, akkor nincs fent a gépeden az a program, ami lehetővé teszi.
Bízom benne, hogy sikerül megnézni a filmet.

Szeretettel
Józsi

3313
paltetel - 2014. október 26. 16:46:21

Kedves Józsi!
Sajnálom, hogy nem enged be, nem tudom megnézni a filmet.
Kellemes estét mindannyitoknak!
Szeretettel,
Etel

2
Jozsi-foszerkeszto - 2014. október 26. 00:33:54

Kedves Katalin!

Örülök, hogy megnézted a filmet. Szeretni a legjobb dolog a világon.
Ez a film pedig az egyik kedvencemmé vált.

Szeretettel
Józsi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.