Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Úton a prózaírás labirintusában


Június első hétvégéje különleges volt a Holnap Magazin történetében. Elkezdődött író kurzus sorozatunk, ahol előadók és résztvevők együtt indulhattak el egy különleges utazásra a prózaírás világába. Az Óbudai Rendezvényközpont Rubin termében gyülekeztünk.Íróként mindenkiben felmerül az a kérdés, vajon jól írunk-e? Megteszünk-e mindent azért, hogy az olvasók figyelmét lekössük? Hogyan tudnánk még jobban írni, kiadni magunkból mindazt, amit közölni szeretnénk a világgal?Szombaton reggel fürkésző tekintetek, kutató pillantások pásztáztak minket az előadói asztalnál. Az első nyolc fős csoport megérkezett és tele kérdésekkel elfoglalta helyét az asztaloknál.
Közvetlen és vidám hangulatban teltek az órák és interaktív beszélgetés keretében kerestük a válaszokat a felmerülő kérdésekre.Hajdú-Antal Zsuzsanna – Magyar szakos tanár, nyelvi lektor előadása kezdte a sort, ahol egy kötetlen óra keretében szembesülhettünk a Magyar nyelv szépségeivel és buktatóival, a prózaírás sajátosságaival.Ezután én mondtam el a cselekményvezetés részleteiről tapasztalataimat. Arról hogyan köthetjük le az olvasó figyelmét már a történet elején és milyen módszerekkel tarthatjuk fent végig.Az első napot Szigeti Kovács Viktor – író előadása zárta, aki arra ösztönözte a hallgatókat, hogy bátran írják le gondolataikat és ne ijedjenek meg saját véleményüktől.Másnap ismét nyelvi lektorunk kezdte a sort, a kisregény, regény sajátosságainak bemutatásával.Ezt követően Tóth A. Tamás írótársunk következett a karakterábrázolásról szóló előadással, majd egy kreatív írásgyakorlat során minden résztvevő a helyszínen egy-egy történetet írt.A második nap végén pedig Holl Nándor színművész előadásában hallhatta mindenki egy-egy saját novelláját és ezután ő is megosztotta a hallgatósággal tapasztalatait, tanácsait.

A Holnap Magazin első író kurzusán megvalósult az, amit szervezőként és magánemberként, íróként szerettem volna átadni mindenkinek. Őszinte szavakat, valós gyakorlati tanácsokat, közvetlen beszélgetéseket és igazi irodalmi élményt! Előadó társaimmal kétszer hat óra keretében egy nagyon nyitott csapattal dolgozhattunk együtt. Új tudásanyaggal felvértezve, hasznos tapasztalatokkal gazdagodva haladhatunk tovább az írás rögös útján, a siker felé!
Köszönettel tartozom előadó társaimnak és a részt vevőknek is ezért a különleges hétvégéért!

Várunk mindenkit további kurzusainkon. A következő június 7.-én pénteken indul!
Írj, tanulj, olvass, hogy teljesebb ember legyél!
Gazdagodj új élményekkel, mosolyogj és legyél nyitott a világ felé!
A siker kulcsa a te kezedben van!


Pillanatképek a két napról:Bakos József
2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. augusztus 20. 01:29:57

Kedves Hajnalka, Zsófia, Vikka, Margó!

Köszönjük, hogy részt vettetek író kurzusonkon.
A továbbiakban is folytatjuk munkánkat, segítve a szerzőket a sikeresebb publikáláshoz. Jó volt személyesen is megismerni titeket.

Szeretettel:
József

5162
feketenedr - 2019. június 17. 21:14:00

Szeretettel gondolok vissza az együtt eltöltött két napra. Színvonalas előadásokat hallottunk. A kérdéseinkre is mindig megkaptuk a kellő válaszokat. Gratulálok a szervezőknek, az előadóknak és írótársaimnak. Nagyon érdemes részt venni ilyen kurzuson, mert az írás során jelentkező bizonytalankodásainkat lehet oldani és tisztázni a hozzáértő szakemberek által. Köszönettel és tisztelettel. RoseHeartRose
Margó.

6444
Vikka - 2019. június 13. 11:36:29

Két nap alatt sokat tanultunk az előadóktól és egymástól. A kezdőket segítő irodalom nem túl bőséges. Az előadások gyakorlatiassága, interaktív volta igazi segítség, iránymutatás. Köszönjük a lehetőséget.

2952
bruxinelli - 2019. június 06. 08:05:56

Kedves Józsi !
Szeretettel gratulálok az írókurzus első végzős csoportnak. A csoport által írt novellákat szívesen olvasnám a HM -közösben. Azért mert van rá lehetőség , ott bármikor visszanézhető, és maradandó, nem kell utána búvárkodni, ha elszeretnénk olvasni, Zsófia.

6056
SzHajnalka - 2019. június 06. 08:03:31

Ezt nagyon jó így felidézni. Köszönjük! SmileRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.