Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Megújult Nyomtatott HM Holnap Magazinunk!


A Holnap Magazin 2015-ben átalakult. A beérkezett észrevételek, javaslatok alapján alakítottuk ki az új irodalmi folyóirat arculatát, amely mostantól negyedévente, új külsővel jelenik meg.
A mostani első új szám június első hetében érkezik a nyomdából szerkesztőségünkhöz, előfizetőinkhez.
A borítón minden lapszámnál egy-egy grafikus munkája lesz látható. A mostani számnál Magén István alkotása.
Az előző években megszokott és kedvelt rovataink mellett új tartalommal bővülve, nagyobb oldalszámban, 60 oldal terjedelemben jelenünk meg.
Lapszámainkban továbbra is lesznek versek, rövid prózai alkotások, folytatásos történetek, HM Portré és gyerekeknek szóló mesék, gyerekversek.
Folytatódik a Kézműves mestereket bemutató sorozatunk is.
A megjelenő írások között mindenki talál olvasnivalót, mivel a szépirodalmi alkotások mellett fantasy, sci-fi történetek is olvashatók.
Újdonság a most induló Történelmi percek rovatunk, amelyben interjúk, cikkek, novellák segítségével egy kis időutazásra hívjuk olvasóinkat.
Az elmúlt évtizedek eseményei között kalandozhatunk, felelevenítve mindazt, ami szűkebb, vagy tágabb környezetünkben történt.
Fiatalabb olvasóink megismerhetik azt is, hogyan éltünk azelőtt, mielőtt ők megszülettek volna. Azt a világot, ahol még nem voltak bevásárlóközpontok, mobiltelefonok és más „csodamasinák.”
Hétköznapi emberek mégsem mindennapi történetei, amelyek a fiataloknak új élményt, az idősebbeknek egy kis nosztalgiát biztosítanak.
Magazinunkban minden új nálunk megjelent kötetről is értesítjük olvasóinkat, amelyek megrendelhetőek magazinunkon könyváruházunkban és kereskedelmi partnereinknél is.
Új rovat az Arc a hangokhoz című riportsorozatunk is, ahol szinkron színészekkel készült riportjainkban bepillanthatunk egy kicsit a kulisszák mögé, megismerhetjük kedvenceink arcát is.
Első lapszámunkban Holl Nándorral készített interjúnk olvasható.
A nyomtatott magazinba várjuk továbbra is verseiteket (maximum 35 sor) és prózai alkotásaitokat, valamint cikkeket is.
Továbbra is ingyenes minden publikálás nyomtatott magazinunkban és minden megjelent írás szerzőjének egy-egy magazint, szerzői példányt ingyenesen postázunk.
A hosszabb történeteket folytatásos rovatunkban közöljük.
Várjuk továbbra is az Olvasói leveleket, észrevételeket, ötleteket és javaslatokat magazinunkkal kapcsolatban e-mail címünkre: holnapmagazin@gmail.com
A magazin ára lapszámonként 690.-ft/db+200 ft postaköltség. Előfizetőknek 600.-ft/db+100 ft postaköltség, 4 lapszám előfizetése esetén.
Magazinunk megrendelhető, előfizethető szerkesztőségünknél online felületünkön.
További részletek magazinunkról, a hamarosan frissülő felületünkön:
http://nyomtatott.holnapmagazin.hu/
Korlátozott példányszámban előző lapszámaink is megrendelhetőek.
Magazinunkban kedvező hirdetési lehetőséget is biztosítunk. Erről részletesen:
http://nyomtatott.holnapmagazin.hu/?page_id=6

Kellemes kikapcsolódást mindenkinek!

Bakos József
4464
nuszpl - 2015. június 15. 21:13:00

Ma érkezett meg a postával a magazin, már nagyon vártam.Smile Köszönöm a lehetőséget, hogy viszont olvashatom a mesém.Smile Ez egy csúcs nap! Végül magyar irodalomból és nyelvtanból is dicséretes ötöst kaptam - ez meglepetés volt, nem számítottam rá, és mire hazaértem itt várt az újság. Köszönöm. Jól kezdődik a vakáció!!!! Sári

