Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Filó Margit: Hittel teli?


Milyen jó, hogy oly sokan vagyunk emberek, akik különböző meglátásokkal és lelkülettel bolyongunk egymás között itt az életben. Igaz sokan mondják és hirdetik, hogy a szeretet mindenekelőtt, de az a tapasztalatom, ez csak a kiváltságosok erénye a mai világban. Talán sokszor nézőpont kérdése, hogy ki, mit vél jónak?, de azért úgy gondolom, amikor irgalmas és adakozó lelkülettel állok valami elé, az, azért csak a szeretet valamilyen megnyilvánulása a másik ember felé.
Pontosan ezért érthetetlen az a reagálás, amikor a békesség jelei tapasztalhatók meg a kezdeményező felől s, ennek ellenére mégis támadás a válsz a túloldalról. Itt vajon miféle sértettség áll a háttérben s ha mégsem ez a magyarázat, akkor miért olyan kemény a szív, hogy nem jut el hozzá a kegyelem sugara? Mindenki követ el hibákat és nem vagyunk bűntelenek sem, mégis mindannyian megkaptuk fentről a lelki tisztaság csodáját, aminek tükörként kellene funkcionálnia érző szívünk felett. Ennél már csak az szomorúbb állapot, amikor valaki akkor irgalmatlan társaihoz, amikor pont neki kellene példát mutatnia a helyes magatartásról. Hitelessége és felelőssége annak irányába, amit életében képvisel, szánalom és rágalom. Ezt pedig még tetőzi azzal, hogy kétféle énjét manipulációval egybefonva használja. Igazából ezzel még nem is lenne akkora baj, csak lélekbe maró fájdalom amikor a körülötte élő ártatlan kis lelkek felett csapdosnak ezek a rettenetes nyelvek. Meghasadt személyiségnek vélem azt, aki ebben látja erejét és hatalmát kiteljesedni s még önmaga is elhiszi magáról, hogy vele nincsen semmi baj, csakis a körülötte élők a hibásak! Életek nyomorodnak meg ilyen ember szárnyai alatt és amikor a még életképes másik fél megpróbálja menteni, ami még menthetőt, akkor a zaklatott lelkületű fél, intenzívebb támadásba kezd. Elkezdi a hit köntösét maga köré kanyarintani, hogy jól láthassa mindenki, neki nyomós oka van minden aljasságot megtenni. Számára külön biblia íródott, amit csak az tud olvasni, aki az ö sorai között képes ellavírozni.
Kegyetlen tud lenni a világ, nem kell, hogy valakinek nagy hatalma legyen, az emberek már befolyás nélkül is képesek rá, hogy tönkre tegyenek szíveket, lelkeket. Hiába olvashatjuk a bibliában, hogy hit, remény, szeretet és ezek közül is a legerősebb a szeretett, ez a világ már nem tudja valójában mit jelent az irgalmas szeretet!
Aki pedig mégis birtokában van ennek az igaz erénynek, arra pedig, kívülállóként tekintenek és megpecsételve kirekesztik a sodródó végtelenbe.

Maradok tisztelettel:
Filó Margó
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.