Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fekete Ferencné dr.: Álombéli üzenetek


Gyermekkorában az ember nem figyel oda az álmaira. Ha éjszaka sírással ébredtem fel, akkor anyám azzal nyugtatott meg, hogy „nincs semmi baj, csak lehet, hogy rosszat álmodtál”. Reggelre már nem is emlékeztem erre. Az álmok jóval később hoztak felszínre olyan emlékeket, amelyek érdekelni kezdtek. Egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy megtörténtek-e velem mindazok, amiről álmodtam, vagy csupán az elalvásom előtti gondolataim folytatásai. Mindkettőt lehetségesnek véltem.

Ahogy teltek az évek, reggelente nemcsak az álmaimra próbáltam visszaemlékezni, hanem már azok megértése és megfejtése is érdekelni kezdett. Nagyszüleim türelmesen meghallgatták azt, amiről álmodtam, de óvtak attól, hogy különösebb jelentőséget tulajdonítsak álmaimnak. Hagyták, hogy az álmaim megfejtésére keressem a választ, de hamarosan magamtól is rájöttem, hogy a megismert álmoskönyvekben leírtak számomra nem sokat jelentenek. Egy ideig szórakoztatónak tartottam, de később az agy és a lélek működéséről hallottak más irányba terelték az érdeklődésemet. A szakszerű magyarázatok alapján elég hosszú időre ez a kérdés kikerült a figyelmem középpontjából.

Egy katartikus élmény, annak fájdalmas megélése ismét előtérbe hozta az álomvilág, és az égi jelek üzenetet hordozó szerepét. Amikor az ember lelke tele van fájdalommal óhatatlanul is kapaszkodókat keres, legyen az bármennyire hihető, vagy hihetetlen. Hihetővé teszi a maga számára mindazt, amiben másokat kételkedni lát. Keresi a magyarázatokat, azokat a válaszokat, amelyek közelebb viszik a lelki megbékélés és megnyugvás irányába.

Közeli hozzátartozóink, szeretteink elvesztése kezdetben nagy fájdalom megélésével jár. Később, ahogy múlik az idő egyre inkább a hiányuk elfogadása kap nagyobb hangsúlyt az életünkben. Egyesek szerint majd az idő gyógyír lesz a léleknek. Mások véleménye alapján azt reméli az ember, hogy majd az emlékezés, a sok jó és szép emlékkel betölthetjük azt a kialakult nagy űrt, amit a hiányérzet bennünk kialakított. Mind a két ideában van némi igazság.

Igen, az idő múlását érzékeljük, napról napra, percről percre. Életünk a kezdettől halad a vég felé. Hiába annak az átszervezése, jobbá tétele az univerzum törvényszerűségei nem kerülhetők ki. A természetben az örök változás, a jelenségek körforgása minden élő szervezetre, ránk, emberekre is vonatkoznak. A testünk megfárad, és a sejtek öregedése, elhalása megállíthatatlan folyamat. A szellemi kapacitásunk csökken, az emlékezetünk tompul. A tudatalattink csodálatos hatalmával ugyan próbálunk magunkon segíteni, de naiv módon mégis jeleket, álombéli üzeneteket várunk. Néha egy-egy érkezik is. A jelentése azonban nem lépheti túl a mindenség határait, nem adhat konkrét választ a számunkra. Egyetlen egy szerepük lehet, hogy a lelki nyugalmat és békét segítsék, a harmóniát helyre állítsák, biztosítsák az életünkben. A lelki és testi egyensúly megteremtésében segítsenek nekünk.

Álmomban anyám szeretetteljes ölelése, a verőfényes napsütésben az elvesztett társam egy szempillantásnyi megjelenése apró, de lélekmelengető érzéseket jelentettek. Álombéli üzenetük számomra: menj tovább az utadon, a te időd még tart, tedd a dolgod szeretetben és megbékélve önmagaddal.

2016-08-27

Írta: Fekete Ferencné
5162
feketenedr - 2019. szeptember 19. 08:16:24

Kedves Kata!

Örülök, hogy a szándékomat sikerült írásba foglalni úgy, hogy megértéssel fogadtad.

Szeretettel: Heart
Margó

5162
feketenedr - 2019. szeptember 19. 08:13:59

Kedves Rita!

Köszönöm szépen.
Szeretettel: Heart
Margó

5772
Saranghe - 2019. szeptember 17. 19:25:42

Kedves Margó!

Jó volt olvasni írásodat. Én is mindig keresem az álmaim jelentését, de ahogy most elolvastam cikkedet, rájöttem ,hogy talán tényleg " csak " ennyi a szerepük. A lelki béke, a megnyugvás.

Szeretettel olvastalak: Rose

Kata

6542
ritatothne - 2019. szeptember 17. 19:11:39

Kedves Margó!

Bölcs meglátásaid, melyeket írásba foglaltál, érdeklődéssel olvastam.Igen, bárkit is veszítettünk el, tennünk kell a dolgunk, amíg itt vagyunk a földön, kinek-kinek képességei szerint.

Szeretettel: RitaRose

5162
feketenedr - 2016. október 11. 22:18:11

Kedves Laci!

Nagyon köszönöm, hogy elolvastad és a kedves szavaidat is szívesen fogadtam.

Szeretettel: MargóSmile

5528
adameczlaszlo - 2016. október 11. 18:49:27

Kedves Margó!

Ezernyi szállal kötődő álmok, valósága vélhetősége az emlékek által sokszínű kapcsolat
és gondolatok összessége írásod. Kíváncsian olvastam gondolat ébresztő soraidatRose
Szeretettel:Laci

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.