Elbert Anita: Tudat, elme, és ész


Három fogalom van előttem: a tudat, az elme, és az ész. Meg kell állapítanom, hogy mindegyik a tudattalannal áll összeköttetésben. A tudat a Self–projectionhöz tartozik, az elme a Self–imaginationhöz kötődik, míg az ész a Self–realisation tartozéka.

A tudat a legmagasabb rendű tudást képviseli, a kollektív tudattalanból nyeri információját, ami maga: a tudás. Az elme mediális terepet képvisel, a tudás és az információ között áll, a tapasztalatot képviselve. Illetve az ész az információt képviseli.

Az eddigiekben különválasztott tapasztalat és elme egyesülnek, az a posteriori és az a priori minőségek. A tudat maga a transzcendens szférába húzódik. Az elme összeköti az agyat és a spirituális szférát. Az ész pedig az agy fészke. A tudathoz transzcendens erő tartozik, az elméhez a dimenzió–kódolás, míg az észhez pedig az energia rendelhető. Meghatározandó, hogy a tudat a legmagasabb szintű, az elme a középső, és az ész a legalsó fokon helyezkedik el. A tudathoz a szellem, az elméhez a lélek, és az észhez a test rendelhető.

A tudat, az elme, és a test tematizálásra került. A tudattalanhoz kapcsolódik. A tudás, a tapasztalat, és az információt birtokolva.

Székesfehérvár, 2018. augusztus 22.

Elbert Anita
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.