Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Könyvajánló - Szabó Jolán: Yolla meséi


M E G H Í V Ó
könyvbemutatóra

Kedves Barátaim, Írótársak és Olvasók!
Nagy tisztelettel és sok-sok szeretettel meghívlak Benneteket az első novellás kötetem bemutatójára,
2015. május 10. vasárnap, 11 órára,
melynek helyszíne a Fővárosi Művelődési Ház ( Budapest, XI., Fehérvári út 47.) földszinti előadóterme.
Kiváló alkalom a személyes találkozásra és egy jóízű beszélgetésre. A részvétel, a kávé, a pogácsa, a kristályvíz és a jókedv ingyenes. a könyv pedig bevezető áron megvásárolható.
Örömmel várlak Benneteket:

Szabó Jolán
(sabots@citromail.hu)

Tervezett program:
Bevezetés, jelenlévők köszöntése
A Kiadó bemutatása
A könyv bemutatása
Novella részlet felolvasása
Beszélgetés az íróval
Könyvértékesítés és dedikálás
Kötetlen beszélgetés


Közreműködők:

Bakos József, Holnap Magazin és Könyvkiadó elnöke
Kozma Zsuzsanna, lektor és tanácsadó
Orbán Judit, Feleségek.hu szerkesztője
Varga Gabriella, asszisztens
Varga Zsuzsanna, asszisztens

A kötetről:

Szabó Jolán kötete – címével ellentétben –, nem mesekönyv. Az olvasók nem utazhatnak csodálatos, furcsa, különleges világokba a húsz rövidebb-hosszabb novella és kisregény szereplőivel, nem találkozhatnak manókkal, tündérekkel, nyafka királykisasszonyokkal, délceg vitézekkel, sárkányokkal, varázslókkal. Legalábbis a szó szoros értelmében nem, mégis különleges ez a kötet.
Mitől lesz az? – kérdezheti okkal a türelmetlen, kétkedő olvasó. Nos, attól, hogy hiánypótló hangulatvilágot varázsol elénk, olyat, amely nagy író elődeink után kiveszett a magyar szépirodalom kelléktárából.
Kisemberek sorsa, a vidéki és városi élet pillanatai keverednek vágyakkal, álmokkal, a történetekben, mindez olyan egyedi és finom humorral, lélekábrázolással szőtt hálóba csomagolva, amely méltán megérdemli, hogy felkapjuk rá a fejünket.
A szereplők, bár kitalált személyek, mégis hús-vér emberek, akik küzdelmeiken keresztül nem csak boldogságukat, önmagukat is keresik. Fájdalmaik az olvasó húsába marva égetnek, boldogságuk pedig az ellenkező magaslatokba emelnek, ügyesen és jól adagolva a finom humort, iróniát is, miközben csendesen megismerhetjük saját életünket is, azonosulva a karakterek figuráival. Belecsöppenünk egy szokatlanul egyedi világba, ahol már abban sem lehetünk biztosak, hogy mindez kitalált, elképzelt történet. Olyan életszagú lesz minden, ahogy sodródunk a figurákkal. Feszülten várjuk a végkifejletet, amely sokszor nem az, amire olvasás közben számítunk.
Szabó Jolán Yolla meséi egy olyan kötet, amely helyet érdemel minden könyvespolcon, hogy a XXI. század elmagányosodó, szédült tempóban száguldó világában egyensúlyozó olvasó számára kapaszkodót adjon, egy kis nyugalmat, békét, helyre téve a felkavarodó értékrendeket, megmutatva azt, hogy élhetünk boldogan is!
Végezetül egy Cora Carmack idézet, amely szerintem tökéletesen kifejezi mindezt:
„Az életben is – ahogy a színházban –, néha vannak tökéletes pillanatok, amikor a csillagok szerencsésen együtt állnak, és az ember pontosan ott van, ahol lenni szeretne, nagyszerű emberekkel körülvéve és azt csinálja, amit akar.”
Kívánok mindenkinek sok ilyen tökéletes pillanatot!

Bakos József
1543
Mab Tee - 2015. április 25. 08:31:38

A könyv az ajánló alapján igazi csemegének ígérkezik.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.