Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Filmajánló - A galaxis őrzői (2014)


Egy ismerősöm ajánlotta ezt a filmet, amelynek az alap sztorija talán sokak számára kicsit laposnak tűnhet. Adott egy szerencsétlen sorsú űr tolvaj Peter Quill, aki tudtán kívül olyan tárgy birtokába jut, amelyre a galaxis összes sötét alakja vágyakozik. Egyedül szinte esélytelen lenne, hogy túlélje ezt a kalandot, de váratlan segítsége akad néhány fura figura személyében. Így, összeáll a csapat: Groot, a fa alakú lény, aki szűkszavú, de a harcban annál hatékonyabb, Rocket, a genetikailag módosított mosómedve, aki mellesleg fegyver és bombaszakértő, és találékonyságával sok szoros helyzetből kihúzza társait, Gamora, a bérgyilkos, aki nem teljesen emberi nő, de mégis hasznos segítő a közös cél érdekében, ami nem más, mint túlélni! És végül, de nem utolsó sorban Drax, a pusztító, akinek az iq-ja nem túl magas, de az ereje és a szíve, annál inkább.
Nos, első hallásra elég gáz, hogy az ő kezükben van az emberiség sorsa, néhány állig felfegyverzett hadsereg ellen, mégis ahogy peregnek az események egyre jobban megszerethetjük őket.
Sokan fanyaloghatnak, hogy megint egy bárgyú sci-fi, amiből 12 egy tucat, viszont ez a film mégis kicsit több ennél. Hogy miért? Először is azért, mert a látványvilágára igen sokat költöttek és jó munkát végeztek, mert bátran felveszi a versenyt például egy-egy Star Wars filmmel. Gigantikus űrcsaták és látványos közelharcok, sok humorral fűszerezve. Igaz, egy-két poén kissé gyerekes, de összességében jó hangulatú és izgalmas a történet. Még azt is jótékonyan elfelejtjük, hogy kicsit átvettek a Star Wars, az Avatar, vagy éppen az X-men filmek karaktereiből, hangulatából. A végeredmény feledteti velünk az apró hasonlóságot.
Peter Quill kalandjai kellemes kikapcsolódást biztosítanak a néző számára és a jól megformált karakterek, a humor és látvány keveréke a képernyőhöz köt minket. Egy apró kis titok pedig a film végéig foglalkoztathat minket. Az űrutazó édesanyjától a halálos ágyán egy csomagot kap, amelyet a férfi éveken át gondosan őriz, de csak az utolsó jelenetben derül ki, hogy mit is rejt…
Jó szórakozást a filmhez!

A filmet ITT megnézhetitek:színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 122 perc, 2014

rendező: James Gunn
forgatókönyvíró: James Gunn, Chris McCoy, Nicole Perlman
zeneszerző: Tyler Bates
operatőr: Ben Davis
producer: Kevin Feige
vágó: Fred Raskin, Hughes Winborne

szereplő(k):
Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord)
Lee Pace (Ronan the Accuser)
Bradley Cooper (Rocket Raccoon hangja)
Vin Diesel (Groot hangja)
Zoe Saldana (Gamora)
Dave Bautista (Drax, a Pusztító)
Karen Gillan (Nebula)
Benicio Del Toro (The Collector)
Michael Rooker (Yondu)
Djimon Hounsou (Korath the Pursuer)
Glenn Close (Nova Prime)
John C. Reilly (Corpsman Dey)

szinkronhang:
Miller Zoltán (Peter Quill / Star-Lord magyar hangja)
Galambos Péter (Ronan the Accuser magyar hangja)
Kálloy Molnár Péter (Rocket Raccoon magyar hangja)
Dézsy Szabó Gábor (Groot magyar hangja)
Solecki Janka (Gamora magyar hangja)
ifj. Jászai László (Drax, a Pusztító magyar hangja)
Varga Gabriella (Nebula magyar hangja)
Viczián Ottó (The Collector magyar hangja)
Scherer Péter (Yondu magyar hangja)
Barabás Kiss Zoltán (Korath the Pursuer magyar hangja)
Menszátor Magdolna (Nova Prime magyar hangja)
Besenczi Árpád (Corpsman Dey magyar hangja)

Bakos József
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.