Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Gant Elizabet: Mindig van remény


Egy vírus mérete jellemzően 250-400 nanométer. Ez azt jelenti, hogy a kis élősködő egy átlagos magasságú embernél nagyságrendileg tízmilliószor kisebb! A most terjedőben lévő új kórokozó, a COVID-19 vírus, úgy tűnik, megbénítja az emberek életét. Sakkban tart minket. Legtöbben úgy érezzük magunkat biztonságban, ha az ablakunkon át szemléljük világunkat. Szó szerint árnyékvilágban kell élnünk.

Egy-egy énekesmadár halk füttyszava hallatszik még, a szél lágyan lengeti a rügyező faágakat, ahogy a nap szépen lassan narancssárgás fényt hagyva maga után alábukik a horizonton. Amint a hold átveszi az uralmat az égbolton, leheletfinom csend borul a tájra. Az ablakból figyelem a járdát, hogy van-e olyan ember, aki kimerészkedik ilyenkor az utcára. Nem. Néma csönd és mozdulatlanság jellemzi a kinti világot. Csak a szívem zakatolása hallatszik. Néhány héttel ezelőtt a péntek estéket vibráló élet jellemezte. De most csend és valamiféle illat, talán inkább a félelem szaga leng be mindent.
Koronavírus. Bő egy hónapja ízlelgetjük a szót. Március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az egész ország területére. Viszonylag könnyen belenyugodtunk, hogy elhalasztják a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, így a koncerteket, színházi előadásokat. Az egyetemeken intézménylátogatási tilalmat vezettek be. Korlátozták a beutazási lehetőséget az országunkba. A szememet újra körbefuttatom az utcán. Egy kutyáját sétáltató ember jelent meg! Rajtuk kívül nincs egy lélek sem kint. Hihetetlen, kész őrület! Magyarországon március 16-tól bezárnak az iskolák, talán még az óvodák, bölcsődék is, attól függ, hogyan döntenek az önkormányzatok. Most már valóban félünk. Várunk és kivárunk. A járvány világméretű terjedése milyen hatással lesz az életünkre? Hogyan fog minden online működni? Az éjszaka csendjébe belekúszik a Holdfény szonáta lágy dallama, közben feltekintek a csillagos égboltra. Az utcán veszteglő kutyás férfi épp odébbáll.
- Jó éjszakát! – suttogom neki, mintha abban bíznék, hogy hallja is a hangomat.
A jelen helyzet olyan, mintha háborúban lennénk. Az emberek pánikszerűen vásárolnak élelmiszereket, gyógyszereket. Igen, a koronavírus elleni küzdelem harc az életért, a lelki nyugalomért. A járványszerű megbetegedés elkerülhető néhány higiéniás szabály betartásával. Erre biztatok mindenkit. Ha rendszeresen kezet mosunk, elkerüljük, hogy a másiknak puszit adjunk, betegség gyanúja esetén telefonon értesítjük a háziorvost, máris sokat tettünk magunk és társaink védelméért.
Utolsó pillantást vetek a holdsarlóra, s már éjfél is elmúlik, mire nyugovóra térek. Másnap újra felkel a nap! Mindig van új esély hinni és bízni! A kihívásokkal pedig bátran szembe fogunk nézni!

Írta: Gant Elizabet

Kép forrása:
Facebook (Iwona Lifsches Artwork)
5843
Gant Elizabet - 2020. március 31. 08:58:11

Kedves Józsi! Heart
Köszönöm, hogy olvastad a cikkemet! In Love Köszönöm a kedves szavaidat!
Szeretettel:
Elizabet Rose

6765
Doki66 - 2020. március 30. 21:59:24

Valóban mindig van remény, és az utolsó remény után, is van még, és amikor azt mondod, hogy nem megy nem bírod, akkor még hétszer annyi van....Reményből....Doki

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.