Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Könyvajánló: Winczheim Tibor - Mese a 7fejű anyósról


Hét kötet után ismét új könyvvel jelentkezett Winczheim Tibor.
A Magyar Rekord felállítása után sem fogyott ki a humorból, ezt bizonyítja a most megjelent Mese a 7fejű anyósról c kötet is.
A történetek megmosolyogtatnak olvasás közben, de egyben elgondolkodtatnak.
Bemutatják mai kissé kifacsart világunkat is, szembesítve saját gyengeségeinkkel, hibáinkkal.


Így ír a szerző, újabb kötetéről:
Egyszer volt, hol nem volt, a kerek erdő egyik sarkában élt egy királyfi. Szülei nagyon idősek voltak, és egy rozzant kis váron kívül semmi egyebük nem volt. Szegény, kis királyfinak nem volt bíz’ semmilyen külön vagyona. Viszont, volt délceg formája, csodálatosan jó szíve, és csavaros esze.
Mikor betöltötte a huszadik életévét, gondolta, ideje lenne megnősülnie. Be is jelentette elhatározását szüleinek, akik nagyon megörültek ennek. Édesanyja – cselédjük nem lévén –, saját kezűleg készített néki hamuban sült pogácsát, feltarisznyálta, adott néki még egy kulacs harmatvizet is, és útjára bocsátotta.
Ment, ment a kis legény árkon-bokron át, messzi folyókon átúszva, sivatagon átgyalogolva, üveghegyeket megmászva, hét nap, és hét éjjel. S akkor jutott el a Szomszéd Királyság fővárosába, majd annak palotájához…Kedves Olvasóim!

Azt hiszem, a nagy sikerű, Magyar Rekordot felállító hét kötetes, kizárólag felnőtteknek szóló „mesekönyvem” után éppen időszerű volt a fiatalabb könyvbarátoknak is kedveskednem valamivel. E kötetben is 22 írást találnak. Ebből egy hagyományos mesét, 18 novellát, és három, semmilyen irodalmi kategóriába sem sorolható „újdonságot.”
Az írások továbbra is humorosak, könnyedek, nevetésre ingerlők (márpedig a nevetés gyógyít), ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenki szíves figyelmébe:

Winczheim Tibor
2603
orkutya - 2014. december 31. 16:59:41

Aranyosak vagytok Lányok, hogy elolvastátok a beharangozót. Remélem, a jövő év már nem lesz ennyire mostoha az írók-költők számára, s talán többünknek sikerül újabb könyveket kiadni, hiszen kis hazánkban rengeteg a tehetség, de a tehetség sajnos, nem párosul gazdagsággal.
Kívánok Nektek ezen az oldalon is eredményekben gazdag Újesztendőt!
Puszi: Tibi Heart

2175
hzsike - 2014. december 30. 11:40:56

Szeretettel gratulálok, kedves Tibor!

Zsike Smile

2135
mami - 2014. december 24. 11:30:09

Kedves Tibor! Drága Barátom!

Hogy milyen ez a 8. könyved még nem tudom, de az ezt megelőző 7-ről mesélek az ide tévedőknek.
Először, mikor elmondta, (leírta) Tibor, hogy nagy fába vágja a "fejszéjét", bizony meglepődtem, mert nem semmi volt az első 7 könyvének a megszületési története. Guinness kísérletbe kezdet aminek a lényege az volt, hogy 6 + 1 könyvet ír meg 6 hónap alatt. Ezt teljesítette és határtalan örömünkre be is került a Guinness nagykönyvbe ez a hatalmas teljesítmény!

Mégsem ez az érdem. Ha bele gondolunk bárki meg tud írni 6 +1 könyvet hat hónap alatt.

Akik ismerjük Tibi barátunk írásait, tudjuk, hogy bizony ez egy igazi "rekord". Ha valaki, hát Tibor nagyon sokat tett azért, hogy olvassanak az emberek.
Ehhez járult hozzá, a vállalt hét (6+1,) egyenként 22 +2 novellát tartalmazó könyvével, amelyek nem csak meg lettek írva 6 hónap alatt, de olvasmányosak, érdekesek, szórakoztatók lettek, együtt és külön-külön is.

Ezeknek a könyveknek, amik Mese felnőtteknek alcímmel jelentek meg, az értékét nem az adja, hogy a Guinness rekord kísérlet sikeres darabjai, hanem a tartalmuk.
Minden egyéb ráadás.

Higgyétek el, hogy ezek után ez a 8. is hatalmas élmény lesz annak, aki elolvassa!GrinGrinGrin

Szeretettel: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.