Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Deák Mária: Tündérlabda


Hozzávalók
Tészta: 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 4 cl. étolaj, 16 dkg finomliszt, fél dl forró víz, 1 cs. sütőpor, 1 cs. puncs pudingpor, 1 cs. vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja.
Krém: 1 cs. puncs pudingpor, 6 dkg rétesliszt, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 2.cs. vaníliás cukor, 3 cl. rum aroma vagy rum, 5 dl tej.
Cukormáz: 1 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 kk. citromlé vagy ételecet,. Tojás nélkül: ehhez a mennyiségű cukorhoz 3 ek. citromlevet és 2. ek étolajat keverünk. (tetszőleges színű ételfestékkel színezhetjük).
Díszítéshez: 10 dkg kókuszreszelék, 2 tk. színes tortadara, franciadrazsé

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a porcukorral és forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat. A lisztet elkeverjük a pudingporral és sütőporral és hozzáadjuk a kikevert tojáshoz, belereszeljük a citromhéjat.
A tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az elkészített keverékbe. Az elkészült masszát egy 40X28 cm-es tepsibe simítjuk, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A pudingportól rózsaszín, sárgás tésztát kapunk. Konyharuhára, vagy nyújtódeszkára borítjuk, megvárjuk míg kihűl. A kihűlt tésztalapból 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. (54 db korong)

A krém elkészítése: 2 dl hideg tejben simára keverjük a pudingport és a réteslisztet. 3 dl tejet felforralunk és a lisztes-pudingos keveréket beleöntjük, gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. A puha vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, a rummal ízesítjük. A kihűlt, főzött krémmel összekeverjük. Szép rózsaszín krémet kapunk, ha nem vagyunk elégedettek a színével, pár csepp piros ételfestékkel színezhetjük.

Összeállítás: A piskótakorongokat párba állítjuk. (26 db) Az egyik korongot vastagon megkenjük a krémmel és a másik korongot ráillesztjük, kicsit összenyomjuk. Az oldalukat is megkenjük krémmel. A kókuszreszelékhez 2 tk. színes tortadarát keverünk és a krémes „labdákat” ebbe forgatjuk. Elkészítjük a cukormázat - színezhetjük is - és bevonjuk a süti tetejét. (Készen kapható cukormázat is használhatunk.) Mindegyik közepére szórunk egy keveset a színes tortadarából és egy szem francia drazséval díszítjük. Amennyiben maradt ki egy kevés vajas krémünk tortadíszítő zsákba töltve a labdák széleit pöttyözve díszíthetjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben egy napig dermesztjük. Jó étvágyat hozzá!

(Deák Mária)
2952
bruxinelli - 2017. október 02. 08:09:11

Kitűnő háziasszony vagy, dicsér a kezed munkája, az íze is biztosan nagyon finom lehet.
Nálunk ami csokis minden jöhet, de ez valami különleges . Ki fogom próbálni. Ölelésem, Zsófi

3757
jegmadar - 2017. szeptember 08. 08:09:30

Süssétek, egyétek! Nagyon finom!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.