Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Elbert Anita: Átlátszó felületek


Az embert jobban érdeklik az átlátszó felületek, mint a színesek, ugyanis az átlátszókba belelátnak, a színeseknél pedig titok marad a benne lévő érték. Az emberek az átlátszó felületnél megsemmisítik a felületet, ugyanis felfüggesztődik annak létjogosultsága. Hasonlóképpen, mint a szemüveg, viselője egy idő után átlát a lencsén, és az teljesen megszűnik számára létezni. Az átlátszó felület nyitottá teszi a testet, a pixel–részecske helyett a hiány–részecskét használva. Az átlátszóság a szín hiánya, és a forma primátusa lesz. Minden, ami átlátszó, kívülről, és belülről is meg lesz világítva. Az átlátszó felületek a mélységig hatolnak.

Pixel részecske helyett a hiány-részecskét használja
átlátszóság=szín hiánya


Egy színes felület önmagát nyilvánítja ki. Az átlátszóság mindig a formára utal. A felület a felszíni látásmódot erősíti. Minden, ami színes, felülettel is rendelkezik, ami átlátszó, az pedig csak formából áll. Az átlátszó felület a fénnyel dolgozik, a színes pedig a pixelekkel. Az átlátszó felület tekintetében, az átlátszó a felszíntől a mélységig hatol, kalibere egészen más, mint a színes felületeknek.


Színes felületek

Átlátszóság=formára utal
Színes felület=önmagát nyilvánítja ki, felülettel rendelkezik


Az átlátszó felületek alapegysége: az idő. Míg a színes felületé pedig a tér. Az átlátszó bármivé képes átalakulni, attól függően, mely testhez tartozik. A tükörfelület más, mint az átlátszó felület. A tükörbe, aki néz, magát duplikálja, maga a valóság és a leképezése ekvivalensek egymással. Egyfajta ismétlés figyelhető meg. A tükörfelületről visszaverődik a fény, míg az átlátszó felületek elnyelik a fényt. Az átlátszó felület nem ismétli meg magát, hanem a testet, a kitöltő felületet láttatja. A tükör így visszaverődéssel ismétel, míg az átlátszó pedig elnyeléssel rekonstruálja a környezeti teret, az idő vezérlésében. A tükörnél a valóság és az ismétlés ugyanaz, az átlátszónál pedig a környezet kerül láttatásra.


Tükör

Valóság és ismétlés ugyanaz, realitás és leképzése ekvivalensek

Az átlátszóság a szín hiánya, és a forma primátusa lesz. Minden, ami átlátszó, kívülről, és belülről is meg lesz világítva. Az átlátszó felületek a mélységig hatolnak. Minden, ami színes, felülettel is rendelkezik, ami átlátszó, az pedig csak formából áll. Az átlátszó felület nem ismétli meg magát, hanem a testet, a kitöltő felületet láttatja. A tükör így visszaverődéssel ismétel, míg az átlátszó pedig elnyeléssel rekonstruálja a környezeti teret, az idő vezérlésében. A tükörnél a valóság és az ismétlés ugyanaz, az átlátszónál pedig a környezet kerül láttatásra.

Székesfehérvár, 2019. november 30.

Elbert Anita
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.