Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Adamecz László: KÖNYVAJÁNLÓ: Adamecz László: Szeretem az embert


Megjelent Adamecz László: Szeretem az embert c. kötete
130 oldal, puha karton borítóval.
Megrendelhető a Líra webáruházában:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/vers-drama/szeretem-az-embert

Borító grafika:
Jakobi Anna Mária festőművész: „A fény útja a gyógyulás” c. festménye

Továbbá a szerzőnél:
Adamecz László profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:
ADAMECZ LÁSZLÓ

RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL:
Szeretem az embert:
https://www.flipsnack.com/ADAMECZlira/szeretem-az-embert.html

Megvásárolható a LÍRA üzleteiben és webáruházában is:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/vers-drama/szeretem-az-embert


"Azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy Adamecz László verseskötetéhez ajánló sorokat írjak.
László régi, jó barátom, volt alkalmam küzdelmeit, örömét, sikerét megfigyelni, hosszú éveken át.
Ő az az ember, akit a sors megtépázott, de talán csak azért, hogy mindenki előtt példaként szolgáljon; miként lehet felállni a bajból, megmaradni, sőt, minőségi életet élni.
A kötetben két nagy téma található. Az egyikben szeretteit öleli magához, kitárulkozva, őszintén. A másikban barátaihoz szól, akik a legtöbb esetben sorstársak, bajtól, betegségtől sújtottan tengődnek. Adamecz Lászlónak az a képessége is, amelyet szintén akkor fedezett fel magában, a mások segítését, fontosságát, amikor balesete és betegsége – fiatalon – magányba taszította, sorsára hagyta. Példáját látva, szervezőképességét felhasználva, ők is megtanulnak élni, másokon segíteni, hogy mindaz visszahasson rájuk.
Lacit zenei képességei is segítették talpra állni, amiben Várvölgyi János, a nagyszerű vak zongorista állt mellé. Ekkor már azt is felismerte, hogy az önsajnálat csak fokozza a betegséget, közösségben dolgozni, mások adottságait – remek ráérző képességgel –, felszínre hozni, milyen nagyszerű lehetőség.
Ezúttal most verseivel találkozhatunk, de prózai írásai is kitűnőek, számos esszét, önvallomást írt, amivel szintén segítő kezét nyújtotta másoknak is. Ez életének legnagyobb felfedezése és célja; segíteni az embereknek, szeretettel, mert annak öröme visszahat arra, akitől származik.
A kötet borítóján Jakobi Anna Mária festőművész alkotása van a középpontban. A fény útja a gyógyulásért, „Isten és az ember szeretete által”. Nagyszerű szimbóluma a szépségnek, tisztaságnak és az erőnek, amit a versek tartalmaznak."

Dr. Gerzanics Magdolna

Adamecz László: Könyvbemutató videofelvételről.


2135
mami - 2019. május 07. 19:12:45

RoseHeartRose

5528
adameczlaszlo - 2019. május 07. 16:11:03

Kedves Mami-Róza!

Úgy megleptél, hogy alig értettem! Postán küldtem neked könyvemet és miért itt jelent meg válaszod? Alig eszméltem Te itt is otthon vagy. Végtelenül örülök megtisztelő kedves levelednek. Bizony itt oldalam ahol a madár se jár, már mesébe illő távolságba került csaknem mindenkitől. Tudva, hogy tapasztalt, értő alkotó vagy te is, mégis szívemből küldtem, nem mentségek érdemlésére ennek szándékával sok szeretettel:Laci

Ma adtam fel könyvem postán
szívem és lelkem egy részét,
hogy szolgálja az életed,
szíved és lelked egészét!

2135
mami - 2019. május 07. 15:03:52

Ülök meghatódva és előttem az asztalon Adamecz László, Szeretem az embert verses-könyve amit a Holnap Magazin gondozásában került kiadásra. Sok szeretettel és köszönettel ajánlom Rózának, írod a dedikálás oldalára...Laci aláírással ami sejteti, hogy itt azért több van mint két ember, két költő egymást megtiszteltetése. Mi Lacival, tiszteljük, szeretjük egymást. Az embert, a költőt, az írót a sorstársat.... mert a szeretethez nem kell a személyes találkozás. Épp ettől az érzéstől olyan kedves városom Tatabánya, Fót, Fonyód, Sarkad, Klárafalva és sorolhatnám...mert ott barát lakik, lelki-testvér, akikkel végérvényesen elválaszthatatlanok lettünk...

Kedves Laci! Kedves Barátom! Sok szeretettel ölellek és kívánok , még sok-sok szép alkotói napot, hogy elküldhess nekünk a további "...Vallomások és bátorító üzeneteket"!

