Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Könyvajánló: Kocsa Gábor: Időösvény


Megjelent Kocsa Gábor: Időösvény c. kötete a Holnap Magazin kiadásában, gondozásában.

"Kocsa Gábor móri író 2. novelláskötetét szeretném az Önök becses figyelmébe ajánlani, ami a 2011-ben megjelent „Egy szem dió” című novellás kötetének kibővített kiadása, azaz az első kötet írásait és annak megjelenésétől eltelt években papírra vetett írásokat ötvözi. A kötetet Abonyi Ria grafikus míves alkotásai ékesítik.

Gábor bácsit Tokajból – szülővárosából – a sors Mórra vetette, ahol megnősült, felnevelte fiát, és itt él mai napig aktív életet. Nagy családban, 8 testvérével együtt nevelkedett Tokajban. Ebből az időszakból őrzött emlékei köszönnek vissza novelláiból. Írásai elrepítenek bennünket olvasókat az író gyermekkorába, és a tokaji legendák földjére, majd szinte varázsütésre vissza Mórra. Gábor bácsi saját szavai szerint mindig mozgékony volt, még a mai napig is az. Aktívan vesz részt a város kulturális életében, s mivel mindig is érdekelte az irodalom fel-felbukkan minden olyan rendezvényen, ahol az irodalom is jelen van. Ruganyos lépteivel, vidám mosolyával – hóna alatt írásaival –, és nagy közlési vággyal lép be a társaságba. Légyen az a Móri Könyvtár, a móri művészkör, ami ma már a MIKSZ /Móri Írok, Képzőművészek Szövetsége Egyesület/, Nyugdíjas klub. Rendszeres látogatója szinte minden rendezvénynek. Amolyan ízig-vérig közszereplő. Jó előadókészséggel áldotta meg az Isten, aki történeteivel elvarázsolja az őt hallgató közönségét, bárhol is járjon. Szereti megviccelni az embereket, jóízű anekdotákkal, viccekkel. Írásaiban is fellelhető – ebben a kötetében is –, a jóízű humor. Nagy empátiával szemléli a körülötte élőket, naprakészen követi a világ eseményeit.

Gábor bácsit városszerte nagy tisztelet és szeretet övezi, melynek legfényesebb bizonyítéka, hogy Mór Város Önkormányzata is támogatta e kötet megjelenését, ezzel is elismerve az évtizedek óta végzett irodalmi tevékenységét a város kulturális életében, és írói munkásságát.

Ez a kötet egy szép hosszú élet esszenciális lenyomata. „A költő, író, hozott anyagból és anyaggal dolgozik. Ezen nem az anyag méreteit értem, hanem az ember arcait, tulajdonságait, a világról alkotott elképzeléseit, ideológiáját, történetét és eszméit.” /Bogdán László/ Ez így igaz Gábor bácsira is, hiszen történeteinek valóságtartalmát, annak értelmezését, lelkületét, és létét a világban meghatározza a „hozott anyag”, a család, az otthon, mely útjára bocsájtotta őt. Az indíttatás, a közlési vágy, hogy tovább adja a tarsolyában magával hozott „életet” nagy volt, és még a mai napig is nagy benne.

Végül engedje meg a Tisztelt Olvasó, hogy még egy idézettel zárjam ajánlómat:
„Nem gondolod, hogy a hasonlóságnál sokkal fontosabb a kíváncsiság? Ha nem vagyunk egyformák, akkor meg van az a csodás lehetőség, hogy bevezethetjük a másikat a saját világunkba, beavathatjuk mindabba, amit szeretünk, amiért lelkesedünk.” /R.Bach/ És ez a novellás kötet bizony ezt teszi velünk, amit tisztelettel, főhajtással köszönök meg olvasói nevében Kocsa Gábor írónak.

Tisztelettel és szeretettel ajánlom e kötetet, és kívánom, hogy repüljenek Gábor bácsi meséivel – mert ő egy igazi „mese-apó” –, még akkor is, ha történeteiben bizony sok könny is gyöngyözik. Forgassák sok szeretettel e könyv lapjait, leljék örömüket benne."

Kozma Zsuzsánna

A kötet megrendelhető a szerzőnél.


Ajánlom a kötetet mindenki figyelmébe!

Bakos József
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.