Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Elbert Anita: A kvantumok mozgása


A kvantumok mozgása

– Közlekedési elmélet –

A kvantumok mozgásának meghatározása fontos helyet képvisel a kvantumfizikában. Meg kell állapítanom, hogy a közlekedés irányított, és kódolt mozgás. Közlekedni szabályok szerint lehetséges. Van így irányított, és szabad mozgás. Az irányított mozgás a közlekedés. Míg a szabad mozgás a spontán megnyilvánulásra, és irányra helyezi a hangsúlyt.

A mozgás és a mozdulatlanság különbségének taglalására fogok a következőkben kísérletet tenni. A kvantumok ugyanis léteznek mozgásban, és mozgás nélkül is. A mozdulatlanság negatív idejű mozgás. A mozgás pedig pozitív vetületű. A kvantumok általában a mozgás metódusában vizsgálhatók. Míg a mozdulatlanság leginkább az antikvantumok sajátja.

A mozgás mindig időpontok egymás mellé helyezése. Így ezen pontok pillanatokat hívnak elő. És meghatározásra kerül, hogy voltaképpeni mozgás nincs is. Ami van, az illúzió. A pillanatra alapozva kell vizsgálódásokat folytatni. A kvantumok, ha nincsen mozgás, csak mozgás állóképek egymásutánja, akkor voltaképpeni állapot–változás sincs. Akkor el kellene feledni a kölcsönhatásokat is. Pont ezért kell meghatároznom, hogy létezik a relatív mozgás, és az abszolút mozgás. A relatív mozgás mindig valamihez képest méri a mozgást. Pl.: állóképhez. Az abszolút mozgás holisztikusan, önmagához méri a mozgást. Ez a különbség: a valamihez mérés módszertana.

Így meghatározást nyert a mozgás és a közlekedés elkülönülése. Illetve, hogy létezik–e mozgás, vagy mozdulatlanság. Erre rímelve górcső alá vettem a relatív, és az abszolút mozgás paradoxonját.

Székesfehérvár, 2018. május 9.

Elbert Anita
1502
metilencsillag - 2018. augusztus 29. 13:33:49

Kedves Gabriella!

Köszönöm soraidat. Szeretettel: Anita

1358
Arkady - 2018. június 13. 10:24:48

Kedves Anita! A kvantum nem részecske, hanem energia - vagy részecske - csomag. Így minden kvantumosan létezik, a fény épp úgy, mint az anyagi részecskék. A kvantumfizikában nincs irányított mozgás, ott a káosz az úr. De épp ez a lényege a mibenlétének. A kaotikus mozgás hozza létre az attraktorokat - Júlia-halmaz, hópehely, fakorona, érhálózat, stb. - és kellő számú ismétlődés után a káoszban megjelenik az általunk felismerhető mintázat.
A mozgás mindig viszonylagos, abszolút mozgás nincs. Ha nem mozgok, nincs mihez viszonyítanom, önmagamhoz nem tudom. Ráadásul a térben a nyugalmi állapot is csupán illúzió. Minden mozog minden máshoz képest, hisz a látszólagos nyugalomban is hat rám más testek vonzása.
Tisztelettel: Gabriella

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.