2
Jozsi-foszerkeszto - 2015. június 04. 09:58:04

Kedves István!
Sajnos könyvtár nincs a megrendelők között. Szűkös költségvetéssel rendelkeznek. A megmaradt példányszámokból szoktunk felajánlani nekik.
Az OSZK-ban viszont minden lapszámból megy köteles példány, így minden magazinunk megtalálható náluk 2010 márciustól, a legelső lapszámunktól.
Eddig minden hónapban megjelent, idén ez lesz az évfolyam első lapszáma.
Egyetlen szám sem maradt ki.
2015-től lesz negyedévente egyenlőre. Ez az év bizonyos értelemben hiányos lesz, mert csak 3 szám jelenik meg, de 2016-tól tartjuk a negyedéves megjelenést. Az első 2016-os januárban jelenik meg.
Üdvözlettel
Józsi

5004
JIstvan - 2015. május 31. 15:25:18

Kedves Józsi!

Azt kérdezném, hogy könyvtár van az előfizetőitek közt? Mert ha igen, akkor van pár dolog, amire ha figyeltek az átalakulást követően, a könyvtári feldolgozás zökkenőmentes marad. (A folyóiratok átalakulásakor szokott pár bosszantó változás is történni, amikor tanácstalanok vagyunk.)
Az egyik, hogy mikor kezdtek új évfolyamot. Év elején vagy közben. Az év eleji évfolyamkezdés nagyon barátságos.
A másik, hogy ha negyedéves lesz a megjelenés, akkor a periodicitás jó, ha fixen így marad az oldalszámmal együtt, mert a cardexben ez is fixen tárolt adat. (Csak mert van pár folyóirat, ami szeret számokat kihagyni, csúszni sokat, ami nem túl szerencsés, nem csak az olvasók számára.) *szerk. Vagyis helyesbítek, jó, ha nem egy évfolyamon belül lesz gyakoribb a megjelenés és változtatott az oldalszám, közben újra elolvastam, és láttam, hogy idővel szeretnétek gyakrabban megjelentetni a magazint.*

Ne vedd fontoskodásnak, az előbbieket, csak szerettem volna pár tanácsot adni, hogy minél gördülékenyebb legyen a folyóirat megjelenése.

Üdv és sok olvasót a nyomtatott magazinhoz is,
Juhász István P.

2
Jozsi-foszerkeszto - 2015. május 28. 16:59:14

Kedves Zsermen!
Holl Nándor és a többi színész előadása is rögzítve van, több rendezvény video anyaga is.
Ezeket a videókat amint kialakítunk neki tárhelyet feltesszük, elég sok anyag.
Egy szerzőtől lapszámonként egy verset teszünk be a magazinba.
Kivétel a HM portré rovat, ahol minden lapszámban bemutatunk egy magazinos szerzőt.
A portrénál 3-4 vers is lehet.
A mostani lapszámban Pintér Gábor szerepel a HM Portré rovatban.
A novelláknál is igyekszünk 3-4 oldalra venni a limitet.

Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2015. május 27. 22:01:51

Kedves Zsermen!
Írd meg privátban ha valamit még szeretnél és további részletes választ küldök.
József

