Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Filó Margit: Jobb, mert nős?


Azt hiszem kezdem megérteni, miért a nős férfiakra vannak ráállva a párt kereső nők. Vagy inkább értem, hogy miért kapósak a nős férfiak.
Úgy tapasztalom, hogy jó kondiban tartja a férfit, ha tartósan van mellette valaki, de leginkább egy feleség. Ekkor tudja a férfi, hogyan kell viselkednie és muszáj megemberelnie magát helyzetekben, ha tetszik neki, ha nem. Hozzá van szokva, hogy nem rángathatja a vállát, ha ráolvasnak valamit a fejére, amit elbaltázott, amikor a baki kijavításán kellene dolgoznia. Képes arra, hogy engedjen önfejű elképzeléseiből, mert tudja, hogy ha a nőnek jó, akkor az neki is jó lesz. Nem érzi a kényszert rá, hogy mindenféleképpen megnyerje az aktuális vitát és megérti, hogy sokszor jobb, ha elismer valamit, amiért normál esetben nem járna dicséret, de a helyzet éppen akkor úgy kívánja. Mert tudja, hogy ő ettől csak nőni fog a nő szemében. Ehhez a meglátáshoz szükséges az együttélésből adódó bölcsesség.
S azt is tudja, ilyenkor, hogy nem leigázott bölényként kell elterülnie a nő előtt, mert a nő nem is tud mit kezdeni egy olyan pasival, aki feldobott lábakkal megadja magát. Nyilván mindettől képes a férfi bölcsen kezelni a kapcsolatát s nem hanyatt homlok rohan az ellenkező irányba, amikor nehézség vagy ellentét adódik közöttük. Érthető, hogy egy nőnek sokkal jobban imponál egy edzett ember, mint egy negyven, ötven éves fejlődésben megrekedt csecsemőnek látszó vadkan. Hiába a sok mély és intenzív tudás, amit akár hét határon túl szedett magára az ember, ha egyszer a cirógató ego nem képes gazdáján túl látni.
Vannak, akik elhiszik magukról, hogy úgy vannak jól, ahogy jelen állapotukban leledznek. Ha olyan nővel akadnak össze, aki még így is szívesen törődik vele és szeretettől vezérelve próbál rámutatni, hogy azzal, ahogy reagál, amit csinál vagy ahogy beszél, azzal éket ver kettőjük közé, azt meg megerősített támadásnak veszik és addig fröcskölik magukból a saját gyengeségeiket a nőre, amig az a szerencsétlen, nagyokat pislogva inkább messzire szalad.
Így a férfi ismét egyedül marad és ugyan oda jut, mint mielőtt a nő megérkezett volna. Azaz nem tud se fejlődni se alakulni, tehát marad tovább a megrekedt, bezárt világában.
De hát valahogy mégis szokott sikerülni egy hosszas egyedüllét után, mégis csak megállni a sarat, örömmel és dalolva tenni szinte tökéletesen a megfelelő lépéseket a férfinak. Mi történik ekkor? Úgy tűnik csak a nagybetűs szerelem tudja őket megváltoztatni. Mert mihelyt felüti fejét ez az ártatlan kis érzés, ott legbelül a jól rejtegetett szívükben, s persze ha be is merik vallani maguknak, onnantól kezdve érdekes módon nem kell a nőnek fejfájást színlelnie este, lefekvés után, hiszen kinek van kedve egy őstulokkal ágyba bújni, és valahogy ekkor lesz a férfiból maga a tökély mintaképe. Ilyenkor mindenki megnyugodhat, nincs minden veszve, mert a körforgás örök s a házasból bármikor lehet megrekedt egyedülálló s az egyedülállóból tökéletes házastárs!

Maradok tisztelettel:

Filó Margó
5396
Kitti - 2020. január 22. 12:58:00

A világért sem bántanám meg a cikk íróját, de véleményem teljesen eltér az övétől. Bár, lehetséges, hogy eleve elutasítom azt a tényt, ami a nős férfiak megszerzését illeti, hiszen roppant erkölcstelennek tartom. Beférkőzni két ember meglévő kapcsolatába, főleg házasságába nem jogosíthatja fel a szingli hölgyet, hogy az illető férfi tud viselkedni, esetleg sármos is. Nem beszélve arról, hogy a házas férfiak külsejéről mindig a feleség gondoskodik, ő mos, vasal, esetleg még választ is holmit a férfi számára. Természetesen nem azért, hogy pávaként kellesse magát az úr egy-egy könnyűvérű kaland érdekében.
Egyébként meggyőződésem, hogy a férfiak bizonyos koron túl eleresztik magukat, ápolatlanok és pocakot eresztenek. Hiúságukat legyezgetheti ha lát hajlandóságot vagy vonzalmat, és fel sem merül benne, hogy nem az IQ-ja, nem a külseje, hanem vagy a társadalmi helyzete, vagy a jövedelme annyira vonzó, hogy elcsábítja asszonyától valaki frissebb hölgyemény.
Rémesnek érzem, hogy mi nők sem vagyunk egymáshoz szolidárisak, és egyesek szemrebbenés nélkül vadásszák a nős férfiakat, akik már kényelmesek, örülnek, ha tetszenek és minden kihívást személyes sikernek könyvelnek el.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.