Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Segíts, hogy segíthessünk!


Egy gyerek érkezése a családba nagy öröm, boldogság és egy kis gond is. Felborul a megszokott „rend” és átalakulnak a napi szokások, igazodva az új kis ember életéhez. Ez így van rendjén és nem is bánja senki, mert a felhőtlen gyermek mosoly mindenért kárpótol. Az igazi gond akkor kezdődik, amikor az élet nem úgy osztja a lapokat, ahogyan szeretnénk…Szilágyi Liza (Cucu), 2006. április 29-én született Újpesten.
A világ legboldogabb szüleiként nagyon büszkén fogadták Őt. Valami mégis más volt… orvostól orvosig járva néhány hónap múlva meg lett a diagnózis, sok-sok érthetetlen latin kifejezéssel, számokkal… és az „ítélet”: agyi fejlődési rendellenesség… Liza súlyosan, halmozottan fogyatékos…
(Súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekről akkor beszélünk, ha egy vagy több, egymástól függetlenül fellépő, több funkcionális területre kiterjedő károsodása van a kicsinek… Lizánál látássérülés, mozgáskorlátozottság, értelmi fogyatékosság. A súlyos és halmozott fogyatékosság hátterében rendszerint a korai életszakaszban bekövetkező, a központi idegrendszert érintő komplex károsodás áll, de Lizánál nem találták még meg hogy konkrétan mi okozta az agyi fejlődési rendellenességet.)Mára a kitartó terápiák, kezelések, és Liza hősként tűrt, küzdelmekkel teli, kemény munkája már komoly eredményeket hozott, és bár közben előtört az epilepszia is, mely napi szintű rohamokkal cifrázza az életet, az orvosi előrejelzésekkel ellentétben segítséggel ül, állítható, mennyei muzsika a gagyogása, jelekkel kommunikál, és angyali szeretettel, boldogsággal és mosolyával teszi szebbé a világot és boldogabbá a körülötte lévőket.Szilágyi Lizát speciális mozgásterápiával kezelik: SUIT terápiával:

http://gyogytornaszhalozat.hu/suit-terapia/

http://www.suittherapy.com/

A kezelés 2014-ben áttörő eredményeket hozott a kislány életében. Rövid ideig már egyedül ül, és elindult az izomépülése is. Lizáról riportfilm is készült és a Kiskegyed újságban is írt róla.
A Szilágyi Lizáért alapítványnak további segítségre van szüksége, hogy a kezelést folytatni tudják.

Arra kérjük a magazin olvasóit, ha tehetik, vegyék fel a kapcsolatot az alapítvánnyal.Magazinunk 2013 végén Mesék Szivárványországból címmel jelentette meg azt a mesekönyvet, amelynek bevételét 2015 januárjában egy olyan családnak ajánlottuk fel, ahol nem felhőtlenek a hétköznapok.
Szilágyi Liza családjának.
2015 márciusában kis példányszámban újra megjelentetjük a Mesék Szivárványországból c. mesekönyvet, amelyhez egy CD is tartozik. A kötet 13 mesét tartalmaz, minden mesénél egy-egy gyerekek által kiszínezhető grafikával.
A mesék Holl Nándor színész előadásában hallhatók.
A kötet grafikáit Deák Mercédes készítette.
A hangfelvétel a Kazoo hangstúdióban készült: https://hu-hu.facebook.com/kazoohangstudio
A CD-t az adathordozók.hu vállalkozás sokszorosította: http://www.adathordozok.hu/

A könyv a Holnap Magazin kiadásában jelenik meg ismét.
Megrendelhető 1.400.-ft+400.-ft postaköltség áron szerkesztőségünktől.

A kötetről részletesen: http://holnapmagazin.hu/kiadvany.php?kiadvany_id=185

A bevételből további segítséget szeretnénk biztosítani Liza családjának.

Segíts, hogy segíthessünk!

Az alapítvány számlaszáma, ahova további támogatások elküldhetők:
UNICREDIT BANK 10918001-00000044-68360009
Papp Gabriella Diána – elnök: pgabriella75@gmail.com
Az alapítvány és Liza weboldala: www.cucu.hu
Az alapítvány telefonszáma: +36-30-955-9762
Az alapítvány e-mail címe: szilagyilizaertalapitvany@gmail.com

Bakos József
3652
zina - 2015. március 16. 23:24:59

Kedves Józsi, kérlek értesíts, ha elkészült a mesekönyv újranyomása. Rendelnék egyet. Nem sok, de sok kicsi...

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.