Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Müller Márta: KÖNYVAJÁNLÓ: Müller Márta: A mesekastély


MEGJELENT: Müller Márta: A mesekastély c. sci-fi novellás kötete
170 oldalon, puha borítóval.


MEGRENDELHETŐ WEBÁRUHÁZUNKBAN:

http://webaruhaz.holnapmagazin.hu/

és HAMAROSAN a Líra könyvesboltokban is!

Az emberiséget régóta foglalkoztatja az a gondolat, hogy egyedül vagyunk-e a végtelen világegyetemben? Számtalan könyv, film foglalkozott már az elképzelhető változatokkal. A mesekastély című sci-fi kötet azonban egy kicsit más szemszögből mutatja be a lehetőségeket. A novellák főszereplői nem csak emberek, hanem különböző fejlettségű, társadalmi berendezkedéssel élő „idegenek”, vagy éppen olyan figurák, akikkel gyerekkorunkban mesekönyvek lapjain találkozhattunk. Legalábbis a mi értékrendünk szerint ide helyezzük őket.
De mi van akkor, ha ezek a felnőtt fejjel csak kitaláltnak hitt lények valóságosak, csak a ránk erőltetett „gyerekes” gondolkodást levetkőzve megfeledkeztünk arról, hogy a világ sokkal összetettebb annál, amit el tudunk képzelni. Ezek a furcsa, néha talán megdöbbentő, vagy éppen ijesztő, elgondolkodtató külsővel létező alakok pedig részei a mindennapjainknak, ráadásul mégsem különböznek annyira tőlünk! Hasonlóan gondolkodnak. éreznek sok mindenről és mégis másképp, tisztábban és emberibben, mint mi?!
Az írónő olyan finom lélekábrázolással és részletességgel mutatja be ezeket a világokat és szembesít minket saját emberi normáink, tetteink hibáival, buktatóival, mintha ő is kívülről figyelne minket. De vajon lehet-e segíteni az emberi civilizáción? Tudunk-e tanulni saját hibáinkból? Sőt, egyáltalán el tudjuk-e fogadni azt a segítséget, amit kaphatunk?
A történeteket olvasva ennél sokkal több kérdés kirajzolódik bennünk és talán kicsit nyitottabb szemmel járjuk tovább életünk útvesztőit, keresve a valóságos kapcsolatot az idegenekkel, akik lehet, hogy nincsenek is olyan messze tőlünk, mint azt mi gondoljuk…

Bakos József
3920
lilapetunia - 2019. december 31. 23:30:31

Kedves Rita!
Nagyon szépen köszönöm, és kívánok én is Neked békés, boldog új évet!
Szeretettel
Márta

6542
ritatothne - 2019. december 31. 18:51:26

Kedves Márti!

Gratulálok a könyvedhez. Boldog, egészségben és sikerekben gazdag új évet kívánok!

Szeretettel: RitaRose

3920
lilapetunia - 2019. december 18. 11:54:33

Kedves József és a Holnap munkatársai!
Szeretném ezúton is megköszönni a könyvről való gondoskodást mindannyiotoknak.

Kedves Olvasók!
Szeretném ezt a könyvet ajánlani különösen azoknak, akiknek tetszett a közös scifi kötetben, az Utazókban megjelent novellám. Úgy érzem, ebben is találnak még kedvükre valót.
A könyv a Líránál lesz kapható, de néhány példányt a Holnap is postázni tud.
Minden Olvasó véleménynyilvánításának örülök majd, akár itt, akár emailben.
Szeretettel:
Márta

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.