Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: MŰVÉSZBEJÁRÓ és a MÓRI BORNAPOK 2019


Ha október első hétvégéjét említjük Móron – akkor az a Móri bornapok lázas készülődéséről szól a szervezőknek, és remélhetőleg felejthetetlen élményekről a látogatóknak, fellépőknek, szereplőknek.
Szervezésünkben idén 12. alkalommal tartottuk meg a már hagyományos rendhagyó irodalmi órát a Táncsics Mihály gimnáziumban, ahol Bakos-Kapási Zsófia mutatkozott be AJÁNDÉK című verses műsorával.
Minden évben nagyszámú hallgatóság fogadja műsorunkat, melynek nagy sikere van a tanulók, tanárok és a kedves vendégek körében. Igyekszünk ilyenkor bevonni a tanulókat is…és ezek az irodalomórák általában zenés fűszerezést is kapnak.

Immár 8. alkalommal, idén pénteken és szombaton újra nyílt a "MŰVÉSZBEJÁRÓ", a MIKSZ egyesület nyitott művészeti udvara.
Hivatalos megnyitónkon 14:30-kor Fenyves Péter polgármester úr tisztelt meg bennünket megnyitó beszédével.

Az előző évi hagyományokhoz hasonlóan, kiállítással, irodalommal, zenével, kézműves bemutatókkal vártuk a látogatókat. Most is sikerült pár humoros dolgot becsempészni a látnivalók közé.

Az udvarban felállított sátrakban kerültek bemutatásra a festmények, grafikák, fafaragások, hímzések…egy-egy népviselet és más alkotások.

Az idelátogató vendégeket megpróbáltuk bevonni az egyes tevékenységekbe.
A zenei előadások, éneklési lehetőség további élményt jelentettek.

Az előző évekhez hasonlóan a régmúlt emlékeit, tárgyait most is megcsodálhatták az idelátogatók a „Retro-sarok”-ban.

Nem feledkeztünk meg a gyerekekről sem…
Bornap alkalmából pályázatot írtunk ki : rajzversenyen mérhetik össze tudásunkat a móri iskolák alsó tagozatos diákjai, melynek témája több nagyon kedves gyerekvers. A legjobb - nyertes alkotások bekerülnek majd abba a gyerekverses-könyvbe, melyet karácsony előtt szeretnénk megjelentetni.
Krétarajzok is készültek – táblára….és ingyenesen elvihető plüss-állatkákkal is kedveskedtünk a legkisebbeknek.
Szeretettel vártuk a gyermekeket egy-egy verssel vagy dallal is udvarunkban.

S hogy miért is álmodtuk meg 8 évvel ezelőtt a Művészbejárót?...
Mert szeretnénk megmutatni, hogy igényes művészeti színfoltja tudunk lenni a bornapoknak, hogy itt igenis van egy hely, van egy kis csapat, aki képes rá, hogy színvonalas szellemiségét és összetartozását mutassa be az érdemleges időtöltésnek! Reméljük, kellemes perceket, örömteli pillanatokat, becses emlékeket tudtunk szerezni minden érdeklődőnek.

Ezúttal is szeretnénk megköszönni Mór Város Önkormányzatának támogatását, tagjaink pozitív hozzáállását, az újbóli összefogást, … a látogatóknak és az érdeklődőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

Külön köszönetemet szeretném kifejezni a Művészbejáró felépítésében és lebontásában segítő tagoknak és támogatóknak, ismét igazi csapatmunka volt!
Hálás vagyok, hogy jó emberek vesznek körül… Köszönöm.

A további építő élmények reményében jó alkotókedvet, sikeres szép napokat kívánok mindenkinek!

Abonyi Ria

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.