Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Egy különleges este margójára


Mindig várakozással, tele kíváncsisággal indulok el egy-egy rendezvényre, ahol írók, költők őszintén kinyitják életük kis kapuit és beengedik a hallgatóságot egy kis időre lelkük házába. Megismerhetjük érzéseiket, gondolataikat, vívódásaikat, félelmeiket, örömeiket, részesei lehetünk – ha csak erre a kis időre is – egy tőlünk független, egyedi világnak, amelyben a főszereplő nem mi vagyunk, de mégis láthatjuk.
A SZEMLÉLŐDŐK rendezvénysorozat keretén belül, Január 9.-én Kozma Zsuzsanna költői estjén átélhettem azt a csodát, amely csak kevés alkalommal adatik meg a hallgatóságnak. Kendőzetlenül, őszintén, tiszta lélekkel kitárulkozva beszélt hozzánk a költő, az anya, a feleség, az igazi szeretettel és félelmekkel, kis örömökkel teli ember! Hozzánk szólt, nekünk mesélt, megosztva velünk szinte mindent, ami bezárva várt benne. Most, átöleltek minket a szavak, átjárta a termet valami furcsa, szívszorongató érzés, amire csak azt tudom mondani: „Ezért érdemes küzdeni, élni, szeretni, élményt, barátságot, szeretetet, szerelmet adni!”
Megkaptuk a leckét mindannyian, utat mutatva ahhoz, hogy apró kis emberként a tömegben, mégis fontosak lehetünk sokak számára, kis örömpillanatokkal életre szóló élményt adhatunk és kaphatunk mindannyian, ha akarjuk és teszünk is érte!
Zsuzsa verseiben saját életének rezdülései, emlékképei mellett elindulnak apró kis hangyaként saját gondolataink is. Akaratlanul összegezzük, hogy mit értünk el eddigi életünk során és hová szeretnénk eljutni, majd jönnek a következő hullámban saját emlékeink és a kétség is, hogy vajon megtettünk-e mindent azért, hogy mi és környezetünk boldog, kiegyensúlyozott legyen?
Nehéz ma a hétköznapok során megőrizni a hitet saját magunkban, emberségünkben, a helyes úton járva, körülöttünk élő szeretteinknek, barátoknak, de sokszor idegeneknek is adni és nem csak kapni néhány élet morzsát. Ennél fontosabb célunk talán nem is lehet, csak sokszor elsodornak minket a történések és letérünk erről az útról.
Ez az estébe nyúló délután hosszú időre helyre tette bennünk az értékrendeket. Láthattuk, hogy mi a jó saját magunk és mások számára is. Zsuzsától egy olyan ajándékot kaptunk, amely örökre elkísér minket életünk során. Verseinek, rövid prózájának sorai, amellett, hogy szívszorító őszinteségükkel kicsorduló könnyeinken át töltötték be a termet, átölelve minket beburkoltak egy olyan erős láthatatlan kötelékkel, amely talán megvéd minket további napjaink, éveink során attól, hogy rossz irányba induljunk el.
Kiáltottak hozzánk a szavak, befurakodtak elménkbe és ott befészkelték magukat, de nem egyedül. A versek csellóhangok és dalok kíséretében érkeztek, amelyeket Kozma Zsuzsanna mellett, Kapási Zsófia, Abonyi Ria, Abonyi Viki, Abonyi Ferenc, és Hódossy Ildikó előadók tolmácsoltak nekünk.
Köszönet ezért az estéért elsősorban Zsuzsának, hogy megosztotta velünk féltett emlékeit és részesei lehettünk mi is. Köszönet Szabó Jolánnak, a rendezvénysorozat elindítójának, Ujfalvy Szabó Zsoltnak, Nagyné Antal Anikónak, akik támogatták ennek a kezdeményezésnek a létrejöttét és minden közreműködő előadónak, akik részt vettek az alkotások tolmácsolásában.
Ezen a napon sokan fogalmazhattuk meg magunkban azt – a részt vevő 40-50 ember biztosan – hogy a hétköznapi ember számára a legfontosabb: „Emberként élni ebben a kissé embertelen világban, figyelve arra, hogy ne veszítsük el a hitet önmagunkban, a jóban, a szépben! Mert kapni jó, de adni még jobb!


Hamarosan megtekinthető lesz magazinunk Médiatár rovatában a rendezvényen készült videó is!

Bakos József
2135
mami - 2016. január 20. 21:38:04

Mindig valami varázslat történt velem mikor ott tudtam lenni valamelyik HM-es találkozón. Így volt amikor a Liszt Ferenc téri könyvtárban taliztunk, így volt amikor az 51-es villamos vonalán lévő könyvtárban és így volt amikor Fóton, Tibor barátunk vendégei voltunk.

Remélem lesz még alkalmam veletek lenni és ezt a csodát újra megélni.Szeretettel ölelek mindenkit!

Jártó Róza /mami/

4694
Rzsike - 2016. január 12. 21:40:53

Köszönöm.

2603
orkutya - 2016. január 12. 17:13:54

Lényegre törően, jól fogalmaztad meg az est hangulatát Józsikám! Egy verset, vagy novellát felolvasni nem kunszt, de a lelket megnyitni, a publikumnak kitárni a sebezhető belsőt, a közönséget megkönnyeztetni, az a valami! És ez a "valami" csak az igazán nagyoknak sikerül!
Én büszke vagyok arra, hogy Zsuzsit a barátomnak tudhatom.
Remélem a következő estek is ilyen színvonalasak lesznek!
Tibor Wink

3933
vadvirag47 - 2016. január 11. 19:10:52

Kedves Józsi!
Remek beszámoló, és a tanulság mélyen emberi, amit érdemes megfogadni.
Reméljük a folytatás is hasonlóan sikeres, örömteli lesz!
Gratulálok minden szervezőnek, részt vevőnek, és a hálás hallgatóságnak.
Nagy érdeklődéssel várom a videót is, azáltal közelebb érezve magam tagtársaimhoz Szeretettel Vadvirág

3649
Oroszlan08 - 2016. január 11. 17:22:07

Kedves Józsi
Most, hogy olvasom a beszámolód arról a csodálatos délutánról, elszomorodik a szívem, hogy nem lehettem ott. Mégis jó érzéssel tölt el, hogy léteznek ilyen szívmelengető csodák!
Kívánok még sok ilyet, ilyen odaadó vezetőkkel és remek alkotótársakkal, azt is mondhatni barátokkal.
Őszinte szeretettel: Ica

277
farkas viola - 2016. január 11. 17:00:23

Kedves Józsi!
Kitűnő előadásról kitűnő írás. Jó volt szavaid által újra átélni azt a csodálatos délutánt.
GRATULÁLOK én is Zsuzsának és minden közreműködőnek: Jó volt Veletek lenni.
További sok siket kívánok a Fellépőknek és az Alkotó-társaknak is.
Szeretettel: Viola RoseHeartRose

2175
hzsike - 2016. január 11. 15:47:16

Örömmel töltöttek el ezek a szívmelengető sorok, kedves Józsi.
Köszönöm, hogy egy kicsit így részese lehettem én is ennek a csodás délutánnak. Korábban, már volt szerencsém Zsuzsit személyesen is megismerni, átölelni.
Remek ember, remek barát Smile
Nagy szeretettel gratulálok Zsuzsinak, és mindenkinek, aki részese volt valamilyen formában az esemény létrejöttének.

Szeretettel:Zsike Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.