2
Jozsi-foszerkeszto - 2015. május 27. 21:30:07

Zsermen!
Sajnos megint félreértesz és túlreagálod amit írtam. Nézzük sorban a válaszokat:
1. Egy szóval sem mondtam, hogy bárki, bárki elől elveszi a helyet! Te sem és más sem! Még csak nem is sugalltam, pusztán leírtam, hogy a beküldött szerzők közül soknak még nem is jelent meg írása a nyomtatott magazinban.
2. Tavaly 7 magazinban szerepelt versed, amivel szerintem eléggé komolyan vettünk. Azt senkinek nem tudjuk garantálni, hogy minden lapszámban szerepel és nem is szeretnénk kivételezni senkivel.
3. A versek terjedelme mindig rövid, a novelláké hosszabb és a folytatásos történeteké is, ez törvényszerű, hiszen nem lehet egy novella is vers hosszúságú! Brátán Erzsébetet pedig ne bántsd és ne személyeskedj!
4. Postás Józsi versei nem jelennek meg és a beküldött írásoknál fontos szempont a minőség! A megújult magazinban méginkább.
5. A nyomtatott magazinban sok szerző publikál az internetes oldalon is, ne sarkosítsd le! Nézz utána kicsit pontosabban!
6. Az oszlopos tagokat természetesen tiszteletben tartjuk és ha küldenek be verset, prózát és jó, megjelentetjük, de az új szerzőknek is lehetőséget biztosítunk! Miért zárnánk ki őket?
7. A mostani megújult lapszám nem töltelék szövegekkel van tele, hanem a korábban beérkezett írásokat tettük be. Így lecsökkent a nálunk lévő még nem publikált írások száma. Vannak akik erre a publikálásra nagyon hosszú ideje várnak már. Nagyon jó és színvonalas lett a mostani szám anyaga! Látatlanba ne minősítsd le!
8. Nem tájékoztatás hiány, hogy nem írtunk előbb az újbóli megjelenésről. Ha előbb írunk sem tudtunk volna több írást megjelentetni.
9. A nyomtatott magazin minden költségét szerkesztőségünknek kell kigazdálkodnia, hiszen mindenki ingyenesen publikál a magazinban, a szerzőknek pedig ingyenesen postázunk is a magazinból. Jelenleg arra van lehetőségünk, hogy negyedévente jelenjen meg a magazin 60 oldal terjedelemben. Viszont azért, hogy több vers és novella jelenhessen meg, megszüntettük a rejtvény, horoszkóp és más nem irodalmi rovatokat. Így körülbelül ugyanannyi oldal áll rendelkezésre, mint a 12 lapszám esetén eddig, tehát veszteség nincs és csökkenés sem!
Remélem átgondolod amit írtál és nem értesz félre. Bízom benne, hogy ha most nem is szerepel ebben a számban versed, azért ha megrendeled, megláthatod, hogy igényesen állítottuk össze. A folytatásos történetek részeinek terjedelmét is csökkentjük sz új lapszámokban.
További válaszodat privátban írd meg légyszíves!

Köszönöm.
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2015. május 26. 23:46:19

Kedves Tibor, Zsermen, Ilona és Barna!
Köszönöm hozzászólásotokat. A beérkező írásokból áll össze minden lapszám anyaga amelyet szerkesztőségünk tagjai és lektorunk szerkeszt egybe, választ ki.
A mostani új első lapszám folytatása az előzőeknek, még ebben sem tudtunk minden beérkezett jó írást publikálni, de igyekszünk.
Ha a magazin sikeres lesz és lesz lehetőségünk az előfizetők, támogatók segítségével növelni a lapszámot, lehet, hogy gyakrabban jelenünk meg.
Jelenleg a 3 havonta történő megjelenés lehetősége biztosított.
Verseket, történeteket és cikkeket továbbra is várunk, küldjétek nyugodtan.
A beküldött írásoknál kérjük, hogy olyanok legyenek, amelyek magazinunk oldalán nem szerepelnek és lehetőleg - saját blogot, vagy saját könyvet kivéve - más internetes oldalon se. Hiszen ha minden írás máshol is olvasható, nem lenne értelme megjelentetni a magazint és előfizetni rá az olvasóknak. Nekünk pedig nem lenne lehetőség a szerzők írásait maradandó, nyomtatott formában ingyenesen közzé tenni.

Köszönöm, hogy olvastatok, bízom benne, hogy ti is előfizettek magazinunkra, segítve munkánkat.

Üdvözlettel
József

4930
barnaby - 2015. május 26. 23:15:57

...valahol olvastam,- de lehet, hogy hülyeséget mondok- hogy csak olyan írások küldhetők be, amelyek még sehol sem lettek publikálva...

3649
Oroszlan08 - 2015. május 26. 22:32:58

Örömmel olvastam a bejelentést a magazin új formában való megjelenését. Egy kicsit sajnálatos, hogy csak negyedévente jelenik meg. A magazinban én úgy tudtam, hogy a főszerkesztő kedves Józsi, te választod ki azt az írást ami közölhető. Ha küldhetek verset azt én megköszönném.
Üdvözlettel: Ica

2603
orkutya - 2015. május 26. 22:05:29

Már vártam a bejelentést. Mondjuk, nem örülök, h. csak negyedévente fog megjelenni, de megértem, hogy a 3 műszakod mellett rengeteg idődet rabolt el a folyóirat szerkesztése.
Kéred, h. küldjünk írásokat. Én már küldtem, de ha ez kevés, csak egy ímél, és küldök még! A HM-nek élni kell, és táplálni az oldalakat jobbnál-jobb írásokkal!
Szeretettel: Tibor Wink

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.