Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Könyvajánló - Tóthné Földesi Ilona: Égig érő árnyak - Angyalszárnyak


A Holnap Magazin gondozásában, kiadásában MEGJELENT Tóthné Földesi Ilona kötete:

Mindig szívesen olvasom azokat a történeteket, amelyek történelmi hitelességgel mutatnak be egy-egy korszakot, híres, vagy ismeretlen „kisemberek” szemével láttatva az eseményeket. Tóthné Földesi Ilona élete is olyan, mintha egy film forgatókönyvének lapjait forgatnám kezeim között. Egy lány, egy nő, egy asszony sorsa pereg szemem előtt, tele érzelemmel, fájdalommal, szépséggel, reményekkel és csipetnyi boldogsággal. Egy nem mindennapi élet körvonalai bontakoznak ki, ahogy a kötetben haladok előre. Őszinte vallomás, mintha csak egy titkos napló rejtekéből kerülnének elő a féltett gondolatok. A szerző kendőzetlen őszinteséggel írja le cseppet sem könnyű életének eseményeit. A fájdalmak és megpróbáltatások között azonban mindig megcsillan a mosoly és a szépség is.
Ez a kettősség kíséri végig a kötetet, amelynek második felében a versek teszik teljessé az olvasó számára a szinte megfogható emlékvilágot, amelynek képei beleégnek gondolatainkba és nem eresztenek el. Hasonlatok, természeti képek, metaforák, és a tökéletes rímvilág összhangja ritkaság a XXI. századi kortárs irodalomban. Itt azonban olyan egységben van minden sor, amely méltón teszi igazi élménnyé az olvasó számára ezt a könyvet.
Sodródunk a versek hullámain, majd a végére érve megpihenünk, mint „elpattant húr, egy kopott hegedűn.” A dallamok, a sorok, tovább keringenek gondolatainkban akkor is, amikor már nincs újabb oldal, ahol még több emlék részesei lehetnénk. Elcsendesedik számunkra a titkok világa, véget ér az időutazás, hogy visszatérjünk a jelen mókuskerekébe.
Tóthné Földesi Ilona könyvét bátran ajánlom mindenkinek, aki elég erőt és kíváncsiságot érez magában, hogy belépjen egy rejtélyes, mégis ismerős világba, ahol megfeledkezve saját gondjainkról átélhetjük mindazt, amelyet a szerző, az elmúlt évtizedek során, miközben furcsa módon mégis szembesülhetünk önmagunk félelmeivel, kételyeivel és saját kis harcainkkal is, hogy megtaláljuk helyünket, ebben a felbolydult világban…

A kötet megrendelhető:
A szerzőnél: e-mailben
valamint a Líra könyváruházában:

http://www.lira.hu/hu/konyv/tovabbi-konyveink/egig-ero-arnyak-angyalszarnyak

Bakos József
3649
Oroszlan08 - 2015. október 02. 22:38:25

Köszönöm kedves Zsermen a könyvemhez írt megtisztelő véleményedet.
Nagyon nagy örömöt szereztél és megerősítettél abban, hogy érdemes volt!
Üdvözlettel: Ica

3649
Oroszlan08 - 2015. szeptember 26. 14:37:10

Kedves Zsermen!

Köszönöm a gratulációdat!
El is várom a kritikát! Smile
Üdv. Ica

3649
Oroszlan08 - 2015. szeptember 26. 14:35:33

Kedves Zina!

Köszönöm a gratulációdat!
Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.Heart-ből!
Szeretettel ölellek: Ica

3652
zina - 2015. szeptember 25. 18:18:16

Kedves Ica!

Szeretettel gratulálok megjelent könyvedhez! Rose
Tegnap már el is olvastam, fájdalmasan szép a próza része is, őszinte, igaz, súlyos sorok, egy nagyszerű ember tollából.
Örülök, hogy ismerhetlek!
Kívánok sok napfényt, kevés árnyat!
Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.