Szeretettel: Jártó Róza Orosházáról, barátsággal, szeretettel!

5528
adameczlaszlo - 2018. október 09. 19:57:16

Kedves Rita!Rose

Örülök, hogy örömöm részese vagy, lehetsz.
Nagy ajándéknak veszem sorait, barátságát.
11.-én találkozunk előszór, vélem nem utoljára.

Szeretettel:Laci

5528
adameczlaszlo - 2018. október 09. 08:50:46

Kedves Rita!

Köszönöm jó kívánságaidat! Úgy érzem, hogy e könyv a szeretet szándékával készült és támogatott. Nagy meglepetésemre Az előszóm után a könyv elé Szilvási Csaba tanár-költő ajánlatát kaptam ismeretlenül.
Adamecz László kötete elé

Az ember élete attól erős, attól dús, hogy más emberéletek vannak beleszőve. Bőrünk, ez a vékonyka hám- és irharéteg szigorúan elhatárolja, hogy meddig tart az egyik egyéniség, és hol kezdődik a másik, de a léleknek nincsenek ilyen határai. Egymás által és egymásban lélegzünk.
A mindennapi hangyaharcban alig van ideje az embernek az apró szépségek és nagyszerűségek meglátására. De most ünnep van, amikor mélyebb visszhangot ver bennem az élet szépsége és vonzása. Számomra attól ünnep ez a mai nap, hogy Adamecz Lászlónak a költő legjobb verseiből válogatott kötetét küldte el nekem Grünwald Feri barátom, kedves ajándékként.
Adamecz László költeményei apró szívdobogás-harangkongások. A hűség versei. Az emberek, a társ, a természet, az élet szeretete szólal meg bennük, gondolat, érzelem, hangulat formájában.
A költő viaskodva álmodja, és álmodva viaskodja az életet. Megkapó őszinteséggel vall saját magáról. Annak írja verseit, aki a kártyáit kiteríti, aki a szívét el nem keríti, s aki csalódottan sem lesz csaló soha.
Amikor politizál, verseiben a régiek szenvedélye ég, a támadás felsége, fölénye, a hajrá rohama, az igazságtól való kivezényeltetettség
Ez a tiszta, pacsirtás lélek, akinek még egy plusz művészi adottsága is van (mint az immár Európa-szerte ismert Hacki Tamás), gyönyörűen fütyül is, ha nem is katedrálist, de egy kis fatornyos kis templomot épít, amelyből a Tebenned bíztunk szavai talán mégis eljutnak a Magasságoshoz.
Egyszerű szavakkal él az ember. Színtelen és anyagtalanul egyszerű szerszám a szó.- írja Móricz Pakots József című tanulmányában.
Az egyszerű szerszámok Adamecz László kötetének darabjaiban nemcsak hangzanak, de világolna is, meg illatuk és testhőmérsékletük is van. A költő a természetet bemutató verseinek olyan édes illata van, mint egy tavaszi, boldog rétnek, egy csobogó, szénakaszálásos mezőnek. Az ember szíve megrebben, ha olyan igaz, tiszta és szép, madárfüttyös hangot hall, mint Adamecz László hangja.

A naiv alkotó az igazi lángész. Ösztönös, nyugodt, biztos. A természet szavára hallgat-mondja Goethe. Adamecz László költészete tiszta költészet. Érzelmesség csöppje csillog benne a jéghegy csúcsain is. Humora aranyhíd, ami átsegíti őt és bennünket is a nyomorúság szakadékai fölött.
A kötetben szereplő versek szerzője a szó goethei értelmében naiv költő, aki a természetet ritmusában és zeneiségében is érzi és érti. Szavainak a képiség nem egyetlen sajátossága. Ha néha kissé monotonul kopognak is a sorai, mindegyiknek megvan a maga mikroritmusa, a szöveg hangszerelését erősítő zenei oldala is.
Költő: élőbb életet élünk általa- írja Adyról Móricz, maga is költővé válva, három spondeusz és két anapesztus, egy csodálatos figura etymologica jeinek lágy hullámain lebegtetve a lelkünket.
Adamecz Lászlónak nincs a Himaláják jégcsúcsain porzó és zörgő tüzes szekere. De a tatabányai naiv& költő gyalog járó szavaival is képes hirdetni, hogy a cselekvő emberi jóakarat, ha sántikálva, botorkálva is, előbbre viszi a világot. Köszönöm neki, hogy kötetével boldog tüzeket gyújtott a lelkemben.
Szeretettel ajánlom a verseit mindenkinek a figyelmébe.

Szilvási Csaba tanár-költő

Szeretettel:Laci

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.