Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Könyvajánló: Tóthné Földesi Ilona: Szikrák és szilánkok


MEGJELENT: Tóthné Földesi Ilona: Szikrák és szilánkok c. kötete!
100 oldal, puha borítóval.


Borító, grafika: Kertész Sándor festőművész alkotásai

MEGRENDELHETŐ A SZERZŐNÉL

Tóthné Földesi Ilona profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:
TÓTHNÉ FÖLDESI ILONA

"Karcolnak a szavak, az olvasó néma csendben figyel, lélegzetét visszafojtva. Szorosan simulnak egymáshoz a sorok a kötet verseiben, széttépve a megszokottság határait. Mesélnek életekről, halálról, szerelemről, múltról, jövőről, reményről és csalódásról, feszegetve azokat a határokat, amelyeket sokan nem mernek, vagy nem akarnak bevállalni, inkább elegánsan megkerülve szépítenek. Ilona szavai őszintén, húsba vágó költői képek tükrében mutatják meg számunkra az élet nagyszerűségét, bonyolultan egyszerű világát, amelyet sokszor szándékosan kuszálják össze azok, akik körülöttünk, velünk élnek… vagy éppen mi magunk, ha megfeledkezünk arról, hogy milyen igazán megélni és nem csak túlélni az életünket…
A kötetben beszédes a csend és hangtalan a kiáltás… ellentétek és mégis olyan összhang uralkodik az oldalakon, amely ritkaság a mai kortárs költészet palettáján. Finom lélekpillanatokat élünk át olvasás közben, átérezve a szerző apró örömpillanatait, félelmeit, vágyait, a féltést, a boldogságkeresés pillanatait, mindazt, ami ebben a felfordult és néha furcsa, embert próbáló torz világban már szokatlannak tűnik. Együtt gondolhatjuk végig, mennyire törékeny a sok apró pillanatból felépített világunk és nem mindegy, hogy mire emlékezhetünk vissza, amikor évtizedek súlyát cipelve, ráncok szabdalta arccal nézünk bele a tükörbe. A könyv üzenetét talán az egyik vers sorai foglalják össze igazán: Őrizzük meg mindazt, ami fontos, és ne felejtsük el, hogy bármi történik is az éveink során, minden legyőzhető, kitartással, szeretettel, türelemmel, pozitív emberi értékekkel. Van azonban, ami mindenki számára, igazi ellenfél, az idő:"
„Míg épül percekből az óra/ emléke a múló hónapoknak,/alig vesszük észre, hova lett/csillogó szemünkből a fény,/hajunk miért lett oly fehér.”

Bakos József
3649
Oroszlan08 - 2019. április 07. 08:33:15

Soraid nagyon jól esnek kedves Kankalin.
Szeretettel
Ica

3649
Oroszlan08 - 2019. április 07. 08:31:25

Köszönöm kedves Kati.
Szeretettel
Ica

6208
Kankalin - 2019. április 07. 08:07:21

Szia Ica! Smile

Örömmel olvastam, hogy újabb köteted született.
Gratulálok, és további töretlen alkotókedvet kívánok neked, mesés képeket és gondolatokat. Smile Rose Heart

Szeretettel: Kankalin

5940
silberin - 2019. április 05. 21:57:29

Kedves Ica!

Itt is gratulálok megjelent könyvedhez!Heart

Szeretettel: Kati

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.