Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: KÖNYVAJÁNLÓ: Bátorligeti Mária: A GONDOZÓNŐ


HAMAROSAN MEGJELENIK: Bátorligeti Mária: A GONDOZÓNŐ c. regénye
240 oldalon, puha borítóval.


MEGRENDELHETŐ HAMAROSAN A LÍRÁNÁL!

A 36 éves Magda egy francia tanyára kerül gondozónőnek, ahol egy sztrókból lábadozó idős férfit kell ápolnia. Hamarosan teljes személyiségét igénybe veszi a maga módján boldogtalan család, melyben mindenkinek megvan a sajátos egyénisége.
A gondozással járó összezártság, az egymásrautaltság, a multikulturális környezet és a kommunikációs nehézségek furcsa helyzetek elé állítják Magdát, melyek következtében sokrétű érzések, zűrzavaros kapcsolatok jönnek létre az ápoltjával és a munkaadó házaspárral.
Állandó feszültséget keltenek a megérzett titkok és a veszélyhelyzetek, melyek fokozatosan válnak értelmezhetővé.
A regény néhány képet villant fel a kisvárosról, a gyerekkorról, szól a külföldi munkavállalás okairól, bevándorlókról, szeretethiányról, a megértés és felelősség fontosságáról, a lét rejtélyes jelképeiről, a belső és külső világ bonyolult kölcsönhatásairól.
Visszaemlékezések, emlékfoszlányok, álmok, sejtelmek, megérzések, árnyalt lélektani bemutatás, idő- és téreltolódások, nézőpontváltások, összeillesztésre váró történetek jellemzik ezt a hagyományos és modern formájú regényvilágot, melyet külföldön dolgozó magyar nők és saját tapasztalataim alapján írtam meg.

Bátorligeti Mária
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.