Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Indulni kell-In Memorian Somló Tamás
'

Az élet, folyamatosan változik körülöttünk és a sok jó mellett pofonokat is osztogat mindannyiunk számára. Csendes hétköznapjaink megszokott arcain sorakoznak a ráncok és eljön az a pillanat is, amikor barátaink, ismerőseink, kedvenceink "listája" eggyel rövidebb lesz. Ez az év, számunkra már több ilyen fájdalmas pillanatot is hozott, és most is beletenyerelt a mindennapjainkba. Ismét elvesztettünk egy olyan embert, aki sokak számára évtizedeken keresztül számtalan felejthetetlen élményt adott. Somló Tamás, zenész, énekes, dalszerző, „a nagy bohóc” július 18.-án hosszú betegség után elhunyt. Szegényebb lett világunk egy kiemelkedően tehetséges zenésszel, emberrel, akit pótolni nem lehet.
Somló Tamás nevét sokan az LGT együttes megalakulásával egy időben ismerték meg. Előtte 1964-1967-ig az Omega, 1969-1971 között a Kex, később a Non Stop, majd 1973 óta az LGT tagja volt. Aki követte életének pillanatait, tudja, hogy karriere, nem zenészként indult. Az Állami Artistaképzőben „zenebohócként” végzett. Számtalan hangszeren játszott: fúvós hangszerek, basszus gitár, zongora, de a szaxofon maradt a kedvence élete során.
Egyéniségére nem voltak jellemzőek a sztár allűrök. Közvetlen, mosolygós, mindig a közönségre figyelő zenész volt, aki számára a közönség egyenrangú volt, nem érezte senki sem azt, hogy elvárja, rajongjanak érte, mint ahogyan ezt ma sok kevésbé tehetséges kollégája teszi.
Én magam is részt vettem több koncerten is, ahol láthattam őt. Ott voltam 1992-ben a Budapesti Nyugati pályaudvaron is, amely felejthetetlen élmény volt számomra, ma is szívesen gondolok vissza rá. Voltam szóló koncertjén is, ahol az utolsó szám elhangzása után a biztonsági emberek nélkül kijött hozzánk és kezet foghattunk vele, autogramot kérhettünk tőle. Mindenkihez volt egy-egy jó szava és mindig mosolygott.
Életünk, száguldó, fejetlen 21. századi világunk egy ikonikus alakja sajnos már nincs többé. Az igazi ZENE! egyik kiemelkedő egyénisége már az égi zenekarban játszik és fentről figyel ránk. Dalai azonban itt maradnak örökre közöttünk, és ha előveszünk egy-egy régi bakelit lemezt, leporoljuk és feltesszük, vagy egy CD-t csúsztatunk a lejátszóba, kicsit visszautazhatunk az időben, újra átélhetünk olyan pillanatokat, amelyeket soha sem felejtünk!
Az LGT-vel 10 magyar és 7 angol nyelvű stúdióalbumot vettek fel. Emellett 6 szólólemezt és filmzenét (Patika, Hippolyt) is írt, énekelt. A zene mellett ősz fejjel jogi diplomát is szerzett, 2004-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.
A mai kor zenészeinek, szerény egyéniségével, kiemelkedő zenei tudásával, emberségével méltó példaképe lehet. Mi kis emberek pedig szívünkbe zártuk és soha sem felejtjük el. A Boogie a zongorán, a Primadonna, a Nagyon kell, hogy szeress, az Álomarcú lány, az Annyi mindent nem szerettem még és sok-sok dala kitörölhetetlen számunkra, hangja továbbra is szól, míg világ a világ…

Nyugodj békében Tamás!
Bakos József
5274
wartburg - 2016. július 23. 23:51:43

Nyugodjék békében ! Rose
Józsi én is köszönöm a méltó megemlékezést !

2
Jozsi-foszerkeszto - 2016. július 21. 21:06:02

Köszönöm, hogy ilyen sokan olvastátok megemlékező cikkemet. Somló Tamás és az LGT zenéje velünk marad, örökre. Bízom benne, hogy a fiatalabb korosztály is meg fogja ismerni. Ez rajtunk is múlik.

5099
picurnagyi - 2016. július 21. 16:51:47

Nyugodjon békében! Köszönjük, hogy kortársként részesei lehettünk Életének! Rose

Köszönjük József, a méltó megemlékezést!

4465
Janna - 2016. július 21. 12:57:53

A békesség, kedvesség, humor tovább árad, Rose amit sugárzott, sugárzik...

1142
Amarilla - 2016. július 20. 17:42:35

elmúlik minden

egyetlen jajjá lett az ember
gondolatok s képek bukkannak elő a semmiből
kiapadhatatlan akár a tenger
hiányod elborzaszt és meggyötör
csak téblábolt körülöttünk eddig a balsejtelem
s bár a hold arca jól elfogyott
nem hittük hogy ilyen gyorsan nesztelen
elmúlik minden ami volt és megszokott

4282
ralyi - 2016. július 20. 06:48:14

Sad Rose
Nagyon sajnálom...

Jómagam is gyakran elgondolkodom azon, hogy mennyit változott a zene Magyarországon, és a paletta. Tudom, hogy ez nem a rész, ahol részletes véleményemet kifejtenem kellene! Úgy hogy ezt most mellőzöm. Somlóhoz hasonló ember nem lesz még egy. Pótolhatatlan ember. Sad

Az Olyan szépek voltunk azok a számok közé tartozik, amibe akkor szerettem bele, amikor írni kezdtem.

"A hajad mostanában
másként hordod már
de nekem ugyanúgy szép vagy
ugyanaz a lány
sokszor lopva nézlek
ahogy fáradtan állsz
nagyra nyílt szemekkel
talán egy jelre vársz"

https://www.youtu...2wEebUnUiA

A velem egyidősek, és a körülöttem lévő emberek mindig látják, hogy zenét hallgatok, és mindig kérdezik, hogy mit? Hát mondom ez hangulatfüggő. De a kedvenceim a 60-as, 70-es, 80-as évek sztárjai, majd elkezdem általában sorolni a neveket. Az emberek 95%-a nem érti miről, kikről beszélek. Majd felsorolnak pár mai "előadót", és én is úgy érzem magamat, ahogyan ők az előző pillanatban, mert én sem tudom, hogy kikről beszélnek. Szokták mondani, hogy idegen vagyok ebben a korban, és nem vagyok ebbe az időbe való.

Ennek ellenére a tegnap estémből 2 órát arra áldoztam, hogy a fent írt dal zongoráztam.

"Csak az hal meg, akit elfelejtenek."

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.