Bakos József: Könyvajánló: Tóthné Földesi Ilona: Angyalok démona


Megjelent Tóthné Földesi Ilona: Angyalok démona c. kötete.
A könyv 105 oldalon verseket és prózát is tartalmaz.

A könyv megrendelhető személyesen a szerzőnél:
ilona370817@freemail.hu

A szerző HM profilja:
http://holnapmagazin.hu/profile.php?lookup=3649#sz_3649


„Angyalok démona.” Elsőre furcsa ellentétnek tűnik a kötet címe, de amikor elkezdjük olvasni, minden világossá válik számunkra. Tóthné Földesi Ilona sorai vihart kavarva lelkünkben sodornak bele minket egy távoli világba, ahol sokan még nem is éltünk. Mai szemmel el sem tudjuk talán képzelni, hogy milyen lehetett abban a korban létezni, a ma megszokott technikai csodák nélkül, „egyszerű” szeretetben élve, természet közelben.
A fájdalommal teli sorok között meg-megcsillannak a boldogság pillanatai, amelyek törékenysége, tisztasága melengetik szívünket és gondolatban mi is oda vágyunk, eltávolodva a mai rohanó, emberi lelkeket roncsoló hétköznapoktól.
A könyv első része a szerző életének rövid története, ahol már világossá válik számunkra, mint olvasó, hogy életünk során saját démonainkkal is meg kell küzdenünk. Akaratlanul is bennünk van a félelem, a szép pillanatokat féltjük, árnyékot vetítve önmagunk sorsára.
A kötet versei látszólag már nem kötődnek a szerző személyéhez, de mégis jelen van a sokszor természeti képekbe csomagolt társadalom-kritikai sorokban.
Életének pillanatai a hasonlatokban, természeti képekben, metafo-rákban kiérződnek, jól felismerhetőek. Szinte belénk ívódnak az érzések, amelyeket a sorok közvetítenek: az anyaság, a szeretet, a féltés, tiszta emberi érzelmei és a félelem sejtelmes árnyai, az elvesztett szerettek fátyolos, mégis szívet melengető emlékei.
Ellentétek, jó és rossz törékeny harmóniája kovácsolja egységgé a verseket, amelyek felnyitják az olvasó szemét és azt az üzenetet közvetítik számunkra, hogy becsüljük meg azokat a pillanatokat életünkben, amikor szerethetünk és keressük meg a lehetőséget rá, hogy adni tudjunk mi is ebből a szeretetből, mert ahogy a költőnő fogalmazza meg versében: „Ajándékba kapott percek” ezek. De ilyen perceket adhatunk mi is, és ettől lesz az életünk igazán teljes és tartalmas…

Bakos József
3649
Oroszlan08 - 2018. február 13. 15:21:23

Köszönöm Heartdrága Etelka!
Szeretettel: Ica

5816
motoz - 2018. február 13. 14:33:46

Kedves Ica!

Szeretettel gratulálok az új kötetedhez, sokszor ölellek: Etelka Rose

3649
Oroszlan08 - 2018. február 10. 22:55:50

Drága Róza!

Köszönöm a gratulációdat! Ha személyesen találkozunk, mondjuk egy találkozón. Viszek neked.Heart
Szeretettel ölellek: Ica

2135
mami - 2018. február 07. 00:20:13

Drága Icum!

"Angyalok Démona".... Figyelemfelkeltő a könyved címe is. Ismerve a munkásságod, tudom, hogy aki a kezébe veszi az kincset fog tartani a szeme elé ami letehetetlen élményt fog nyújtani az olvasónk.
Icum! Az erőm véges, így ha erőm engedi inkább csak olvasgatok.
Ölellek sok szeretettel: Gratulálok könyvedhez!RoseHeartRose

Sok szeretettel: Jártó Róza /mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.