Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Könyvajánló: Gera Sándor: Évszakok
'

Megjelent Gera Sándor: Évszakok c. verses kötete.
260 oldalon, kemény táblás borítóval készült könyvében a szerző versei vallanak életéről, munkásságáról.


"Gera Sándor mindig is mély érzésű ember volt. Már gyermekkorában rajongott a természetért, szinte második otthonaként fogta fel.
Amikor rányitott az első szerelem és kis múzsája nála többet tudott és adott át a költészetből, akkor ez az életérzés és versekben való megjelenítése már visszavonhatatlanul az írás felé terelte.
Más kérdés, hogy Gera Sándor későn érőként hatvan éves kora felé vált amatőr költővé. Ekkor már tovább nőtt szenvedélyes érdeklődése a szépirodalom, ezen belül a magyar líra felé.
Előző köteteiben és ebben a legújabb könyvében is – lelkén átszűrve – jelentek meg azok a versek, amelyekben a természet szépségét, az örök nő dicséretét, a szerelem idők és téren át minden érzelem-felettiségét igyekezett bemutatni.
Írásai önvallomások, melyek érzelmeit, gondolatait, sorsának alakulását mutatják be. Ekkor már a természet és szerelmi lírája mellett, ha nem is átütő erővel, de a hon szeretete, féltése, az igazság melletti kiállása, az emberi sorsokkal való szolidaritás is ott él verseiben."

Magyar Tamás
irodalomkritikus


Ajánlom minden versbarát figyelmébe a kötetet.
Megrendelhető a szerzőtől a Holnap Magazinon keresztül.

Bakos József
4282
ralyi - 2016. december 06. 11:27:11

Nagy szeretettel Gratulálok Sándornak! Smile
Horváth Szabolcs

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.