Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Filó Margit: Láthatatlan kommunikáció


Érdekes az a jelenség, hogy ha kapcsolatba lépünk emberekkel, akkor valakivel azonnal egy hullámhosszra tudunk hangolódni, valakivel pedig egyáltalán nem sikerül megértenünk egymást.
Furcsa, hogy ez úgy is működik, amikor nem is halljuk a másikat csak levelezés útján történik az eszmecsere. Régen mikor még a leendő feleségét kereste egy uralkodó, volt, hogy a lefestett feleségjelölt portréja alapján kellett megbarátkoznia a látvánnyal. Vajon akkor is így működhetett a láthatatlan kommunikáció? Talán látott valamit a fürkésző férfiszem a festménybe zárt üzenetből, ami rejtélyes módon csak és kizárólag neki szólt. Ha akkor megértette és hatott rá, máris el lehetett könyvelni a boldog végkifejletet. Nyilván az is megtörtént, hogy nem sikerült meglelni a képen azt, akit a lélek tükrében keresett, de hát mégis el kellett fogadnia a felvázolt helyzetet.
A mai világban az igen ritkán fordul elő, hogy nőt és férfit csak a társalgás tart össze, amely ugyan izgalmas és kellemes számukra, viszont testi érintkezés nincs közöttük. A szavak megtartó erejükkel sokáig tudnak erős köteléket fenntartani, de megtartani a végtelenségig képtelenség. Mozdulatainkban és néma kisugárzásunkban hatalmas erejű üzenetek jönnek-mennek közöttünk, amit vagy tudunk felelősen kezelni s úgy vinni tovább, vagy meghaladja erőnket s ekkor hátat fordítunk egymásnak.
Amikor nincs lehetőség a két fél között a kommunikáción keresztül áramló vonzódás kibontakozására, akkor egy idő után leépül a beteljesülés utáni vágy, de eltűnni sohasem fog. Csitul és csendesedik a test, úgy ahogy a lélek is és megszelídült életté alakul a beletörődés fájdalmával.

Filó Margit
6710
Lacidd23 - 2020. február 21. 16:29:11

Egy húron pendülünk, szoktuk mondani.

Első szerelmemet levelezéssel ismertem meg. Amikor a barátom megmutatta a neki írt levélnek a borítékját, s azon elolvastam a feladó lány nevét, anélkül, hogy ismertem volna a levél tartalmát, máris libabőrös lettem, és éreztem: Ő a nagy Ő! És azóta is Ő! In Love

Később személyesen megismerkedtünk, kialakult köztünk egy szép szerelem, de az élet elsodort egymástól bennünket. Huszonöt évvel később újra találkoztunk egymással az utcán, teljesen váratlanul (mert véletlenek nincsenek), s azóta jó barátok vagyunk. Mert egy húron pendülünk! Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.