Fülöp Ági: Könyvajánló: Fülöp Ági: Erdélyben járt a nyár


HAMAROSAN MEGJELENIK: Fülöp Ági: Erdélyben járt a nyár című verses kötete!
A5/-ös méretű 218 oldalon, puha borítóval, 11 oldal fényképpel.


MEGRENDELHETŐ A SZERZŐNÉL

FÜLÖP ÁGI profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:
FÜLÖP ÁGI

HITVALLÁSOM

Ebben a mai rohanó, anyagias, túlhajszolt világunkban az egymásra figyelés, az önmagunkba nézés, az érzelmi feltöltődés igénye nagyon sok ember lelki világában, mint megannyi szétszóródott gyöngyszem veszíti el igazi, valódi értékét. Ezek nélkül üres maradna napjaink ösvény tarsolya, értelmetlenné válna a múló idő körforgása. A szeretet és öröm hálóján pótcselekvések, valótlan helyzetképek foltjaiból szövődne életfeladataink hófehérre mosott lepelköpenye. Bármennyire is eláraszt bennünket a modern kor vívmányainak forgataga, de, valahol, mélyen ott szunnyad bennünk, emberi mivoltunkból adódóan, születésünk pillanatától kezdve egy szép és nemes igény génjeinkbe kódolva. Az, hogy felüdülést, boldogságot nyerjünk egy megható, szívhez szóló költemény, egy lélegzetelállító próza, romantikus történet, izgalmas regény elolvasása által. Ilyenkor, szinte átéljük az érzelmeket, - beleképzeljük magunkat a szereplők élethelyzetébe, a környezetbe, az események színpompás világába. Hiszem és vallom, hogy, mi, - akik írással foglalkozunk, csakis azt tudjuk adni önmagunkból, akik és amilyenek vagyunk. Kiírjuk a bánatot, a csalódást, örömöt és a boldogságot.
Olvasóink előtt nyitott könyv életünk. Minden élményt, legyen az pozitív vagy negatív, kiárasztunk magunkból a világmindenség éteri rezgéshullámain át, - ezzel együtt elképzelt vagy valós világunkkal is teljesen kitárulkozunk. Megörvendeztetve az erre fogékony embertársaink szívét.
Aki igazi író, költő, többnyire egy folyamatos, megújuló vallomás élményvilág szerény, csendes áldozata. Olykor átvált egy tomboló, vad, sötét viharfelhővé, átalakul érzésvilága az élet, olykor zord, kíméletlen évszak szekerén. Balassi Bálint szerelmes és istenes versei felkeltették az érdeklődésemet. Hányatott, küzdelmekkel teli élete sem tántorította el őt a költészettől, az irodalom szeretetétől.
A „Búcsúja hazájától” című költeménye egy őszinte vallomás, igazi, utolsó, a visszatérés reménye nélküli végső elköszönés. Búcsú szeretett hazájától, Magyarországtól, annak csodás tájaitól, a barátaitól, - a verseitől és egyben mindenkitől.
Útmutatásként szolgált számomra költészetem tekintetében Sajó Sándor, Reményik Sándor, Dzsida Jenő, Wass Albert, Ady Endre, Márai Sándor és Kányádi Sándor.
Azt is tudom és vallom, hogy bármerre is vinne a sors irányíthatatlan szekere, számomra, - életem végéig drága Szülőföldem, a csodálatos Erdély, ezen belül Székelyföld, szívem csücske marad örökre! Ott vetettem papírra diákkorom első verseit, képzeletbeli fogalmazásait,- magyar szakos tanárom,- valamint osztálytársaim nagy örömére. Boldogság, öröm, megelégedettség érzése töltötte el szívemet! Amit elfeledni soha nem tudnék! Ez végig kísér a megtaposott életúton. A páratlan magyar nyelvünk szépsége, egy igazgyöngy értékéhez hasonlítható szókincse, bősége, gazdagsága. Amit szívügyünk, kötelességünk megőrizni, továbbadni az utókornak. Művészi hitvallásom fő mozgatórugója még az is, hogy, ebben az oly kevés szeretetet nyújtani tudó, inkább önzés és érdek uralta világunkban, a rengeteg megtört szívű, fájdalmat átélt, csalódott, kiábrándult, reményt vesztett lelkű embertársaimnak, írásaim által, ha némi felüdülést, örömet, feledést, vigaszt és lelki békét tudok nyújtani, arcukra mosolyt varázsolni, - akkor elmondhatom: ÉRDEMES VOLT!

Fülöp Ági
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.