Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Könyvajánló: Suttogó pillanatok


Megjelent Suttogó pillanatok címmel a MIKSZ egyesület kötete
115 oldal, kemény táblás borítóval.

Borító grafika, illusztrációk: Abonyi Ria


„Nem gondolod, hogy a hasonlóságnál sokkalta fontosabb a kíváncsiság? Ha nem vagyunk egyformák, akkor megvan az a csodás lehetőségünk, hogy bevezethetjük a másikat a saját világunkba, hogy beavathatjuk mindabba, amit szeretünk, amiért lelkesedünk.”

/Richard Bach/

"Legalább egy rövid időre állítsuk meg az időt!
Halljuk meg újból a szívünk szavát! A suttogó pillanatok csodáját.
Rohanás, kapkodás, telefonok, e-mailek és más csörgő, zörgő jelzések töltik ki mindennapjainkat. Hajszolunk valamit, amit gyakran nem is tudunk megmagyarázni.

De valahol legbelül teljesen másra vágyunk. Talán egy kicsit a végtelenre…

Mikor éreztük utoljára a szellő lágy simogatását, a virágok illatát? Emlékszünk-e még a szívből jövő kacajra, az első csók ízére, az első kézfogásra? Odafigyelünk-e a pillangók röptére, gyermekek mosolyára, kutyánk tekintetére?
Ha újra megtanuljuk észrevenni a csodát, eltűnnek az óramutatók, megszűnik forogni a mókuskerék, még ha csak egy kis időre is, csönd, békesség, nyugalom költözik szívünkbe.

Épp ez az az érzés, amit a művész is átél, mikor megörökíti a pillanatot.
Megalkotja: festi, rajzolja, faragja, leírja, megszövi, ragasztja, formálja… így teszi el emlékbe, osztja meg, idézi, őrzi, építgeti, szépítgeti.
Az alkotások megszólítanak, kacagnak, mesélnek, dúdolnak. Erejük van, de szelíd erő ez, mert nem az ész által ösztönzöttek, hanem a szív vezérelte a művész kezét.
Igen, emeljük föl szíveinket, tekintetünket az égre. Ahol milliónyi madár repül, és végtelen szabadságuk megtanít arra, hogy a mi lényünk is szabadon szárnyalhat életünk horizontján. Halljuk meg szárnysuhogásukat, éneküket, hívó szavukat!

Üljünk le egy pillanatra, kezünkben e könyvvel, melyben a MIKSZ (Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége) egyesület tagjai mutatják meg értékeiket.
Csodás társasjátékra hívjuk a kedves Olvasót: mi megalkottuk, Ön megélheti a pillanatok varázsát – ha elolvassa, megnézi, megéli. Visszatükröződik benne a világ.
Itt és most csak rajtunk múlik, hányszor sikerül megállítani az időt.
Találjuk meg a nekünk szóló imát.
Különleges élmény mások szemével látni: mesék ölelése, SUTTOGÓ PILLANATOK titokzatossága ez.
Fogadják szeretettel, értsék, éljék meg a benne rejlő csodát."

Abonyi Ria
a MIKSZ elnöke

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.