Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Könyvajánló: Suttogó pillanatok


Megjelent Suttogó pillanatok címmel a MIKSZ egyesület kötete
115 oldal, kemény táblás borítóval.

Borító grafika, illusztrációk: Abonyi Ria


„Nem gondolod, hogy a hasonlóságnál sokkalta fontosabb a kíváncsiság? Ha nem vagyunk egyformák, akkor megvan az a csodás lehetőségünk, hogy bevezethetjük a másikat a saját világunkba, hogy beavathatjuk mindabba, amit szeretünk, amiért lelkesedünk.”

/Richard Bach/

"Legalább egy rövid időre állítsuk meg az időt!
Halljuk meg újból a szívünk szavát! A suttogó pillanatok csodáját.
Rohanás, kapkodás, telefonok, e-mailek és más csörgő, zörgő jelzések töltik ki mindennapjainkat. Hajszolunk valamit, amit gyakran nem is tudunk megmagyarázni.

De valahol legbelül teljesen másra vágyunk. Talán egy kicsit a végtelenre…

Mikor éreztük utoljára a szellő lágy simogatását, a virágok illatát? Emlékszünk-e még a szívből jövő kacajra, az első csók ízére, az első kézfogásra? Odafigyelünk-e a pillangók röptére, gyermekek mosolyára, kutyánk tekintetére?
Ha újra megtanuljuk észrevenni a csodát, eltűnnek az óramutatók, megszűnik forogni a mókuskerék, még ha csak egy kis időre is, csönd, békesség, nyugalom költözik szívünkbe.

Épp ez az az érzés, amit a művész is átél, mikor megörökíti a pillanatot.
Megalkotja: festi, rajzolja, faragja, leírja, megszövi, ragasztja, formálja… így teszi el emlékbe, osztja meg, idézi, őrzi, építgeti, szépítgeti.
Az alkotások megszólítanak, kacagnak, mesélnek, dúdolnak. Erejük van, de szelíd erő ez, mert nem az ész által ösztönzöttek, hanem a szív vezérelte a művész kezét.
Igen, emeljük föl szíveinket, tekintetünket az égre. Ahol milliónyi madár repül, és végtelen szabadságuk megtanít arra, hogy a mi lényünk is szabadon szárnyalhat életünk horizontján. Halljuk meg szárnysuhogásukat, éneküket, hívó szavukat!

Üljünk le egy pillanatra, kezünkben e könyvvel, melyben a MIKSZ (Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége) egyesület tagjai mutatják meg értékeiket.
Csodás társasjátékra hívjuk a kedves Olvasót: mi megalkottuk, Ön megélheti a pillanatok varázsát – ha elolvassa, megnézi, megéli. Visszatükröződik benne a világ.
Itt és most csak rajtunk múlik, hányszor sikerül megállítani az időt.
Találjuk meg a nekünk szóló imát.
Különleges élmény mások szemével látni: mesék ölelése, SUTTOGÓ PILLANATOK titokzatossága ez.
Fogadják szeretettel, értsék, éljék meg a benne rejlő csodát."

Abonyi Ria
a MIKSZ elnöke

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.